Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stosunek przerywany a ciąża

Polecane posty

Gość gość
No to będę informować, ale mam nadzieję, że nic się nie zmieni...Poza tym, że (mam nadzieję) przyjdzie okres. Kiedyś w końcu musi ;) A jak nie przyjdzie to w środę, 3 grudnia kolejna beta..

Gość zrob bete
Dziewczyny ,ale ja jestem jebnueta, n katuje się na własne zyczenie Zamiast się uspokoić to poczytałam po forach jak niektórym kobietą beta wzkazala bląd a dopiero po pooozniej poszla w gore i nie dość ze laboranka mnie zapewniala, lekarka mi tlumaczyla to ja zniw w stresy zapadłam No coz , ginekolog nic nie oradzi bo na usg za wcześnie, trzeba czeka a za jakiś czas powtórzyć test

Gość zrob bete
Dziewczynki co tam u was? Ja dzisiaj w nocy ( nad ranem) dostałam okres ( mam nadziej ,ze to okres, ale krew wygląda na menstruacyjną) Wyliczając to 8 dni miesiączka mi się spóźniła , teraz nawet nie wiem jak liczyc cykl , bo 37 dni cyklu mam nadzieje ,ze to NIE będzie reguła Napiszcie czy cos tam u was nowego

Gość gość
O to super. :) A u mnie wciąż @ brak. Spóźnia się już 10 dni...

Gość gość
ja tez mam PCOS i pierwszy raz w sierpniu okresu nie miałam az 16dni!!! Nigdy wcześniej mi się nie przytrafilo takie opóźnienie, no było czasami dzień, dwa ale nie az tyle Gin mowil ze to wszystko przez PCOS nawet mieisąc można mieć spóźniony okres

Gość gość
zrob bete, a miałaś wcześniej jakieś objawy zbliżającego się okresu? Bo u mnie ni widu ni słychu... :/

Gość zrob bete
Nie miałam zadnych objawów Malwe czarna wypilam dzień przed, niby mówili ze okres przyspiesza, niby tez działa poronnie rzekomo, ale ja w te poronne nie wierzyłam. Od 2 dni przed okresem z 3 razy dziennie malwe czarną pilam i później dostałam okres, ale nie będę pewna ze to po tej malwie czarnej, bo możliwe ze mogłam tez wtedy dostać i malwa tutaj akurat to przypadek

Gość gość
Generalnie brak wytrysku w pochwie wyklucza ciążę. Facet musi tylko uważać żeby nie popuścić.

Gość gość
Też piłam tę malwę, przez kilka dni i 0 efektu. Teraz piję szałwię, też niby działa w ten sposób, zobaczymy.

Gość gość
A gdzie malwe kupiliście? skąd ją wzięłyście??? u mnie a wptece nie ma :o Mam sama także PCOS i pierwszy raz taki mi już 3 tyg się spoznia

Gość gość
Ja kupiłam w sklepie zielarskim.

Gość gość
No i zrobiłam kolejną betę. Nie wiem po co, bo prawdopodobieństwo, ze jestem w ciąży jest tak niskie...że chyba faktycznie większe szanse miałabym skreślając kupony w totolotka. No ale jest 23 dni po stosunku, wiec jak dostanę wynik to będę spokojna. Mam nadzieję, że fakt, że nie jestem na czczo nie wpłynął na wynik.

Gość zrob bete
Jeśli chodzi o test przez krew to nie wpływa na wynik czy na czczo , czy nie Laborantka mi mowila ,ze jedynie testy ciążowe na mocz lepiej robic na czczco i z samego rana, aby je nie rozwadniać, przez krew na hormny posiłki i napoje nie oddzialywują zakłócająco

Gość gość
Juhu! Beta 23 dni po = ciągle <0,1 mIU/ml. Teraz mam 100% pewność. :D

Gość gość
no to super

Gość gość
polinkama - teoretycznie można 8-10 dni od zapłodnienia. Ale w niektórych, dość rzadkich przypadkach do samego zapłodnienia może dojść nawet 7 dni po stosunku (tyle mogą przeżyć plemniki "czekając" na odpowiedni moment"). Po zapłodnieniu dochodzi do zagnieżdżenia - proces ten może trwać ok. 8-12 dni (max. 14). Po zagnieżdżeniu zarodek produkuje hormon beta-HCG, który jest wykrywalny we krwi w ciągu 2 dni od zagnieżdżenia. Czyli w skrajnych przypadkach test beta HCG może ujawnić ciążę dopiero po 23 dniach - ale jak mówiłam, są to krańcowe przypadki. Większość źródeł podaje, że test beta-HCG jest wiarygodny ok. 14 dni po stosunku. :)

