Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość gość
eM: a ja wole slodki stol;) moja rodzina to takie troche lasuchy,wiec bez smakowitych ciast sie nie obejdzie;) myslalam jeszcze,zeby zrobic na ten stol jakies muffinki,jakies zelki czy pianki do sloikow czy kielichow...takie rozne rzeczy zeby byly:)

Dziewczyny jutro jadę na przymiarke sukni dziś dostałam telefon ze juz jest gotowa . Ale jestem podniecona hehe

Gość benia 619
Jestem właśnie świeżo zaręczona, ale już zaczęliśmy przygotowania do ślubu bo chcemy się pobrać jak najszybciej. Koleżanka poleciła nam doświadczonego organizatora ślubów http://magdawarchol.pl - i pewno skorzystamy z tej pomocy bo nie mamy czasu na załatwianie tych formalności, a wesele będzie dość duże.

Pamiętam jak ja byłam świeżo zaręczyny i odrazu chcialam juz wszystko załatwiać. A na ile planujecie osób?

Gość gość
eM: Aga,no to extra,ze juz Twoja sukienka gotowa:) ja jeszcze nie zaczelam szukac szczerze mowiac i mysle zostawic to juz po nowym roku chyba,a przynajmniej po swietach:) Wczoraj bylismy na targach slubnych i w zasadzie nic za bardzo ciekawego nie bylo,nazbieralismy torbe ulotek i tyle;) no w zasadzie chyba bedziemy tort zamawiac w innym miejscu niz myslelismy,bo chcielismy w cukierni w auchan,a na targach wystawiala sie cukiernia sowa i nam dziewczyna mowila jakie ceny i rozne rzeczy i sie nad tym teraz zastanawiamy:)

Gość dorkiska
Jakiś czas temu byłam na slubie w hotelu Rialto na Wilczej i byłam zachwycona. Miejsce piękne, obsługa na najwyższym poziomie i przepyszne jedzenie cudownie zaserwowane :) jeśli dalej nie wiesz na jaki lokal się zdecydować to sprawdź sobie u nich ofertę. Pamiętam, że moja przyjaciółka, ktora własnie tam urządzała przyjęcie powiedziała, ze cenowo jak na takie standardy (hotel ma 5*) to wcale tak drogo nie wyszło. a Przynajmniej miała pewośc, że wszystko będzie zrobione z klasą ;)

Gość Janka55
ja biore w lutym :) mam tylko sale i kościól ogarnięty ;) wszystko ogarne ;)

Gość gość
eM: Janka, w lutym 2016?to już tuż tuż;) Agnieszko, w sowie torty tańsze 60zł/kg, a droższe, takie bardziej wymyślne, albo takie według własnego projektu 80zł/kg, ale nam wystarczy taki tort mniej wymyślny:) jak chcieliśmy w auchanie zamawiać to tam chyba ok.45zł/kg, więc nie jest dużo drożej:) dziewczyna opowiadała nam,że można u nich spróbować 14 smaków tortów i robią tak,że dają 7 najbardziej popularnych i z tego najczęściej już wybiera się smak,ale bywają tacy,którym dają następne smaki;) to fajnie,że można spróbować,a nie kupować kota w worku:)

Gość anka2614
Ślub planujemy w 2016 w maju ale mi chyba bardziej zależny niż narzeczonemu, naciskam ze już czas zacząć rezerwować lokal fotografa i zespół ale on ciągle powtarza ze zdarzymy. Odwleka temat ślubu a ja zastanawiam się czy on w ogóle chce tego wszystkiego. Dodam jeszcze, ze mieszkamy razem odkąd urodziła nam się córeczka tzn od 1,5 roku. Co mam zrobić ??

Aha to nie ma dużej różnicy w cenie za kg faktycznie. Ja mam wilczone w cenę restauracji. To bardzo duzo smaków do wyboru mają. Janka55 to faktycznie to już tuż tuż szybko zleci a masz już suknie? Anka hm do maja wcale nie zostało dużo czasu wydaje mi się ze powinnaś przycisnąć narzeczonego i szczerze z nim pogadać czy on tak naprawdę tego chce. Niech się określi Wczoraj przymierzylam swoją suknie eh jest boska trzeba ja tylko skrócić bo jest za długa i wtedy jadę na kolejna przymiarke. Będę miała dwa welony długi 2.5 m gładki do kościoła a po pierwszym tańcu zmienię na krótki obszyty kryształkami.

