Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość Linka1209
na tym wesele co ja byłam budka byłą tylko 3 godziny, ale i tak w tym czasie połowa gości okupywała korytarz w pobliżu i nikt sie nei bawił, stoliki puste, parkiet pusty, a pod fotobudką tłumy ;/ mi się też właśnei bardzo podoba pomysł z księgą gości ze zdjeciami ale w praktyce wygląda to tak że ostatecznie księga jest pusta.. w prawdzie wszystkie zdjęcia zrobione fotobudką są dostępne na stronie internetowej i można sobie je wydrukować ale już wiadomo wpisu gości tam nie będzie.. ja oczywiście mówię ze swojego doświadczenia, ale goście są różni i może u Ciebie będzie inaczej ;)

Ja tam liczę na to ze moi gości jednak wklejać mi foty. Bo znam ich i mogę im zaufać. Pozatym nasz DJ powie wszem i wobec żeby wklejac foty po jednej z kopii i wydaje mi się ze to zrobią. A dodatkowo chce postawić albo butelkę z karteczkami albo te serduszka drewniane w skryzneczce na allegro są u żeby wpisywali nam też tam życzenia na 1 rocznicę ślubu. Co do sukienki koleżanki powyżej jest prosta i elegancka nie mój styl ale ładna. Gratuluję wyboru. A zaproszenia nieorginalne napewno goście będą zaskoczeni:-)

Gość pinkowo
jeśli ktoś z was szuka stylowej sali na wesele to mogę polecić hotel w pięknym miejscu w Biłgoraju > www.sitarska.pl, wiem bo sama byłam tam na weselu i muszę powiedzieć, ze było rewelacyjne!

Gość czerwiec16
Hej dziewczyny, mozecie 'powiedziec' jaki jest u was koszt za 'talerzyk' I z jakiego rejonu Polski? my mamy 260 zl za osobe ale w tym mamy juz wszystko, my przychodzimy I sie niczym nie przejmujemy ( w cenie alkohole, napoje, ciasta, tort, fontanna czekoladowa, owoce, slodycze, dekoracja sali, pokrowce na krzesla,i naprawde duuuzo jedzenia) wesele na slasku. do teo promocyjne ceny na pokoje dla gosci. uwazam ze to dobry pakiet a jak jest u was?? robicie wesele z poprawinami?? co do tyc budek ze zdjeciami uwazam ze to fajny gadzet ale moim zdaniem zbedny wydatek. po to Bierze sie fotografa zeby zrobil zdjecia, kazdy z gosci ma tez swoje apartaty/telefony I bedzie million zdjec a tak jak juz pisala kolezanka wyzej ze gosci zamiast bawsc sie na sali bede sie wydurniac przy budkach. ale to tylko moje zdanie. to samo mysle o ksiedze gosci , przeciez zyczenia juz dostaniecie na kartkach od gosci po co jeszce raz walkowac temat z wpisami do ksiegi na weselu. - ale jak komus sie to podoba to czemu nie. my rezygnujemy z takich rzeczy.

Gość czerwiec16
dziekuje agnieszka5g za komentarz do mojej sukienki , to zaproszenia w koncu oryginalne czy nie orginalne hihi , dzieki tak czy inaczej :) pozdrawiam

Ja płace 180 zł, kilka km od Warszawy. Mam wszystko w cenie oprócz alkoholu (dekoracja sali według wybranego motywu, 5 dań ciepłych, 2 fontanny czekoladowe, candy bar, ciasta , owoce,napoje, tańsze pokoje dla gości, dla nas gratis pokój z jacuzzi). Czerwiec16 to wódkę masz w cenie już to chodzi o szampan na powitanie? Nad poprawinami się zastanawiam jeszcze (60 zł od osoby), mam dać znać w styczniu.

