Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
Podejrzewam że wszystkie hojne darczynie już na całe swoje wsie roztrabiły o swoim wielkim dobrodziejstwie, oczywiście dodając o ilośc***aczek, 60!

Gość gość
Gosciu 19.45 powiedz mi,po co taka osoba prosi o pomoc ? I twierdzi,ze jest tak biedna,ze nie ma co dziecku dac pod choinke ? Potem sie okazuje,ze wcale taka biedna nie jest,skoro stac ja na takie rzeczy A ona prosi o pomoc,no to na co wg cb liczyla ? Bo dwulatka ,zareczam bylaby z tego naprawde zadowolona

Gość gość
znacznie lepiej zaspokoić głód 5 osobom niżeli zrobić smaka 10ciu, chyba że wszystkie 10 osób po równo zataczają się z głodu, ale jeśli tak nie jest to jak wyzej

Gość gość
mam nadzieje że rodzina tej Ani weźmie się jej za doope

Gość gość
Naprawde głodny zje tez pasztetowa , nawet jak jej nielubi .

jakież wy to teorie dorabiacie , jakie wyliczenia ale jakby dziewczyna napisała ,że to teściowa taki podarek dziecku dała to byście się zapluły na śmierć :) oczywiście jadąc po teściowej :D oj, kafe , kafe :D

Gość gość
allium pusta kwoko, broni swój swego naciągaczko mopsiaro

Gość gość
CZĘŚĆ RZECZY NIE JEST NOWA napisała to sama babka która robiła paczki Na stronie 6 ktoś z was wrzucił link z wypowiedzami i tam jedna z kobiet daje do zrozumienia, ze zabawki mogą być używane, bo pisze coś w stylu 'tak, nastepnym razem nasze dzieci będa się bawić używanymi zabawkami a do paczki kupimy nowe' Co nie zmienia faktu, ze paczka nie ejst zła i kazda potrzebująca prezentu dla swoejgo dziecka matka powinna podziękiować

Gość gość
No to ja tak bym rozdzielila te 10 zl,zeby 10 dzieciom brzuchy napelnic,a nichby to byl sam xhleb

Gość gość
Dokładnie tak- taka właśnie jest idea tych wszystkich szlachetnych paczek- stworzone są one dla ludzi ubogich, takich, którzy nie mają co dziecku pod choinką położyć lub nie mają ubrań, sprzętów AGD...itd. Nie chodzi tutaj o obdarowywanie kogoś, kogo stać na w/w rzeczy, tylko chciałby coś lepszego. Może w takim razie allium itp osobom podam też mojego fb, bo moja lodówka już nienajmłodsza, a i TV nowy by się mi przydał, dzieciom też jakbyście zasponsorowały PS albo X-boxa- nie obraziłabym się, serio.

tyle tylko ,ze to nie była SZ.P tylko inicjatywa pań z jakiegoś zamkniętego fora czy innej grupy :)

Gość gość
no właśnie, gdyby tak któraś wstawiła taką fotę i napisała ze to prezent pod choinkę dla dziecka to by zwyzywały że jak takie coś można dać dziecku, ale tak to już jest ok :) a biednym można być w bardzo różny sposób, bieda to nie nędza, to że nie ma się na prezent pod choinkę nie oznacza że przymiera się głodem i nie każde 2letnie dziecko ucieszyłoby się z takiego prezentu, bo to zależy od dziecka, chcąc komuś pomóc pyta się czego jest mu potrzeba a nie wciska cokolwiek aby pomóc..

Gość gość
allium po raz kolejny jak sie suce paczka nie poobala to mogła odesłać na adres nadawcy :)

Gość gość
" i nie każde 2letnie dziecko ucieszyłoby się z takiego prezentu, bo to zależy od dziecka, chcąc komuś pomóc pyta się czego jest mu potrzeba a nie wciska cokolwiek aby pomóc.." No jak ktos ma rozpuszczone bachory ktore juz od małego nauczone sa materializmu to fakt nie każde. Moje dzieci mimo ze nam sie powodzi cieszą sie nawet z książeczki za 3zł.

świadoma , dojrzała , kochająca mamusia nazywająca cudze dzieci bachorami ... to prawdziwa twarz tego forum i tej chęci pomocy bliźniemu ...