Gość gość
eM: a ja welonu chyba wcale nie bede miala;) jesli bedzie sukienka,tiulowa to sie zastanowie nad welonem,bo narzeczonego siostra mi swoj pozyczyla,wiec nie bede musiala kupowac,ale jesli nie bedzie pasowal to raczej nie bede wydawac pieniedzy na kupno czy wypozyczenie...lepiej dorzuce se do fajnej bielizny;D

Gość gość
my zima robimy wesele w www.jagatowka.pl/ . tam jest tak pieknie i ma byc kulig i zrobimy syzbkie ognisko:) a potem zabawa w lokalu do bialego rana;)

A co będzie jak nie będzie śniegu? Sukienka wczoraj była poprawiona i juz jest wszystko idealnie teraz pojechała do magazynu na przechowanie bo nie mam gdzie jej przechować. Czekam tylko teraz na długi welon krótki mam już w domu. Teraz jak leży idealnie to jest piękna całkiem inaczej wygląda jak będę miala czas później to wstawię foto.

Gość gość
eM: Aga,czekamy na foto z niecierpliwoscia;) my na razie nic nie przygotowujemy,chcemy kupic tylko niedlugo pudelka na ciasto,bo to sie nie zmarnuje,wiec mozna juz kupic:)

Gość anka2614
Agieszka5b ciągle poruszam ten temat a on ucieka od tematu. Ciągle powtarza ze ze wszystkim zdążymy ale nikt na szanownego pana J. nie będzie czekał, aż on się zdecyduje. Nie wiem jak go przekonać by się pospieszył. chyba zabiorę mała na kilka dni to możne coś się ruszy

Gość kkarolina08
Kochane mam takie pytanie: na ile przed ślubem należy zamówić wiązankę ślubną??? Zaproszenia mam w planie po nowym roku zamówić :) jak je tylko dostanę to dodam fotki

Gość gość
eM: karolino,tez sie nad tym zastanawialam,ale mysle,ze miesiac zdecydowanie wystarczy:)oczywiscie na zdjecia zaproszen tez czekamy;) anka 2614,to nieglupi pomysl,jesli Twojemu szanownemu panu J na niej zalezy;) ja tez mam dziecko i wiem,ze takie cos na mojego pana D by podzialalo;)

http://tufotki.pl/1Jw0t Łapcie linka jeszcze krawcowa mówiła ze doda kamyków przy ramieniu więcej. Hm wiązankę jeśli tylko wiązanke to miesiąc w zupełności wystarczy chyba że chcesz jeszcze kwiaty i żeby ustroila ci florystyka kościół i sale bo wiem ze takie opcje tez są to trzeba szybiej. Karolina wrr to faktycznie kiepska sytuacja ale masz rację może jak wyjedziesz z córką na kilka dni to sobie przemysli to wszystko. Albo umów się no do restauracji która wybierzesz wstepnie na oglądanie i postaw go przed faktem dokonanym.

Gość gość
eM: Aga,suknia sliczna,pewnie jestes szczesliwa,ze juz ja masz,co?;) wszystko jest tak jak chcialas?byly jakies problemy czy wszystko poszlo zgodnie z planem? gora sukienki nie w moim typie,ale (domyslam sie,ze to na Tobie) wyglada super:)

Gość kkarolina08
Sukienka śliczna, bardzo mi się podoba :) ja na swoją jeszcze muszę poczekać. Mam nadzieję że do czerwca będę mieć ją już w domu

A dziękuję dziewczyny wszystko poszło tak jak chcialam trzeba było tylko ja obciąć bo przyszła za długa i poszycie na ramieniu jedna rzecz ale teraz leży idealnie. Zdjęcie nie daje takiego efektu. Czekam na foty waszych sukni. !

Gość gość
eM: na moja jeszcze chyba troche poczekasz...zaczynam poszukiwania raczej po nowym roku,wiec jeszcze troche;) ale obiecuje,ze wrzuce:)

To trzymam kciuki żebys znalazła ta wymazona :-) Zamówiliśmy w sobotę obrączki będą jednak klasyczne jak odbiorę to pokaże moja będzie miała 5 mm a męska 6.5 bo ja mam delikatne palce i grube nie ładnie wyglądały a narzeczony chciał szerszą.

Gość gość
Jeśli ktoś zastanawia się gdzie wyprawić wesele w woj. opolskim to w 100% moge polecić restauracje Atlantis w Komprachcicach, maja pyszne jedzenie, dużą i przestronną salę i co również bardzo ważne w kwestii noclegu czyste i zadbane pokoje. www.atlantis.com.pl

Gość kkarolina08
Po nowym roku planuje zamówić zaproszenia ( ślub 27.08) i chciałabym się was zapytać jak myślicie ile należy dać czasu na potwierdzenie przybycia na zaproszeniu?

Ja mam na zaproszeniu do 18 kwietnia a slub 18 czerwca czyli 2 miesiące bo w maju juz musze podac liste gosci.

Gość gość
eM: mi sie wydaje,ze u nas jest niecaly miesiac,ale nam pani na sali powiedziala,ze mozemy nawet kilka dni wczesniej zadzwonic i powiedziec ile ostatecznie bedzie gosci:-)

Gość kkarolina08
Przesyłam wam zdjęcie bukietu ślubnego w którym się zakochałam i chce mieć taki do ślubu :) http://tufotki.pl/9RZLI