Gość czerwiec16
hej Gosi3kl, to tez fajna cene masz my oczywiscie tez mamy apartament dla nowozencow gratis, mamy tez za kazde 10 pelnoplatntych osob na weselu 1 pokoj hotelowy dwuosobowy gratis czyli jak mamy wesele na 120 osob to 12 pokoji juz mamy za darmo (pewnie troche gosci sie wykruszy wiec jak bedzie 80 to bedzie idealnie). w cenie mamy alhohole 0,5 wodki na kazda pelnoplatna osobe, (czyli na dzieciaki powyzej 8 roku zycia tez :) ) logiczne ze nie wypija wiec wiecej dla doroslych :P, bowle alkoholowe (to takie poncze z owocami), 1 butelka wina na 4 osoby do obiadu, oraz szampan na powitanie. my poprawiny robimy -cena 50zl za osobe (wiekszosc gosci bedzie przyjezdnych) ale juz bez orkiestrty, pewnie po obiedzie goscie beda sie pomalu rozjezdzac,

Gość czerwiec15
aaa i jeszcze w cenie piwo 0,5 l na osobe :) dzisiaj zarezerwowalam sobie makijarzystke...jestem w szoku ze nawet makijarzystki slubne sa rozrywane :) slub w czerwcu a pani mi powiedzila...ze juz duzo ma terminow zarezerwowanych na okres letni - slubny 2016 ale udalo sie :)

Gość gość
eM: my placimy 105zl/os,ale to nie ma byc wesele,tylko przyjecie od 15 do polnocy:) w tej cenie jest dekoracja sali, stolow i pokrowce na krzesla, 3 dania cieple, 7 przekasek, napoje zimne i gorace bez limitu, kilka rodzajow ciast i lody z goracymi malinami, dla nas pokoj na noc no i chyba tyle:) przyjecie w Bialymstoku:) poczytalam Wasze wpisy i ogladalam zdjecia i wszystko fajowe dziewczynki:)

Gość gość
eM: to chyba nie było pytanie do mnie,ale u nas będzie ok.50 osób,przynajmniej wstępnie tak planujemy,a ile będzie finalnie to się okaże 4 czerwca:) ja chyba też już muszę się rozejrzeć za sukienką,bo w końcu okaże się,że już malutko czasu zostanie;) chyba jak będę miała grafik w pracy na grudzień to będziemy musiały dopasować się z moją siostrą i wtedy się razem gdzieś wybierzemy:) trochę się tego nie mogę doczekać,a trochę się obawiam,bo noszę rozmiar,w którym sukienek w salonie raczej nie będzie i nie wiem czy będę mogła dobrze sobie to wszystko wyobrazić:( a "powiedzcie" co warto mieć na pierwszych wizytach w salonach oprócz butów na takim obcasie jak się planuje i bielizny,której nie będzie się wstydziło;)

Gość czerwiec16
Gosi3k liste gosci mamy na 125 osb ale znajac zycie to sie troche wykruszy. jak bedzie 80 to bede sie bardzo cieszyc. a Ty w cenie masz tez tort. my mamy. w marcu bedziemy w polsce i bedziemy wybierac mam nadzije ze uda mi sie zeby zrobili mi tort z muffinkow/babeczek. marzy mi sie taki http://forum.szafa.pl/46/7906222/slub-jaki-tort-zwykly-czy-z-babeczek.html tylko boje sie ze ten ICEING bedzie mega slodki.a wu jakie torty wybieracie?? hmm...co zabrac do salonu...duzo cierpliwosci i gruby portfel :) i nie martw sie wiekszym rozmiarem.... klien placi klient wymaga :) przerobia kazda sukienke dla Ciebie - jestem o tym przekonana :) a kiedy dokladnie jest wasz wielki dzien?? mas jaka suknie upatrzona?? jakis kroj?? ja tez juz sie nie moge doczekac, wiem ze od nowego roku zleci baaaardzo szybko!

