Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
Podchodząc do bezdomnego który jest głodny, musisz mieć kasę na homara, bo może akurat zechce.inne artykuły żywnościowe moga być odebrana jak ta paczka przez tą panią.Tak odnośnie tego co ktoś bardzo trafnie napisał. W życiu jest tak, jak skomlisz i jęczysz i oczekujesz czegoś od kogoś, jełśi nawet dostaniesz poniżej oczekiwań, nie jesteś rozżalony.Jeśłi nie masz kasy na dorby prezet nie wyrywasz się i nie robisz 60 paczek, takie niby to oczywiste, ale jak wudać na tym przykładzie zbyt trudne do ogarnięcia przez większosć społeczeństwa. Postawy tej pani nie da się obronić, bo pojechała totalnie niestosownie.Postawy pań od paczek też nie da się obronić, znajć tą sobę nawet z fb, żaden rozsądny i myśłacy człowiem niczego by nie wysłał. Czyli głupota gorą jak zawsze.

Gość gość
22.43 idealne podsumowanie tych 15 stron, dla mnie w sumie ta wypowiedżźwyczerpuje ten chory temat.

Gość gość
Gdzie jest ojciec tego dziecka, nie ma go na żadnym zdjęciu. Powinien wziąć się do roboty i zadbać o córkę i jej matkę.

Gość gość
niektorzy tutaj zwyczajnie nie odróżniaja biedy z prawdziwego zdarzenia od niemożności uczestnictwa w szale zakupow podsycanym przez reklamy skierowane do osob zarabiajacych co najmniej na poziomie klasy sredniej!!...oni sa ja ci wszczynający rozróby amerykanscy przekarmieni tania zywnoscia murzyni wsciekli na to, ze zasilek dla bezrobotnych wystarcza na jedzenie i skromne utrzymanie (ba, nie takie znowu skromne skoro wystarcza nawet na oplacenie rachunkow za internet i telewizor chodzacy non stop caly dzien) ale nie pozwala na kupno markowej odziezy i najnowoczesniejszych, wypchanych elektronika zabawek reklamowanych w gadajacych pudlach...jasne, ze to musi budzic frustracje no ale ludzie zastanowcie sie nad soba, zeby tak od razu pielegnowac w sobie poczucie krzywdy bo nikt nie dal za nic nowych reklamowanych wypasionych przedmiotow tylko te nieszczesne ochłapy ponizej oczekiwan) a nie wpadlo czasem do glowy aby wziac d**e w troi iii....

Gość gość
Ależ ona jest brzydka Bezguscie totalne cerata na stole ok. Bogata nie jest ale jej zachowanie poniżej krytyki.

Gość gość
gość wczoraj pieknie napisane nic dodac nic ujac. sama kiedys o cos poprosilam o wozek dla noworodka mojego dziecka bo naprawde nie mialam kasy i było mi bardzo ciezko. I spotkalam się z takiem odzewem ze nie spodziewałam się. Ludzie rozne rzecyz przynosili rowniez i ciuszki i zabawki dla chłopczyka choc urodzilam dziewczynke ale cieszylam się ze wszystkiego. Jak mozna było tak obsmarowac kogos za to ze dał te rzeczy. ktos zrobił paczke,taka na jaka go stac,zawsze to od serca, czasami nawet i jedna maskotka cieszy a ta niewdzięczna kobieta tak s ię zachowala. Nie mam słow...kobieto,obyś nigdy nie zaznala takiej biedy w zyciu jak ja,gdy mialam rodzic moje dziecko,naprawde mialam bardzo ciezki okres ale wyszam z teog na szczescie,teraz mam pieniadze i sama tez pomagam ale przede wszystkim naucz się pokory i szacunku. Nie mowie zebys byla dozgonnie wdzieczna ale darowanemu koniowi sie w zęby nie zaglada,nie podoba się to nie musisz tego używac,ale choc ciepłe slowao dziekuję się nalezy. tu ludzie maja rację -jesteś typowa roszczeniowa mopsiara.

