Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

agatka ja Ci mówię ,że na tą ilość białka to zdecydowanie za mało na śniadanie miałaś 3 jajka i pół twarogu bez surówki

Gość agatka1214
A gerda moze byc na sniadanie jogurt naturalny z gruszka bananem i otrebami czy nie ?

agatka jogurt naturalny do tego dodaj dwie mandarynki i otęby żytnie do tego zrób sobie pełnowartościową kanapkę żeby podciągnąć pod 300 kcal,bo pierwsze śniadanie ma dać ci sił najwięcej

aga jak jogurt nturalny z BANANEM i gruszką i otręby jak najbardziej ok ale do tego dosyp jakieś pestki ,orzechy ,migdały ,rodzynki ,sezam po trochu co tam i cynamon i teraz będzie cacy :D

ale jak na śniadanie to i tak małe zapotrzebowanie w kalorie,węglami złożonymi trzeba sie także wzmocnić podstawa,co z tego że zjemy ''niby''wystarczająco musi być moc od samego rana,bo własnie wtedy spala on kcal najbardziej,i nie odkłada tłuszczyku na ''gorsze czasy''

no wiesz Deep ja siedze w pracy na tyłku a nie latam po gorach hehe dla mnie to i tak by było za dużo i nie dałabym do tego owocow .

Gość agatka1214
Wiesz mysle ze dam tylko ze szkoda ze nie mozna nawet oleju rzepakowego czy lnianego tak to to dalabym rade i w sumie z tego co wyczytalam to nie ma ograniczen jedzeniowych i z miesa to tylko mozba kurczaka i insyka jak sie nie myle?bo wolowiny i wieprzowiny chyba nie? A szis 2buleczki otrebowe z serkiem bialym obiad kasza jaglana z olejem lnianym do tego surowka z pekinki papryki ogorka z olejem rzepakowym i przypeawa do salatek a kolacja piers z kuurczaka grilowana z ta sama surowka

Gość agatka1214
Deep a propo cwiczen to tez jestem leniuch ale ja sie obiegam za dzieckiem do tego spacery godzine czasen dluzej jak bedzie cieplej to nawet 3godziny

agatka hmmm agatka1214 wczoraj A gerda moze byc na sniadanie jogurt naturalny z gruszka bananem i otrebami czy nie ? a co z tym śniadaniem które miało być?

Gość agatka1214
Ale nie zrobilam zakupow dopiero jutro jade .a co do tej diety to co z tym miesem i ogolnie to co sie pytalam

Dzien dobry! Poszalalam zakupowo, zamowilam sobie orbiteka, wznosze sie o poziom wyzej od steppera :D Oprocz tego, i to Cie, Pitto, powinno zainteresowac, zamowilam sobie dwie ksiazki o Ajurwedzie,i jedna o kuchni wegetarianskiej (kiedys juz ja mialam, musze w niej odszukac przepis na grochowke z cynamonem, jest pyszna!). Ogromnie jestem ciekawa tej ajurwedy, mam chytry pomysl dolaczenia do moich szalenstw fitnessowo zdrowotnych ajurwedy i jogi. No to milego dnia wszystkim zycze!

Pito bardzo się ciesze z tej Ajurwedy ! :D :D :D wiesz jak mi to samej ciężko ogarnąć? po w nocy czytam 3 książki naraz o Ajurwedzie oczywiście i "ochładzam Pitte " w/g Ajurwedy za dużo "ognia " stosowałam no ale jak już sie za nią zabierzesz to sobie pogadamy :) podaj mi jeszcze tytuły i autorów Pitko :) ja dwie mam z biblioteki to muszę oddać a jedna moja potem tytuł sprawdze a i podaj mi tę wegetariańską książkę tez bo ja mam ale taka beznadziejną a czy na gotowanie w/g 5 przemian się natknęłaś? bo ja tak kombinuje, żeby to z wege połączyć . bo to by można było połączyć a co do steppera to się tylko po nazwie mogę domyślić co to jest a orbitek to już wybacz nie ogarniam hehe wygoogluje i sprawdze, żeby wstydu nie było :D

agatka przecież CI wyjaśniłam już że niczym się ona nie różni od mojej :) a zresztą tam wyraznie pisze tak: "JEŚLI NIE LUBISZ WARZYW I OWOCÓW TA DIETA NIE JEST DLA CIEBIE" nic dodać nic ująć może susana ma inne zdanie na ten temat moje jest takie ,że to jest dieta niskobiałkowa i niskokaloryczna ,mięso sporadycznie a Ty pje jesz 2- 3 razy dziennie bo mówisz, że musisz to ja juz nic nie rozumię jak Ty na tej diecie wytrzymasz ?