Ja jak szłam mierzyć to nawet buty miały Panie wiec spokojnie jeśli nie masz wybranych butów to tez nie katastrofa. My płacimy 170 zł w cenie mamy tort 4 piętrowy pokój małżeński i pokrowce na krzesła. Ciasta napoje tez można wykupić ale się nie opłaca lepiej samemu.

Tak tort tez jest w cenie, ja zapraszam 150 osób mam nadzieję ,że przyjdzie nie mniej niż stówa. Takie chyba będę miała zaproszenia, ale jeszcze czekam na próbki http://z-milosci.pl/kategoria-produktu/zaproszenia-slubne/black-and-white/bw1/ A zamiast księgi gości http://archiwum.allegro.pl/oferta/ramka-z-miejscem-na-podpisy-zyczenia-ksiega-gosci-i5596913528.html

Gość AaagnieAgnieszka
Chcialam sie przywitac, jestem tu świeżynką i.. dopiero od tygodnia wiem ze biorę ślub w 2016 :) tak ustaliliśmy z narzeczonym :) padło na pazdziernik. mamy sale już. jutro rozmowa z księdzem. problem jednak z zespolem, wiadomo, na 11 msc wczesniej juz wybór malutki. Jakie zespoly macie? :)

Gość gość
eM: czerwiec16 nasz slub 4 czerwiec 16:) co do sukienki to mysle o jakiejs princess,ale jak w czym bede wygladac to sie okaze;) jak wlacze komputer to wrzuce Wam zdjecia sukienek,ktore mi sie podobaja:)

Spokojnie znajdziesz zespół:), ja akurat mam DJ , nazywa się Kmicic, mało jest o nim w necie ,ale oczarował nas na rozmowie :) Mam uraz do zespołów po ostatnich dwóch weselach. Dzisiaj się dowiedziałam ,że uszycie sukienki która mi się podoba , a w salonie kosztuje 6800zł, jakaś krawcowa mi uszyje za 2000-2500 zł :)

Gość gość
eM: Gosia,no to super:) chyba nie ma wątpliwości,którą opcję wybierasz;) AaaaAgnieszko,witaj na forum,cieszymy się,że dołączasz:) Mówiłam,że wrzucę zdjęcia sukienki,więc to jest pierwsza,która mi się spodobała i chyba chciałabym coś w takim rodzaju:) http://tufotki.pl/Y8j7b

Gość gość
eM: tu są dwie następne w takim rodzaju,które mi się podobają, ta pierwsza bardziej mi się podoba,ale to coś takiego myślę http://tufotki.pl/wY7y7

Faktycznie wszystkie dość podobne ładne sukienki napewno znajdziesz takie bo dość duzo jest takich. Wiec nic się nie martw kochana!

Gość AaagnieAgnieszka
Na ile przed ślubem wybieracie sukienkę?

Gość gość
eM: ja mam slub 4 czerwca i tak mysle na poczatek grudnia sie juz zaczac rozgladac,to pol roku,ale jeszcze nigdzie nie bylam,patrzylam tylko w necie na razie:)a po jakim czasie cos wybiore to nie wiem;)a sukienki wszystkie trzy podobne,bo wlasnie cos takiego mi sie podoba,ale jak w tym bede wygladac to nie wiem...zobaczymy za jakis czas;)

Ja mam ślub 30 kwietnia także niedługo, muszę zdecydować się na krawcową ( jakby któraś z Was miała namiary na jakąś fajną w wawie lub okolicach byłabym wdzięczna) Ja na początku chciałam mieć sukienkę księniczke, ale jak przymierzyłam to źle się czułam i do mnie nie pasowała, więc moja będzie w kształcie A :)

Gość kkarolina08
Moja będzie w stylu księżniczki bo od zawsze o takiej marzyłam. Co do orkiestry gdy my szukaliśmy na 27 sierpnia to mieliśmy problem na rok przed bo to był ostatni wolny termin My płacimy 320 za parę oprócz alkoholu i dekoracje takie jakie ja chce a nie z góry narzucone. A którego października masz ślub

