Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość gość
Agnieszka a skąd jesteś?

Gość AaagnieAgnieszka
Warszawa. Ach i jeszcze jedno pytanie, usadzać gości poprzez winietki z nazwiskami na stołach czy pozwolić aby sami wybrali i zajeli sobie miejsca? Sprzeczamy się o to z narzeczonym i moimi rodzicami troszkę. Ja myślałam aby jednak usadzać gości a narzeczony z rodzicami moimi wlasnie uważają, że każdy powinien usiąść tam, gdzie mu sie podoba z ludzmi z ktorymi ma ochote usiąść. I teraz sama nie wiem. Jak wy robicie i jak sie zapatrujecie zarówno na jedną jak i drugą opcję?

Gość gość
eM: AaaaaAgnieszko,moim zdaniem lepiej usadzic,zwlaszcza,kiedy jest to spora impreza,chociaz my usadzamy nawet przyjecie na 50 osob:) jak wiadomo nie ma tak,ze wszystkim bedzie sie podobalo gdzie dostali miejsce,ale przynajmniej nie bedzie tak,ze w jednym koncu sali zostanie jedno miejsce,a w drugim drugie i wszyscy beda musieli sie przesuwac o jedno krzeslo,zeby para mogla usiasc kolo siebie...czytalam o tym bloga i jedna dziewczyna napisala,ze pytala swoich znajomych jak robili i jak bylo to jedna dziewczyna napisala,ze jak wszyscy jak dzikusy rzucili sie na krzesla to nie byl to fajny widok,a do tego zabraklo miejsca jej rodzicom i musieli siedziec daleko od pary mlodej i byl problem,zeby znalezc miejsce dla nich obok siebie:( czasem goscie wrecz wola,zeby im przydzielic miejsce;)ale to tylko moja opinia na ten temat,zrobicie jak zechcecie;)

Agnieszka ja ci niestety nie pomogę w kwestii foto bo jestem z pomorza ale wiem jedno winietki lepiej mieć i podpisać gdzie kto siedzi bo byłam na weselu gdzie nie było i pierwsze co zamiast sto lat i szampan ludzie rzucali się na krzesła u mnie będzie podpisane u naprawdę polecam taka formę. eM cenna uwaga nie myślam o tym ze te soczewkowe mi się lepiej widzą. Crystal które to dokładnie nie mogę znaleźć tego zdjęcia.

Ja na pewno będę miała listę kto ma siedzieć przy jakim stole, a co do winietek to jeszcze nie wiem, tak jest po-prostu szybciej i mniejsze zamieszanie jest. Fotograf http://www.foto-potocka.pl/# Tylko żeby nie przekroczyć 3000zł byś musiała się zapytać o możliwość wynajęcia tylko 1 fotografa, http://www.kogiel-mogiel.pl/ Ten fotograf też jest przystępny cenowo :)

Gość switekeu00
Profesjonalna obsługa Fotograficzna na Twoim Ślubie! 2016 / 2017 Profesjonalna obsługa najważniejszego dnia w Waszym życiu! Przykładowa oferta: -przygotowania -błogosławieństwo -ceremonia -wesele do oczepin -plener w innym dniu Na gotowo po obróbce 400zdjęć na płytach DVD, do pleneru lliczne dodatki i niezwykłe pomysły. Działamy na terenie woj. ślaskie,małopolskie, łódzkie, opolskie, świętokrzyskie, mazowieckie Więcej zdjęć na www.switek.eu oraz FB www.facebook.com/www.switek.eu

Gość FotoSnap
Pani Agnieszko zapraszam do skorzystania z naszej oferty :) Fotobudka to naprawdę świetna zabawa dla Gości i Młodych po której zostaje wesoła pamiątka ;) A śmiechu jest przy tym co nie miara. FOTOGRAF+FOTOBUDKA -W PAKIECIE TANIEJ! :) Zapraszam do kontaktu :) http://www.fotosnap.pl

Gość gość
eM: a powiedzcie mi,moje drogie,jak to jest u Was z sukienkami?zaczynacie juz szukac?ja nie chce kupowac jakiejs drogiej sukni z niewiadomo jakiego salonu,myslalam o jakiejs wypozyczalni lub szyciu i potem sprzedaniu i powiedzcie mi co myslicie o przejsciu sie po salonach w celu pomierzenia i popatrzenia,tak po prostu,bez zamiaru kupowania w tym miejscu,bo jest zwyczajnie za drogo:(