Kupilam: "Ajurweda. Tajemnice Medycyny Holistycznej." Deepaka Chopry "Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich" Doris Iding, Markus Durst, Johanna Wafler Purana Klasyk wege czyli Kuchnia Kriszny (to wydawnictwo hare kriszna, przynajmniej kiedys bylo, jest wiele fajnych przepisow. No i, zainspirowana przez kuzynke zakupilam tez "Cud mąki kokosowej Zdrowa alternatywa dla pszenicy" Bruce dr Fife Zobaczymy, co z tego wyniknie :) PS. Zaczynam sie przyzwyczajac do tego napitku z zielonego jeczmienia.

Piec przemian jak najbardziej, dawno dawno temu mialam taka ksiazke, chyba cos w stylu Piec Przemian w kuchni wegetarianskiej (nie jestem pewna na sto procent tego tytulu). Agatka, jesz za duzo bialka, tyle ci nie potrzebne.

Agatka, przykladowe menu: sniadanie: np. ten jogurt z otrebami i owocami musli, na wodzie albo z jogurtem albo mlekiem migdalowym. Do tego orzechy, owoce itd. Albo jajka (ale po co ci jeszcze ten twarog do tego?) Obiad: kasza z soczewica i warzywami, ryba i szpinak, zupa jarzynowa, piers z kurczaka na parze (mozna w rekawie upiec z roznymi warzywami w srodku), zapiekanka warzywna z ryzem. Kolacja nie wiem, bo rzadko jem, takze nie mam pomyslow na zdrowa, ale moze jakas kromke razowego chleba z kielkami na przyklad. W tzw miedzy czasie na drugie sniadanie jablko lub banan, kiwi, co tam lubisz, albo garsc migdalow czy innych orzechow. I juz ci sie robia cztery wartosciowe posilki. Rano mozesz tez zjesc np twarog z rzodkiewka i szczypiorkiem. Ja uwazam, ze chleba sie powinno raczej unikac,(choc bardzo lubie) bo to taki jadalny talerzyk jest po prostu, no i niestety ma duzo glutenu.

dzięki Pitko tą pierwszą to mam z biblioteki :) no ta z mąka kokosowa to będzie ok poproszę linka do sklepu :) ciekawe czy chleb z niej można upiec ...

Gerda, na gandalfie zamowilam. Weszlam kupic brakujacy podrecznik dla syna ..... :)

a ja grzebie z księgarni Nieznanego świata i jest tam taka pozycja : "Zakwaszenie .Nieznana przyczyna wielu chorób." ale to my akurat świadome jesteśmy :)

Gość agatka1214
Deep z jakiej firmy kupujesz ten olej kokosowy i czy drogi jest?

Agatka aby efekty były organizm pali tłuszcz po ok 30 min,po tych spacerach jak piszesz i jest ok 3 godzin to napewno coś spalisz ale wysiłek raczej jest bardzo mały, efekty nie będą raczej zadowalające. Poprostu musisz się zmęczyć,zacznij truchtać na początek przez 30 min,później wydłużaj czas. Niestety aby schudnąć widocznie trzeba sie zaprzeć porządnie i nie ma zmiłuj. Co do oleju kokosowego to tutaj http://allegro.pl/olej-kokosowy-czysty-100-ktc-500g-mega-hit-i4955915489.html

Susan Przykładowy jadłospis twój jest ok,tylko chleba razowego nie dajemy na kolacje bo to węgle ,za to wtedy twaróg czy jogurt naturalny jak najbardziej

Susan Co do chleba że powinno się go unikac to nie tak do końca,owszem jasnego pieczywa z mąki pszennej tak,ale nie z mąki żytniej z pełnego przemiału mam tu na myśli chleby ciemne razowe,wielożiarniste,orkiszowe z nich mamy pieczywo pełnowartościowe czyli węglowodany skompleksowane złożone. Aby się nie oszukać(bo czasami zwykłe pieczywo jest barwione) to wystarczy dotknąć chleb ma być przede wszystkim twarde.

Gość agatka1214
Deep na tym sie smazy czy do sakatek tez kaka to ma konsystencję?

Agatka Olejem kokosowym możesz zastąpić masło na kanapkach. Dobrze smakuje z mięsem, rybami i owocami egzotycznymi. Nadaje się także od gotowania, pieczenia,smażenia i robienia sałatek. Olej kokosowy to biały tłuszcz o konsystencji masła.