Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam rodzacych w 2015 coreczki! jakie imie wybralyscie dla coreczki?

Polecane posty

Gość gość
Aurora

Gość gość
Nadia

Gość gość
wiecie co? chyba sie ciesze ze nie jestem wasza córka

Gość gość
Rodze w lipcu i marzy mi się dla córeczki imię Daria, ale mąż nie lubi tego imienia ;( Rozważam jeszcze Ewa, Kinga, Wiktoria, Paulina.

Gość gość
basia/adam

Gość gość
U mnie będzie Julita!

Gość gość
mąz ma racje, Daria to brzydkie imię. ale Baśka chyba jeszcze gorsze....

Gość gość
Czy w Polsce mogę córce nadać imię Caroline-tak pisane?

Gość mamaScarlettki
Scarlett :)

Gość Imkaa
A u mnie bedzie Alicja Julianna

Gość gość
Ja urodziłam 7.03 Sabinkę:-)

Gość gość
ja mam termin na czerwiec i wybieram między Izabela, Jowita, Diana i Dalia. Ciężko coś wybrać

Gość gość
Eugenia

Gość gość
Klara, Natasza, Kornelia... Tylko tatuś się jeszcze nie określił co on na to....

Gość gość
Aurelia , Gabriela , Emilia

Gość gość
Ja będe miala Emme

Gość gość
A ja mam małą Małgosię. :) co prawda z 2014 :P

Gość Magda77799
Ciekawa dyskusja. Chciałabym się do niej dołączyć. Jestem zwolennikiem dość krótkich, prostych imion, takich bez oficjalnej wersji, bez polskich znaków, a nawet trochę międzynarodowych jednak nie za bardzo udziwnionych aby nie trudniać dziecku życia. Naprawdę nie wiem czemu imiona Maja i Zuzanna stały się takie popularne i co w nich ludzie widzą ciekawego. Dla mnie Maja brzmi zbyt dziecinnie i nie przekonuje mnie fakt, że jest sobie Pani Maja Komorowska. Dla mnie to nadal brzmi dziecinnie i niepoważnie. Podobnie Zuzanna. Może mała Zuzia jest Ok ale kiedyś dorośnie i powiedzmy sobie szczerze bardzo rzadko będzie używana forma Zuzannna bo po prostu jest za długie, a forma Pani Zuziu, Zuzo, Zuzko jest okropne. Dla syna wybrałam imię Oskar bo mi przyśniło się i nie było w pierwszej dziesiątce najpopularniejszych imion. Bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że syn też będzie zadowolony. Wśród imion dla dziewczynek/kobiet podobają mi się Beata, Ewa, Olga, Magda/Magdalena, Justyna, Kinga, Laura, Marta. Dla córki wybrałam imię Olga i nie wiem czy nie przesadziłam z oryginalnością, jeszcze mogę to zmienić, nie wiem czy nie skrzywdziłam mojej kochanej córci tym imieniem. Nadal nie wiem czy nie powinna być Beatą czy Laurą. Co sądzicie o imieniu Olga? Z czym Wam się kojarzy??? Szczerze proszę.

Gość Ewaaaa83
Ciekawa dyskusja. Chciałabym się do niej dołączyć. Jestem zwolennikiem dość krótkich, prostych imion, takich bez oficjalnej wersji, bez polskich znaków, a nawet trochę międzynarodowych jednak nie za bardzo udziwnionych aby nie trudniać dziecku życia. Naprawdę nie wiem czemu imiona Maja i Zuzanna stały się takie popularne i co w nich ludzie widzą ciekawego. Dla mnie Maja brzmi zbyt dziecinnie i nie przekonuje mnie fakt, że jest sobie Pani Maja Komorowska. Dla mnie to nadal brzmi dziecinnie i niepoważnie. Podobnie Zuzanna. Może mała Zuzia jest Ok ale kiedyś dorośnie i powiedzmy sobie szczerze bardzo rzadko będzie używana forma Zuzannna bo po prostu jest za długie, a forma Pani Zuziu, Zuzo, Zuzko jest okropne. Dla syna wybrałam imię Oskar bo mi przyśniło się i nie było w pierwszej dziesiątce najpopularniejszych imion. Bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że syn też będzie zadowolony. Wśród imion dla dziewczynek/kobiet podobają mi się Beata, Ewa, Olga, Magda/Magdalena, Justyna, Kinga, Laura. Dla córki wybrałam imię Olga i nie wiem czy nie przesadziłam z oryginalnością, jeszcze mogę to zmienić, nie wiem czy nie skrzywdziłam mojej kochanej córci tym imieniem. Nadal nie wiem czy nie powinna być Beatą czy Laurą. Co sądzicie o imieniu Olga? Z czym Wam się kojarzy??? Szczerze proszę.