Przejsc i pomierzyc mozesz nikt Ci nie zabroni :) Pamietaj tylko zeby sie umowic do salonu, z wejscia jedyne co Ci zaproponuja to katalogi i umowienie sie. Nikt Ci tez nie kaze od razu kupowac sukni :) Wszystkie suknie w salonach sa podawane bez kosztow przerowbki itd wiec jesli macie dajmy na to 3 tys to przymierzajcie te za 2,5tys bo sie nie zmiescicie w budzecie, chyba ze salon poprawki robi za darmo :)

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale wątek śledziłam. Niestety się wypisuję z grupy 2016. Plany poważnie się pozmieniały, tzn. można powiedzieć, że dzisiaj legły w gruzach... ani ja nie jestem winna, ani Marynarz... są ludzie, których nie interesuje, że ktoś ma życie w jakimś stopniu poukładane, ale próbuje i tak go poustawiać po swojemu nie mając o niczym pojęcia i rzucając hasło "mnie nic nie obchodzi"... długa historia z urzędem, na którą dzisiaj nie mam już siły... Więc zazdroszczę Wam, że możecie dalej planować swój najpiękniejszy dzień, a my musimy zmienić plany z dnia na dzień, włącznie z wizją przeprowadzki na drugi koniec Polski, żeby móc się uczyć dalej... Postaram się pochwalić za jakiś czas co u mnie, może się sytuacja wyklaruje, ale data 2016 prysła dzisiaj jak bańka mydlana...

Ancia przykro mi ale ważne ,że między Wami jest ok :) Ja w końcu nie chodziłam po salonach bo mi się nie chciało szczerze mówiąc bo mało która sukienka mi się podoba, więc po-prostu krawcowa mi uszyje taką jak chce za 1500 zł:)

Gość Izabelka93
a w salonie jak dlugo szyja suknie? wiecie moze?

Ja teraz jadę na pierwszą przymiarkę , a na drugą dopiero pod koniec lutego , a ślub w kwietniu ostatniego. Ale to taka samodzielna krawcowa, a jak w zakładach to mówią ,że co najmniej 4 miechy przed trzeba być.

Gość gość
Jakbyście szukali jakiejs firmy która zajela by się przewozem gości z kościoła do Sali itp, to możecie wynająć www.artour.pl. My korzystaliśmy z ich usług podczas naszego slubu i nie mam co do tej firmy zadnych zastrzeżeń.

eM ja też jechałam sobie pooglądać a wyszłam z suknia bo było tyle pięknych. Jeśli mogę wiedzieć to ile chcesz przeznaczyć na suknie max? Bo widzisz ja dałam 2300zl i w tym mam szycie i poprawki w cenie. A wynajem tez nie jest tani wiec porównaj sobie ceny. Jeśli chodzi o czas realizacji to w sumnie chyba mają ok 6 miesięcy na szycie ale babki mówiły ze nawet po miesiacu czasem już są gotowe. Narazie czekam na telefon z niecierpliwością bo właśnie minął miesiąc wiec może im się uda juz uszyć. Crystal ładne obrączki a nie boisz się ze te brylanciki odpadna? Mi się tez podobają ale boję się że to po latach odpadnie.

Gość gość
eM: Agnieszko,mam nadzieje zmiescic sie w 2tys:) jestem z Bialegostoku,wiec ceny nie sa takie jak w Warszawie czy innych wielkich miastach,sa takie przystepne moim zdaniem i mam nadzieje,ze suknie tez uda mi sie znalezc w przystepnej cenie:) my za swoje przyjecie placimy sami,ale moja mama mowila,ze kupi mi suknie...mimo to nie chce jej nadwyrezac,bo mam jeszcze trojke rodzenstwa;) jesli w salonie spodoba mi sie cos co bedzie za drogie bede szukac krawcowej,ktora mi to uszyje w nizszej cenie...w Bialymstoku jest kilka krawcowych,ktore szyja suknie:)

Gość gość
brylanciki są tak pięknie wtopione głęboko więc nie ma szans żeby odpadły one od spodu nawet mają dziurki i są solidnie mocowane a nie wklejane. ja mam i sobie bardzo chwalę, noszę i nic się nie dzieje pięknie to wygląda.

