Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaSlowik

Porodówka w Gamecie Rzgów

Polecane posty

Gość gość25
Gość z 18:53 a placilas za tą wizytę i ktg?

Gość gość
Nie, nic nie płaciłam.

Gość olabed
Też chciałam zapytać czy jak zgłaszam się w dniu terminu porodu i wykonują mi badania tj.np. Ktg czy płacę za to czy jest to w ramach porodu na nfz?któryś raz ktoś o to pyta proszę o odpowiedź.

Gość gość84
Olabed to wszystko już jest w ramach nfz, pytałam się położnej.

Gość olabed
Bardzo dziękuję za odpowiedź bo ja szykuję się chyba na wywoływanie chociaż termin mam na 26 ,ale coś czuję że jednak nic z tego. Zgłaszała się pani do rejestracji czy na izbę przyjęć?

Gość olabed
Gość84 Chciałam zapytać dlaczego dopiero teraz w czwartek masz swoją wizytę kwalifikacyjną?Mogę zapytać skąd jesteś?

Gość gość84
Olabed do 26.03 jeszcze czas może się coś zadzieje.Trzymam kciuki

Gość gość84
Olabed jestem z Łodzi. Miałam mieć wcześniej wizytę kwalifikacyjną ale wylądowałam w dniu wizyty w ICZMP. teraznajbliższy termin do mojej dr był na czwartek więc dlatego tak późno.

Gość olabed
No tak rozumiem,dobrze że z małym jest wszystko dobrze to jest najważniejsze,również trzymam kciuki miło by było być z dziećmi na święta w domu tego Tobie i sobie życzę:)

Gość gość84
Olabed Teraz to najgorsze to czekanie,wsłuchiwanie się w organizm itd. Oby życzenia się spełniły.

Gość olabed
No szczerze to chciałabym żeby zaczęło się tak jak podczas pierwszego porodu czyli odejściem wód,ale podobno skurczy porodowych nie da się przegapić:) A jakie jest Twoje zdanie odnośnie znieczulenia?

Gość gość84
Olabed jeśli damy radę bez a to może ocenić położna podczas akcji to i mogę bez ZZO ale zgodę na zaś podpiszę żeby mieć opcję wyboru-gdyby co.

Gość Blanca83
Witam wszystkie mamy, ja mam termin na koniec kwietnia i rozważam poród w Gamecie. Chciałabym dopytać mamy które już rodziły jak to jest w końcu ze znieczuleniem przy porodzie SN, czy jest ono bezpłatne i podają je na życzenie?

Gość gość
Blanka podpisujesz zgodę na ZZO i jest ono bezpłatne.

Gość Blanca83
Dziękuję za odpowiedź.

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178356/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
Zglosilam się bezposrednio do szpitala (2 pietro). W piątek mam zrobić ktg (tym razem płatne) umawialam się w recepcji i wówczas lekarz ma zdecydować kiedy mam się pojawić na wywołaniu. Mam cicha nadzieje ze do tego czasu zdarzeń urodzić bo to czekanie jest straszne...Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamy

Gość Mamah28
Witam, my mamy termin na 27 marca. Jesteśmy zakwalifikowane na poród SN. Wizytę kwalifikacyjna przeprowadziła Dr Makuła. W tym tyg byliśmy na KTG . Na razie brak objawów porodu także liczę się z tym żę będzie wywołanie. Jeśli nic się nie wydarzy mamy poczekać do 31 marca i zglosić się na wywołanie . Zostałam tak poinformowana i zapewniono mnie że zostanę przyjęta.Widzę po wpisach że sporo mam ma podobny termin :)) pozdrawiam i

Gość olabed
Mamah28 To jesteśmy w podobnej sytuacji ja mam termin na 26.03 i też na razie spokój nic się nie dzieje,na wizycie kwalifikacyjnej pani doktor powiedziała że mamy czekać do 30,31 i zgłaszać się później do szpitala ale cały czas mocno wierzę,że może jednak urodzę w terminie w końcu został jeszcze tydzień.Pozdrawiam

Gość Lenaś
Dziewczyny, czyli nie należy się zgłaszać tydzień po terminie a kilka dni ? nie nastawiajcie się na wywołanie, jeszcze wszystko może się zdarzyć, to jeszcze dwa tygodnie. A jak się czujecie ? mnie wszystko boli, jakby mnie walec przejechał, plecy, nogi, biodra, wszystko !