Gość AaagnieAgnieszka
15 października. Dziś zaklepaliśmy kościół , sale mamy, zespół wstępnie,ale jeszcze szukamy bo narzeczony nie jest przekonany. ale ciezko wlasnie na 11 msc przed znalezc cos godnego uwagi i zeby bylo w miare przystepnej cenie. ślub mamy na 15.30 moglo byc i na 16.30 ale to polowa pazdziernika i tak sie balam, ze po mszy bedzie juz ciemno a wolalabym aby jeszcze po wyjsciu bylo jasno w miare no i salę mamy ok 30 km od koscioła wiec też dojazd chwilkę zajmie. Tak nie do konca sie omglismy zdecydowac czy 15.30 czy 16.30... celowaliśmy w 16 ale ksiaz powiedzial ze w pazdzerniku moga tylko na połówki zapisywac wiec z tych dwoch pomyślałam ,ze wole jednak te 30 min przed 16 niz po,wlasnie ze względu na porę roku. Myślicie ze to dobry wybór? jak wy byście postąpiły? :)

Gość kkarolina08
Według mnie godzina którą macie jest w sam raz jak na październik. Byliśmy kilka lat temu z narzeczonym na ślubie też w połowie października tylko że ceremonia była na godzinę 16 i po wyjściu z kościoła było już szaro a zanim dojechaliśmy na sale ciemnio duże wesele planujecie??

Agnieszka myślę że godzina jest ok tym bardziej ze macie 30 km na salę myślę że ta wcześniejsza zdecydowanie lepsza. My mamy na 16 ale w czerwcu i do sali jest jakieś 3 km. Dlatego tez taka godzina. Myślimy nad tym z narzeczonym gdzie się wybrać po obrączki? Jak myślicie do tych znanych marek ? Kopletnie nie wiemy jak się zabrać za to nie chcemy niewiadomo ile zapłacić za nie tylko ceny żeby były przystępne. Znacie jakieś marki? No i szukamy i znaleźć nie możemy piosenki na 1 szy taniec nie chcemy takiej jakieś wolnej tylko jaka orginalna jakiś pomysł wam przychodzi do głowy, ?

Gość AaagnieAgnieszka
kkarolina08 mam nadzieje ze zamkniemy się w 150. sale mamy na 160. no i lista jest jeszcze mocno wstepna ,niedopracowana, ale ja od poczatku mowilam ze chcialabym stosunkowo jak najmniej w miare możliwości. Ja najchętniej to bym zrobiła małe przyjęcie ale z racji tego, że narzeczony z samej nabliższej mu rodziny uzbierał około 90 (!) osób to nie dało się inaczej. Do mnie i tak jeszcze to nie dociera. Oświadczył się zaledwie 11 dni temu a juz nastepnego dnia zaczęliśmy przygotowania i jakoś się odnaleźć w sytuacji nie mogę :) agnieszka5g znane marki chcac nie chcac wlasnie za marke troche sobie doliczają, tak po wstepnym rozeznaniu juz moge powiedzieć. A i region ma znaczenie. Mój narzeczony jest z okolic lubelszczyzny i tam u jubilerów znacznie lepiej cenowo sprawa obrączek się ma niz we wszystkich 'sieciówkach' a juz tym bardziej w warszawie z ktorej ja pochodze. takze bedziemy sie raczej rozgladac w jego okolicach. No i na targach ślubnych mozna jeszcze zerknac jak macie mozliwosc, bo czesto jesli klient zdecyduje sie zakupic obraczki bezposrednio tam to sa dobre promocje i rabaty. Beda targi slubne w wwa na narodowym zdaje sie ostatni weekend listopada i chyba w pierwszy na torwarze tez w wwa. mozna zerknac jak komuś jest po drodze :)