Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Mieszkanie od dewelopera czy z wt贸rnego?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Na kt贸r膮 z opcji si臋 zdecydowali艣cie? Czego 偶a艂ujecie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 WojtekMiech
Osobiscie wole deweloperskie, cho膰 nie by艂o mnie sta膰 na du偶e miasto i wybra艂em mniejsz膮 miejscowo艣膰, jestem zadowolony - w ko艅cu w艂asne mieszkanie! a tak to si臋 cisneli艣my z rodzicami, koszmar.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My si臋 nastawiamy na kupno mieszkania z rynku wt贸rnego, ale tak mo偶e za rok jak dobrze p贸jdzie. Z wt贸rnego bo po 1) jestesmy leniwi i nie chce nam si臋 tyle czasu po艣wi臋ca膰 na urz膮dzenie tego mieszkania, pilnowanie robotnik贸w, dojazdy itd, po 2) chcemy znale藕膰 co艣, co nam si臋 podoba i na spokojnie, powoli sobie remontowa膰, kupuj膮c i wybieraj膮c wszystko co nam si臋 podoba, a nie wybieraj膮c najta艅sze p艂ytki, meble itd bo nie starczy nam ju偶 pieni臋dzy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna_Na
O matko, mieszkanie z te艣ciami to najgorszy okres w moim 偶yciu, gdyby艣my si臋 nie wyprowadzili to ju偶 by艂oby po rozwodzie, na szcz臋艣cie znale藕li艣my w艂asne M od dewelopera i jest cudowne :) Mimo ze troche zdala du偶ej aglomeracji, ale nasze :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a za ile za metr kupowali艣cie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
R贸wnie偶 polecam deweloper贸w. P艂acisz wi臋cej ale p艂acisz za gwarancj臋 jako艣ci. Mieszkania z drugiej r臋ki cz臋sto trzeba remontowa膰 i urz膮dza膰 pod siebie, a niekt贸rzy deweloperzy potrafi膮 urz膮dzi膰 mieszkanie wed艂ug Twoich zalece艅 bez potrzeby nadzoru i wprowadzasz si臋 do 艣wie偶o umeblowanego domku. Taka impreza kosztuje to fakt, ale masz z g艂owy kilka nast臋pnych lat remontowania i przemeblowywania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna_Na
3250 za metr wychodzi艂o. 130 za mieszkanie 40m

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie z kolei mieszkanie zakupione poprzez biuro nieruchomo艣ci - www.brokernieruchomosci.pl raczej chyba nie ma czego 偶a艂owa膰, mieszka si臋 ok, okolica 艂adna, 3 pokoje, w centrum. Jak dla mnie super sprawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krawatka 5
Zale偶y czego potrzebujesz.... Ja np. wol臋 od dewelopera i sama wybra膰 armature, p艂ytki, panele.... bo poprawia膰 po kim艣 艣rednio mi sie chce, bo to 2 razy robota. Najpierw zedrze膰, potem k艂a艣膰 swoje. Zamierzam kupic sobie na pierwotnym rynku. Pod uwag臋 bior臋 poki co tylko Zielon膮 Klecin臋 bo ma fajna lokalizacje. Niby obrze偶a, ale wszystko jest i fajny weze艂 komunikacyjny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jetset12
Niezale偶nie od ostatecznej decyzji musisz bardzo uwa偶a膰 na r贸znego rodzaju kruczki stosowane przez sprzedawc贸w. Koniecznie przed zakupem zr贸b ekspertyz臋 prawn膮 i techniczn膮 stanu nieruchomo艣ci, pomo偶e Ci to uchroni膰 si臋 przed wszelkiego rodzaju oszustwami i ukrytymi wadami, a naprawd臋 o taki b艂膮d nie trudno...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jetset123
Niezale偶nie od ostatecznej decyzji musisz bardzo uwa偶a膰 na r贸znego rodzaju kruczki stosowane przez sprzedawc贸w. Koniecznie przed zakupem zr贸b ekspertyz臋 prawn膮 i techniczn膮 stanu nieruchomo艣ci, pomo偶e Ci to uchroni膰 si臋 przed wszelkiego rodzaju oszustwami i ukrytymi wadami, a naprawd臋 o taki b艂膮d nie trudno... http://audytnieruchomosci.com/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czasami z rynku wt贸rnego mo偶na spotka膰 mieszkania z ciekawym wyko艅czeniem, z pomys艂ami na kt贸re sami by艣my cz臋sto nie wpadli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja wol臋 skr臋ca膰 wszystko w艂asnor臋cznie, wtedy wiem 偶e to moje, a jak gdzie艣 jest krzywo to to wy艂膮cznie moja wina ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KamilaBa
zdecydowanie lepiej swoje nowe mieszkanie, w kt贸rym zapisze si臋 w艂asna histori臋:) ja zaczynam pisa膰 swoj膮 wybra艂am lokalnego dewelopera z jedn膮 inwestycj膮 ale dobrze zaprojektowan膮 i przemy艣lan膮 tak konstrukcyjnie jak i co do lokalizacji :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znawca tematu 86
Od dewelopera jasne:D A wiecie, ze jak deweloper padnie nawet za kilka lat to mo偶e komornik zabra膰 wam mieszkanie. Nawet jak pojdzie o inny budynek. A wasz np nie b臋dzie "doko艅czony", czyli b臋dzie w posiadaniu dewelopera. Sprawdzajcie dobrze umowy jakie podpisujecie bo cz臋sto finansujecie dewelopera na swoje ryzyko nie jego. Lepiej wt贸rne sp艂acone i pewne ze nie zad艂u偶one i pewne ze nie przeciekaj膮ce. Nowe bloki od deweloper贸w cz臋sto przeciekaj po 5 latach. Bo niby 艂adne a cz臋sto z kiepskich materia艂贸w i w kiepskim stylu robione przez rozleniwionych pracownik贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lol