Gość gość
allium czy ci sie to podoba czy nie rozpuszczone dzieci to BACHORY :)

Gość gość
allium, durna jesteś- idea jest ta sama- pomoc ubogim ludziom. Idąc Twoim tokiem myślenia- jeśli mi wiedzie się gorzej od Ciebie, ale stać mnie na sporo rzeczy, to masz mi pomóc i oczywiście nie obrażać mnie Iphonem za 2 tys, bo taki to sobie sama kupię, ale jak wydasz 4 tys. to będzie ok:) Paranoja, moja droga, paranoja! Nie sądzisz, że żądając takiego prezentu od Ciebie wykazałabym się bezczelnością? A gdyby nie spodobał mi się prezent od Ciebie, obsmarowałabym Cię w necie, a take durne kretynki by mi przyklaskiwały. Super!

przecież nie mnie ale sobie wystawiasz świadectwo to co mnie obchodzi kogo i jak nazywasz ?:)

Gość gość
Tak sobie czytam ten temat i tylko utwierdzam sie w swoim zdaniu - nigdy, pod zadnym pozorem nie pomagac obcym ludziom. Dlatego przeznaczamy 2 tys na pomoc dla psow ze schroniska a nie dajemy nawet 20 zl na roszczeniowa patologie. I nie widze powodu, aby swoje pieniadze przenaczac na robienie wypasionych prezentow dla dzieci, ktorych matki nie pracuja bo im sie nie chce :O

Gość gość
Piszac - nie mam co wlozyc pod choinke dla dziecka,to chyba jasno dala do zrozumienia,ze jest BIEDNA,a potem zgrzyt,bo sie okazalo,ze wcale biedna nie jest,tylko cwana i o to wlasnie toczy sie cala dyskusja.Pisalam wczesniej ,co dostaly moje dzieci(3)pod choinke,pewnie dla tej pani byloby nie do pomyslenia dac taki prezent,no ale ja o nic nie zebrze,tylko zarabiam.

gości - sama jesteś durna i nawet nie będę ci tłumaczyć dlaczego . Nie sądzę żebyś to zrozumiała - po prostu .

Gość gość
Dla mnie sprawa jest prosta . Ktoś chcial dziewczynie pomoc a ona zamiast grzecznie podziekowac (nawet jak jej sie prezent nie podobał ) upokorzyła osobę ktora zwyczajnie chciala dobrze .

Gość gość
nikt nikogo do pomocy nie zmusza, jeśli nie stać cię obdarowywać iphonem to tego nie rób i tak nie każde 2letnie dziecko cieszy się z maskotki i lalki, bo np tak jak moje woli kolorowankę, albo farbki, czy np autko zamiast lalki, mój syn dostał w tym roku pod choinkę kilka prezentów wartości od 5,50zł do 79zł i spodobała mu się właśnie książka z zadaniami i naklejkami za 5,50 która mu osobiście kupiłam, nie z powodu tego że mnie nie stać, ale z powodu tego że wiem, że lubi takie książki, pozostałe prezenty nie były z kręgu jego zainteresowania mimo iż były kosztowne, to niestety ale się z nich nie ucieszył, nie sądzę by był materialistą i rozpuszczonym bachorem, po prostu jak każdy cieszy się z przyjemności a nie dla konieczności bo tak wypada skoro ktoś łaskawie dał to trzeba być uradowanym bez względu co by to było

Gość gość
allium a tak z ciekawości dlaczego ty tak bronisz tej roszczeniowej suki ?

Gość gość
allium, ale to przecież Ty bronisz tą dziewczynę. Dla mnie jest ona bezczelną, roszczeniową wyłudzaczką i tyle. A obdarowujących nie mam zamiaru oceniać, każdy daje tyle na ile może sobie pozwolić. Tyle w temacie. Btw, takich wyłudzaczek i patoli nie jest mi żal, zawsze mogą pójść do pracy by polepszyć swój byt. Żal mi ludzi kalekich, ubogich, chorych.... Zaręczam, że dla każdego z nich prezent w postaci tego, który dostała ta dziewczyna byłby cenny.

Gość gość
dokładnie, ktoś chciał pomóc a krowa nie doceniła

broniłabym tak samo ciebie - pomimo twojego plugawego języka . Rozumiem, że w twoim życiu coś jest nie tak - albo jesteś jeszcze gimnazjalistką ,która myśli że obrażając innych dodaje sobie powagi ale kiedyś trafisz na kogoś kto nie ma w sobie takiej cierpliwości :)

Gość gość
broniłabym tak samo ciebie xxx jesteś samozwańczą adwokatką? :D

Gość gość
Looo matkoo jak sie kobiecie prezent nie podobał to mogła spakować i odesłać a nie odstawiać cyrki i rzucać fotki na fb .

mozesz sobie wymyślać na jej temat co zechcesz - czy to jest jednak prawdą ? wątpię . i nie ma dla mnie znaczenia co akurat ty sobie myślisz o tej kobiecie .