Gość Mamah28
Olabed :)) być może się spotkamy na oddziale :)) mam cichą nadzieję że jednak Mała zdecyduje się i przyjdzie w terminie:))

Gość Mamah28
Lenaś ja zostałam poinformowana przez Panią Doktor że jeśli nic się nie wydarzy a termin mamy na 27 marca mamy przyjechać 30-31 marca na wywołanie wcześniej oczywiście monitorować dzidziusia KTG. Wcześniej oczywiście zadzwonię żeby się upewnić ponieważ nie chciałabym zostać odesłana do domu. dziewczyny mam pytanie jak zdecydowałyście się na Gamete to KTG robicie w szpitalu czy w innej placówce ?

Gość gość
Ja byłam dziś na spotkaniu kwalifikującym i położna powiedziała, że znieczulenie przy porodzie SN jest na NFZ.

Gość gość84
Lenaś My mamy termin na 31.03 i ciężko jest,w nocy wstawanie,ciągnięcie brzucha w dół,kopniaki i boksy nocne, a do tego w kolanach mi strzyka ale poza tym nic.Ja przytyłam do tej pory 14 kg ( teraz 70kg) więc to tak średnio,pewnie jak by było ze 20 in plus to i organizm inaczej to odczuwa. Mamah28 Ja mam opiekę w Medicove i teraz akurat ktg co drugi dzień i tam też będę robić, mam bliżej.

Gość olabed
Gość 84 Widzę,że my nawet wagę mamy taką samą na tą chwilę,byłaś już na wizycie kwalifikacyjnej,daj znać co i jak:) ja ponieważ nie jestem z Łodzi robię ktg u siebie w przychodni i mój szwagier który jest ginekologiem zerka na nie tak umówiłam się z panią doktor.Dołączam się do narzekań też jest mi już strasznie ciężko,bezsenność w nocy jest najgorsza pomimo zmęczenia.

Gość gość84
Olabed wizytę mamy dziś po 18:00 wiec dam znać wieczorem co i jak.

Gość helenna
do gość2015.03.17 (nawet nicku nie podałaś...) To ciekawe co piszesz, pierwszy raz wypowiedziałam się w tym wątku, proszę pokaż mi moją niby wcześniejszą wypowiedź "kopiuj wklej", czekam niecierpliwie. Nie wprowadzaj dziewczyn w błąd. Ja póki co jestem zadowolona z Gamety, a ile ludzi tyle opinii - to wiadomo. napisałam tylko żeby nie wpadać w paranoję, bo ideałów nie ma i jakby były to pewnie i tak coś by się znalazło do ponarzekania. bo za dobrze albo coś, taka prawda. może i czekałam na wizytę kwalifikującą 30 minut, ale czy to jest powód żeby przekreślać szpital? nie sądzę. dlatego bawią mnie takie skrajne opinie. zawsze można zapłacić za poród zamiast narzekać na coś, co ma się za darmo i to w dobrych warunkach. pierwsze dziecko rodziłam w Matce Polce i wiem co piszę - obydwa szpitale na nfz, a różnica kolosalna już na tym etapie. po tamtych doświadczeniach, póki mogę, wybieram lepsze warunki. jak coś z ciążą będzie się dziać, to oczywistym jest dla mnie, że wybiorę szpital o wyższym stopniu ref.

Gość gość
gość84 koniecznie daj znać jak było.

Gość oabed
Właśnie jestem po ktg i pani doktor powiedziała, że są już pojedyncze skurcze z czego bardzo się cieszę ciekawa jestem ile jeszcze wytrzymam :)

Gość Mamah28
Olabed Może zabrzmi to trochę dziwnie ale czujesz coś ? mamy podobny termin :)) ja już zaczynam marudzić że mi ciężko! choć całą ciąże dosłownie robiłam wszystko to dziś stwierdzam że czuję się jak mała słonica:P fakt przytyłam 20 kg więc nie ma się co dziwić ale z dnia na dzień coraz ciężej. Częstsze pobudki w nocy i brak pomysłu na poze do spania bo w każdej mi niewygodnie. i panicznie boję się porodu:( na samą myśl robi mi się słabo..... boje się bólu jak nie wiem co :(( czytam fora i jeszcze bardziej nakręciłam swoje fobie.masakra