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna_Na
Do znawcy tematu86 - teraz odk膮d wesz艂a tzw "ustawa deweloperska" nie ma obaw o to ze jakie艣 pieni膮dze przepadn膮, ustawowo zapisane jest, 偶e bank przekazuje w transzach 艣rodki deweloperowi, po uko艅czeniu ka偶dego etapu budowy a etap贸w musi by膰 co najmniej 4, jest to sprawdzane na miejscu budowy i rozliczane. Wi臋c jak czego艣 nie wykona deweloper to nie dostanie wi臋cej pieni臋dzy od banku i inwestycja jest przekazywana innemu zarz膮dcy, a ten najcz臋艣ciej innemu wykonawcy, dzi臋ki temu pieni膮dze nie przepadaj膮. Ci kt贸rzy kupili mieszkania maj膮 wp艂yw na decyzje w tej sprawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KamilaBa
ha ha to okazuje si臋, ze bardzo dobrze zrobi艂am stawiaj膮c na dewelopera z jedn膮 inwestycj膮 :) Budynek ju偶 stoi w Ostrzeszowie i pi臋knie si臋 prezentuje i nie gro偶膮 mi 偶adne historie insynuowane przez znawc臋 tematu 86 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bereniqa
Mieszkania z wt贸rnego maja ju偶 jakie艣 20- 30 -40 lat, czyli o tyle lat to mieszkanie b臋dzie kr贸cej s艂u偶y膰, by膰 mo偶e ju偶 Waszym pokoleniom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie tylko na przysz艂ych pokoleniach si臋 to mo偶e odbi膰, bo w razie ch臋ci sprzeda偶y cena takiego 30 letniego mieszkania z wt贸rnego b臋dzie ni偶sza ni偶 nowego.

Udost臋pnij ten post

Mieszkanie z rynku wt贸rnego ma t臋 zalet臋, 偶e dany budynek ju偶 troch臋 stoi i wszystkie usterki wysz艂y na jaw. Teraz si臋 buduje byle jak, byle taniej, z niskiej jako艣ci materia艂贸w. Jedynie marketing na najwy偶szym poziomie. Druga sprawa to w zdrowych ceglanych murach mieszka si臋 o niebo lepiej ni偶 w nowym bloku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Deweloper bo dostajesz mieszkanie w kt贸rym wiesz, 偶e nie czekaj膮 ci臋 przez d艂ugi czas 偶adne remonty, ani te偶 remonty u s膮siad贸w. ;) Ja z m臋偶em kupi艂am mieszkanie od dewelopera http://www.mpd.net.pl/ pod Poznaniem i jeste艣my bardzo zadowolenie z naszego wyboru.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na dewelopera http://tecnos.pl/ w Krakowie i nie 偶a艂uj臋. Na ka偶dym etapie mia艂am z nim dobry kontakt odno艣nie zawierania samej umowy, jak i odbioru mieszkania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie sprawdzi艂 si臋 ten deweloper - http://www.polskidom.pl kupili艣my mieszkanie bez 偶adnych problem贸w, nie by艂o te偶 obsuwy z terminem, tak偶e my艣l臋,偶e to jedna z lepszych opcji zakupu mieszkania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja skorzysta艂em z oferty dewelopera http://www.barc.com.pl/ i nie 偶a艂uj臋 tej decyzji. Dosta艂em mieszkanie w wysokim standardzie, bez 偶adnych op贸藕nie艅 zwi膮zanych z otrzymaniem kluczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adrian87
a s艂yszeli艣cie mo偶e co艣 na temat t臋tnowskiego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂a_martu艣ka
tak, polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adrian87
mieszkasz na jego osiedlu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂a_martu艣ka
Zgadza si臋, osiedle magnolie