Gość janka88
Jeśli nie mielibyście czym podwieźć gości to ciekawą opcją są busy z http://www.busdowynajecia.pl/ Można wynająć wraz z kierowcą, w dobrej cenie i w fajnych warunkach.

Gość gość
Pogielo Was z tymi wydatkami weselnymi. Ale to jest taka Polska teadycja zastaw sie a postaw sie wszystko na pokaz zeby jakas tam np ciocia ktora sie widzialo raz w zyciu nie obgadala do swojej psiapsioly ze taka to a taka za maz wychodzila i wesela nie uzadzila. My jak pidliczylismy ile by nas wesele kosztowalo to zaprosilismy najblizsza rodzine na uroczysty objad. A za zaoszczedzona kase kupilismy sobie mieszkanie je umeblowalismy. I efekt jest taki ze mieszkamy na swoim i nie mamy weselnych dlugow. Chyba by mnie skrecilo ze zlosci jak by mi przyszlo 180000 zl wydac na jedna impreze .

Gościu każdy inaczej sobie wyobraża wesele i ślub i jeśli my z narzeczonym chcemy tradycyjne polskie wesele to nasz indywidualna sprawa.Skąd wiesz jakie są nasze zasoby finansowe ze nas na to nie stać? Nie rozumiem takich ludzi którzy mimo odmiennego zdania krytykują druga stronę nie znając ich sytuacji materialnej. To chyba ludzie zazdrości tak piszą bo innego powodu nie widzę.

Gość gość
eM: Aga,zignoruj;) doswiadczenie Cie nie nauczylo,ze to prowokacja?;)wrzuc na luz i pisz do nas,a nie do goscia,ktory wzial sie nie wiadomo skad,nie podpisuje sie i nie wiemy kim jest;) pisz co tam jeszcze przygotowujesz i nie zwracaj uwagi na glupie i nieuzasadnione komentarze:D

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

Gość agnieszka5g
Może masz rację no ale wkurzaja mnie takie komentarze. Dzis dostałam maila ze zaproszenia wysłane jutro albo środę powinny być juz u mnie nie mogę się doczekac.

Gość gość
eM: mnie tez,ale nie warto szarpac sobie nerwow;) no to super,ze beda juz zaproszenia:) koniecznie musisz nam pokazac zdjecia zaproszen;)

Gość CrystalTT
Agnieszka bardzo ladne zaproszenia! :) Ale Wam dziewczyny zazdroszcze tych przygotowan! :) Niby za mna juz wszystko ale taka organizacja sprawia mi ogromna radoche! :) Jeszcze te suknie, szkoda ze nie mialam mozliwosci poprzymiezania :( Co do kamieni to na ta chwile mam cyrkonie wiec nawet jak wypadnie to koszr wstawienia nowej jest niewielki :) W planach mam wymiane ich na brylanty, ale to za jakis czas :) Wydaje mi sie ze siedza tak mocno ze nie bedzie mozliwosci aby oczko wypadlo :) Gorzej jesli bede chciala powiekszyc/zmniejszyc bo wtedy jest mozliwosc wypadniecia :(

Gość gość
Słodki stół to może być fajne zastąpienie wiejskiego stołu, nie każdy lubi mięso, a słodycze chyba każdy. Wg mnie bardzo ciekawie się robi jak jest też firma pirotechniczna od sztucznych ogni i zrobi jakiś fajny pokaz fajerwerków. U koleżanki na weselu CLick Pyro & Art zrobiła bardzo fajny pokaz było co oglądać :)

Crystal ty masz już to za sobą i jesteś mężatką to powód do szczęścia. Ja pewnie po ślubie tez powiem co powinnam zrobić inaczej lub lepiej. Słodki stół myślę że u mnie by się nie sprawdził bo będzie ciasto podawane do stołu i fontanna czekoladowa z owocami a uważam ze ciasta i tak najwięcej idzie na poprawinach i i tak zostaje i tak dużo. Wole zdecydowanie stół wiejski.