Gość gość
gość wczoraj pieknie napisane nic dodac nic ujac. sama kiedys o cos poprosilam o wozek dla noworodka mojego dziecka bo naprawde nie mialam kasy i było mi bardzo ciezko. I spotkalam się z takiem odzewem ze nie spodziewałam się. Ludzie rozne rzecyz przynosili rowniez i ciuszki i zabawki dla chłopczyka choc urodzilam dziewczynke ale cieszylam się ze wszystkiego. Jak mozna było tak obsmarowac kogos za to ze dał te rzeczy. ktos zrobił paczke,taka na jaka go stac,zawsze to od serca, czasami nawet i jedna maskotka cieszy a ta niewdzięczna kobieta tak s ię zachowala. Nie mam słow...kobieto,obyś nigdy nie zaznala takiej biedy w zyciu jak ja,gdy mialam rodzic moje dziecko,naprawde mialam bardzo ciezki okres ale wyszam z teog na szczescie,teraz mam pieniadze i sama tez pomagam ale przede wszystkim naucz się pokory i szacunku. Nie mowie zebys byla dozgonnie wdzieczna ale darowanemu koniowi sie w zęby nie zaglada,nie podoba się to nie musisz tego używac,ale choc ciepłe slowao dziekuję się nalezy. tu ludzie maja rację -jesteś typowa roszczeniowa mopsiara.

Gość gość
Co za wsiura z tej laski, blehhhh. Nawet na własnym profilu sobie nie szczędzi pochlebnych komentarzy :/

Gość gość
A sucz jutro zgłoszę do MOPS-u ot co

Gość gość
A nie macie wrażenia, ze to jest elementarny brak kultury? czy naprawde uwazacie, ze te kobiety wychodzac z inicjatywa chcialy kogos upokorzyc? poswiecily swoj czas i pieniadze (to juz jest kwestia dyskusyjna duze czy male) i co za to otrzymaly? wsrod tych 60 osob maga byc takie naprawde ubogie, ktore uciesza sie na widok tej paczki, ale za rok pewnie nie maja na co liczyc bo kobietom organizujacym zbiorke dostalo sie po uszach za nic. nawet jezeli uznala, ze ta paczka to dno ostateczne powinna ladnie podziekowac i wyniesc ja na smietnik, za rok miala by nauczke zeby lapy nie wyciagac a sprawa bylaby zamknieta. kto w tym momencie poczul sie bardziej upokorzony? ta gowniara bo dostala paczke z dobrego serca czy kobiety, tore ja zrobily i zostaly wysmiane na fb? mogla odkladac przez caly rok po 10 zl i kupic dziecku prezent a nie zebrac o pomoc.

Gość gość
Czyście powariowały? Kobiety OPAMIĘTAJCIE SIĘ, chcecie ją zlinczować tylko dlatego, że darmowa paczka jej się nie spodobała? Czy to takie straszne? To co piszecie jest 1000 razy gorsze niż jedna jej wypowiedź. Obrzuciłybyście na żywo ją błotem, pomyjami, pobiłybyście, tylko dlatego, że jej się nie spodobały zabawki? Postronny przechodzień spyta: dlaczego ją bijecie? Odpowiedź: ponieważ jej się paczka nie spodobała... LUDZIE TO JEST CHORE!!! OPAMIĘTAJCIE SIĘ I ZASTANÓWCIE SIĘ NAD SWOIM NĘDZNYM ZACHOWANIEM. Nic nie usprawiedliwia takiej agresji, szczucia i nagonki. Na jej miejscu podałabym do sądu wszystkie te paniusie, które tutaj ją tak pięknie wyzywały od suk itd. W jej wypowiedzi nie ma nic złego, ale za to z niektórych tutaj wpisów sąd miałby pożytek.

