Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne na obfite miesiaczki po 30

Polecane posty

Gość gość

Niedawno skonczylam 30 lat. Od zawsze mam dosyc obfite miesiaczki, ktore przez 2-3 dni w miesiacu bardzo mnie mecza. Dzisiaj moja ginekolog przepisala mi tabletki antykoncepcyjne, ktore potencjalnie moga pomoc mi z tym problemem, ale nie jestem do konca do nich przekonana. Z tego co slyszalam,tabletki moga powodowac rozne skutki uboczne, a ja nie chce przy okazji stworzyc sobie nowych problemow. Co mi radzicie?

Gość gość
Do uzupelnienia jeszcze dodam, ze nie potrzebuje tych tabletek jako formy antykoncepcji, i raczej nie planuje dzieci, wiec bylyby mi jedynie potrzebne do uregulowania miesiaczek.

Gość gość
Po pierwsze należałoby zrobić badania krwi, czy nie masz anemii oraz badanie poziomu hormonów. Po drugie usg dopochwowe aby sprawdzić czy np. nie masz mięśniaków i czy wszystko jest w porządku. Po tych badaniach, które wszystkie wyszły w porządku lekarz przepisał mi tabletki Naraya oraz osłonowo na serce i wątrobę harmonellę. Faktycznie następna miesiączka była już nieco skąpsza i trwała krócej.

Gość gość
Załóż sobie spiralę.

Gość Migea
Zgadza sie, tabletki moga powodowac różne skutki uboczne ale można temu zapobiegać stosując osłone oraz zdrowy tryb życia i dobrze zbilansowana dietę: http://www.harmonella.info/Zdrowie

Gość gość
Mialam robione rozne badania i wzystko mam w normie. Na poczatku roku mialam usuwany polip, ale oprocz tego nie mam zadnych problemow. Poziom progesteronu jest w normie.

Gość gość
Bylam w zeszlym tygodniu u lekarki i mi przepisala tabletki, ale cos sie boje w to bawic. Jak to jest jezeli sie sprobuje np. przez dwa miesiace i pozniej odstawi. Czy organizm szybko powraca do normy?

Gość gość
Lekarka poradziła ci i jesteś pod jej kontrolą.Stosuj się do jej porad a nie opini na forum.Tabletki antykoncepcyjne nie tylko zapobiegają ciąży ale i leczą/Może załóż wkladkę mirenę.

Gość gość
zadne tabletki ci nie pomoga.Idz spowrotem do lekarza i porozmawiaj o spirali ktora by byla najlepsza dla ciebie i koniec z bolami i miesiaczkami ja mam spirale juz 20 lat,zmieniam co 5 lat i jestem szczesliwa.

Gość gość
Takie inwazyjne spirale/wkladki mnie przerazaja.