Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmowa niekontrolowana

W blasku nie znającego zachodu Słońca

Polecane posty

Gość gość
Czy byłyście już kiedyś na 40 godzinnej adoracji ? czy tam podają herbatę , czy może zabrać z domu ?

Gość gość
Zapytaj organizatora.

Gość gość
Anialon , napisz ile minut trwa wasza niedzielna msza , bo w Manczester msze dla Polonii mogły być tylko po 20 minut ? Może u was jest inaczej .

Gość anialon
20 minut? Żart.. Tutaj jest pełna godzina a jak się przeciągnie nie ma problemu. Nigdzie nie słyszałam o tak kròtkich mszach. Nawet te dla dzieci trwają godzinę.

Gość gość
To nie jest żart Anialon tak tam było , a tu w Polsce w naszym kościele trwa 45 minut , ale w dni powszednie . A co tam u ciebie się zmieniło , pokonałaś swe problemy o których kiedyś wspominałaś ?

Gość gość
witam dziewczęta , mam taki mały problem bo nie rozumiem kobiet ale wy może wyjaśnicie sens słów piosenki Mini World : piosenkarka śpiewa : Jeśli prawdą jest , że jesteśmy wolni , że możemy odlecieć , to dlaczego gdy przybywam , to mam wrażenie że się dławię ? ..... Czuje się jakbym biegła w zwolnionym tempie w tym małym świecie i nadal śnię , że nadal śpiewamy tę samą melodię ?... Nie rozumiem ich , chcą mi powiedzieć dlaczego mi jest tak zimno . Czy tak się umiera ? A jeśli ja chcę przeżyć , to czy muszę to zaakceptować i ze wszystkim się im dostosować ? Z dala od mojego ideału życia ? ... Czuję jak bym w każdej chwili umierała , czuję że życie moje trwało tylko chwilę ... Niesiona przez horyzont , przez nie znane nuty muzyki - śpiewam o nadziei , aby oddać moje magiczne życie .... To tylko fragmenty zwrotek piosenki ale wynika z tego , że to jakieś pożegnanie . A co konkretnie Indila chciała przekazać , to może wiecie ..

Gość gość
Ona wiedziała , że musi od nich odejść bo jej święte serce nie mogło znieść obłudy tamtego towarzystwa i nieudanego małżeństwa z Pascalem . W tym utworze muzycznym zapłakała na swoim nieszczęśliwym życiem .

Gość gość
to nie jest akurat zarzut , gdyż tylko osoby kapłańskie są zwolnione z tego , bo w przeciwnym razie musiałyby po wyjęciu z tabernakulum kielicha z sakramentem komunii nieść go do wiernych na kolanach , co by utrudniło posługę . W objawieniu Bóg zwolnił z tego obowiązku kapłanów a jednak cieszą mnie przykłady takich księży , którzy klękają , dając nam dobry przykład .

Gość anialon
Pracuję nad nimi. Zobaczymy jak to będzie. Dziwna sprawa z ta kròtka msza.

Gość gość
Już dawno o tym dramacie Goledzinowskiej pisano , ale trzeba przyznać , że zbytnia dyscyplina matek wobec swoich dzieci często omija ich dobro i ich bezpieczeństwo . Można by o tym napisać wiele tomów. Albo weźmy np. historię bł. Karoliny Kózkównej , której mama mimo usilnych próśb córki , nie zabrała jej ze sobą na nabożeństwo do kościoła . Została sama w domu i wówczas napatoczył się soviecki żołdak , musiała uciekać przed nim przez lasy i bagna , straciła swe życie .

Gość gość
jak by choć część ludzie modliło się z takim zapałem serca jak na poniższym filmie śpiewa Aglika Petrova https://www.youtube.com/watch?v=V0sLuVRPP5k to byłoby tysiące nawróconych , uzdrowionych i ocalonych ..

Gość gość
Ja czasami modlę się z takim natchnieniem jak modlili się kiedyś polacy w kościołach w pierwszych tygodniach września 1939 r. , rzeczywiście dzieją się wtedy niezwykłe rzeczy . Jednak trudno mi później to powtórzyć , świecki świat bezustannie kusi i zwodzi , wszystko się później niepotrzebnie odkłada na później .

Gość gość
akurat ta mapa dotyczy małopolski , a ja jestem z południowego zachodu polski .