Gość gość
8;46 weź się puknij

Gość gość
Po co mam się pukać? Każdy ma prawo do własnego zdania, ale wyrażonego w sposób normalny. Nie widzę nic strasznego w tym, że jej się nie spodobała paczka i po prostu to napisała, za to wiele tutaj kafeterianek powinno oberwać sądownie za wyzwiska i nagonkę. Nie trafiony prezent to jedno, a wyzwiska typu: sucz to drugie.

Gość lumigość
Ja nie rozumiem rozważań Allium nad tą babą :o dziewczyna wyraźnie pisze, że NIE MA CO POD CHOINKĘ WŁOŻYĆ skoro nie ma co to dla mnie przekaz jest jasny: Przyda się wszystko, bo jest bardzo, bardzo biedna :( gościu 01:33 zgadzam się z tobą bieda to nie to samo co niemożność uczestniczenia w szale zakupów najnowszych gadżetów z TV.

Gość gość
Gość 02:07. Kiedy ja rodziłam, to byłam w podobnej sytuacji do twojej. Nie przelewało mi się i tak samo jak ty cieszyłam się z każdej pierdoły dla dziecka. Gdybym wtedy dostała taką paczkę, to obie moje córki miały to pod choinką. Jedna lalkę, druga pluszaka. Pamiętam jak starsza z córek mając 2 lata cieszyła się właśnie z takiej lalki, którą dostała do babci. Ale widocznie dla tej pani zabawki miały być z bateryjką i się ruszać. Do tego obowiązkowo paragon.

Gość gość
9;07.. o tej babie można znaleźć opinie wszędzie, na kwejku, na piekielnych, na wiocha.pl/Czyli co- wszyscy ci ludzie zbulwersowani zachowaniem nie mają racji? tylko ty i allium macie?:D

a swoje wypowiedzi nie kierowałam opisując ten konkretny przypadek ale ogólnie :D no ale na kafie wszystko jest zero - jedynkowe :)

Gość gość
allium jest takie przysłowie"jeśli jedna osoba mówi ci że jesteś pijana i masz iść do domu..nie musisz słuchać. Ale jeśli 2 osoby to mówią że jesteś pijana to idz spać"

to nie jest żadne przysłowie tylko relatywizm moralny ale ni sadzę żeby to zrozumiała :)

Gość gość
za to allium wszystko rozumie: Pożal się Boze rozgrzeszycierlka debili

Gość gość
Tu nie ma co rozumieć, są jednostki i jest tłum.

i oczywiście ty wierzysz ,ze tłum ma rację ? dlaczego ? bo jest tłumem ?:D no Hitler też tak sobie to tłumaczył :)

Gość gość
jak widać Ty Allium też nie rozumiesz, bo relatywizm to jest, ale nie moralny. Nie ma to jak wyśmiewać innych, samemu się przy tym ośmieszając.

Gość gość
allium twierdzi że to babsko miało prawo focha walnąć, Za rok za naszym przyzwoleniem takie kretynki niezadowolone z paczek wylegną na ulice- bo im się NALEŻY MARKOWE DROGIE i w ogóle.

Gość gość
Allium ma rację, za to cała reszta jest na zasadzie psów gończych, zwietrzyłyście małą sensację i atak... i jaka radość w sercu z dokopania komuś innemu, prawda?

Gość gość
psy gończe bo zareagowałyśmy odpowiedni na oplucie wolontariuszki i jej paczki dla tego czegoś?

Gość gość
Relatywizm moralny – pogląd, że istnieje wiele systemów wartości i żaden z nich nie jest systemem absolutnie najlepszym, więc różne kultury są uprawnione do stosowania różnych systemów. Potocznie "relatywizmem moralnym" nazywamy działanie jednostek lub grup społecznych, polegające na odwoływaniu się do tych systemów wartości (prawo, humanizm, moralność świecka lub religijna, patriotyzm, i.in.), które sprzyjają realizacji chwilowych oczekiwań bądź interesów. Alium doucz się nim zaczniesz się swoją głupotą popisywać.