Gość no to  juz spokojnie
Skończyłam położnictwo Po 23 dniach od ostatniego współżycia nie ma takiej możliwości ,aby będąc w ciąży beta wynosila 0 .1 mlU Miałabyś już w setkach , kilkadziesiac/set razy więcej niż 5.0 PCOS powoduje zakłócenia hormonalne , czasami długo czasi regularnie miewa się cykl a niespodziewanie niemalże po miesiąc-dwa okresu może być brak Tazke bądź już spokojna i idz do ginekologa po luteinę,aby okres wywolac

Gość zrob bete
Napisz jak dostaniesz okres :) Do gina leć , przyspieszy ci okres choćby luteina

Gość gość
no wlasnie bylas u ginekologa ??

Gość gość
Nie byłam u ginekologa. Wiem, że powinnam, ale, żeby się umówić na wizytę musiałabym czekać 3 m-ce. A prywatnie = wiadomo, wizyty nie są tanie no i mam zawalone robotą następne 2 tygodnie. :/ Ale ginekolożka, która zdiagnozowała mi PCOS powiedziała, że okres należy wywoływać jeśli nie ma go dłużej niż 3 miesiące - wcześniej też oczywiście można, ale nie jest to konieczne.

Gość malwa2222
a ja dziewczyny panicznie się boje. kochałam się z chłopakiem w owulacje!!ale mielismy prezerwatywę.ale....jak było już po wszystkim, wyciągamy prezerwatywę i strasznie było dużo śluzu takiego rozciągliwego i strasznie miałam mokro!!pierwsza myśl ze kondon pekł,ale od razu poszłam nalać wode do niego i nie przeciekał. ale dziś mam 23 dc i kuz 3 dni mam bole jajników,cały czas prktycznie jak nie jeden to drugi albo dwa na raz i strasznie się boje. dlaczego tak!!?co się stało?boje się bo nie mogę teraz być w ciązy!no nie mogę!!

Gość malwa2222
zaraz ide do apteki,kupie już 2 rozne testy i zrobie zaraz test bo już kolejną noc nie mogę spac. stresuje się,płacze,jestem załamana.tak się panicznie boje.nie wiem co robic:(

Gość malwa2222
nie iwem czy robi mi się nie dobrze czy to już ze steresu,tak mnie żołądek boli,no mowie wam cały czas stres. a do okresu tydzień czasu:(,nie doczekam się.nie wiem co robic.bo raczej jak dziś zrobie test to nie wiem czy będzie wiarygodny. ten stosunem miałam tydzień temu w sobote w owulacje

Gość malwa2222
i ciężko mi powiedzieć,zmeczona jestem ale w nocy spie tylko 3 godziny i się martwię. nie wiem od czego są te bole,pierwszy raz tak mam

Gość malwa2222
dziewczyny niech któras cos napisze,nawet nie wiecie jak się denerwuje to jest naprawdę straszne uczucie kiedy się nie planuje a stosowało się prezerwatywę!!gdybym wiedziała ze pekła to wzięłabym tabletke ale sprawdzałam,nalałam wode i nic nie ciekło wiec co się dzieje??

Gość malwa2222
nie mam nic,nawet nie miałabym co zaoferować dziecku. nie mam mieszkania, dopiero zaczęłam prace i to na umowę zlecenie za grosze ale...nie mogę teraz być w ciąży

Gość gość
Uspokoj się, jajniki mogą boleć po owulacji, kilka dni przed okresem. Było na gumce tyle śluzu bo to były dni plodne :) jeśli gumka nie pękła to 99% ze w ciąży nie jesteś.

Gość malwa2222
tak,no była gumka,ale w szoju jestem z tym sluzem ze az tyle

Gość malwa2222
chłopak tez mnie uspokaja bo mowi ze gumka nawet się nie zsunęła, tez się denerwował bo było dużo sluzu ale jak sprawdziłąm ze gumka cała to mowi ze czuje się tak przed okresem.ale okres mam dostać dopero za tydzień wiec wszystko za szybko i dziwnie