Gość Ewaaaa83
Jestem zwolennikiem dość krótkich, prostych imion, takich bez oficjalnej wersji, bez polskich znaków, a nawet trochę międzynarodowych jednak nie za bardzo udziwnionych aby nie trudniać dziecku życia. Naprawdę nie wiem czemu imiona Maja i Zuzanna stały się takie popularne i co w nich ludzie widzą ciekawego. Dla mnie Maja brzmi zbyt dziecinnie i nie przekonuje mnie fakt, że jest sobie Pani Maja Komorowska. Dla mnie to nadal brzmi dziecinnie i niepoważnie. Podobnie Zuzanna. Może mała Zuzia jest Ok ale kiedyś dorośnie i powiedzmy sobie szczerze bardzo rzadko będzie używana forma Zuzannna bo po prostu jest za długie, a forma Pani Zuziu, Zuzo, Zuzko jest okropne. Wśród imion dla dziewczynek/kobiet podobają mi się Beata, Ewa, Olga, Magda/Magdalena, Justyna, Kinga, Laura. Dla córki wybrałam imię Olga i nie wiem czy nie przesadziłam z oryginalnością, jeszcze mogę to zmienić, nie wiem czy nie skrzywdziłam mojej kochanej córci tym imieniem. Nadal nie wiem czy nie powinna być Beatą czy Laurą. Co sądzicie o imieniu Olga? Z czym Wam się kojarzy??? Szczerze proszę.

Gość Ewaaaa83
Jestem zwolennikiem dość krótkich, prostych imion, takich bez oficjalnej wersji, bez polskich znaków, a nawet trochę międzynarodowych jednak nie za bardzo udziwnionych aby nie trudniać dziecku życia. Naprawdę nie wiem czemu imiona Maja i Zuzanna stały się takie popularne i co w nich ludzie widzą ciekawego. Dla mnie Maja brzmi zbyt dziecinnie i nie przekonuje mnie fakt, że jest sobie Pani Maja Komorowska. Dla mnie to nadal brzmi dziecinnie i niepoważnie. Podobnie Zuzanna. Może mała Zuzia jest Ok ale kiedyś dorośnie i powiedzmy sobie szczerze bardzo rzadko będzie używana forma Zuzannna bo po prostu jest za długie, a forma Pani Zuziu, Zuzo, Zuzko jest okropne. Wśród imion dla dziewczynek/kobiet podobają mi się Marta, Beata, Ewa, Olga, Magda/Magdalena, Justyna, Kinga, Laura. Dla córki wybrałam imię Olga i nie wiem czy nie przesadziłam z oryginalnością, jeszcze mogę to zmienić, nie wiem czy nie skrzywdziłam mojej kochanej córci tym imieniem. Nadal nie wiem czy nie powinna być Beatą czy Laurą. Co sądzicie o imieniu Olga? Z czym Wam się kojarzy??? Szczerze proszę.

Gość gość
Adela

Gość gość
Do tej co wkleiła ten elaborat 3 razy... Olga to ruskie imię, Olga i Włodzimierz to patroni Ukrainy... Natomiast Oskar kojarzy mi się z Oskarem Zrzędą z Ulicy Sezamkowej (tym co mieszkał w kuble na śmieci).

Gość gość
Do tej od referatu. Nie znoszę imion kończących się na "ta" typu Beata, Anita, Julita. Uważam je za pretensjonalne, żeby nie powiedzieć wulgarne. A w wersji zdrobniałej są tragiczne "Beatka", u mnie w klasie mówili Betka (taki grzyb) albo Becia-śmiecia..... Chyba już wolę Zuzannę.

Gość gość
Ja w 2009 urodziłam Mateuszka :-) od zawsze mi sie podobalo i co fajne nie da sie brzydko powiedzieć :-) mial byc Kacprem ale pomyslalam ze dla dziecka ok ale pozniej hmm... Staramy sie o drugie i gdyby byla dziewczynka to miala byc od zawsze Aleksandra ale jednak nie... cos mnie ostatnio prześladuje Klaudia :-) mąż chciałby Patrycje ale kojarzę jedną ...źle. .. Patii ;-) gdyby byl chłopiec ojjjj bylby problem bo nie mam pomysłu no nic mi sie nie podoba. A jemu Krzyś....po tacie ale mi sie nie podobaaa ;-(

Gość gość
Wsrod moich znajomych kroluje Łucja Błażej Piotruś Asia Patrycja Kajetan Lena Gracjan Marta Mateusz Franio Karolina Ola

Gość gość
Lidka i Marek :-)

Gość gość
Gienia :)

Gość gość
Jak mozna corce marek dac na imie

Gość gość
Bosh z dzieci trans robia niektorzy od urodzenia same meskie imiona corki maja. Takich rodziców w psychiatryku zamykac