Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Rozprawiam sie ostatecznie z mitem, że z "metalu sie wyrasta"

Polecane posty

"tak bo moja prawda jest prawdziwsza od twojej, jak dziecko " Piszesz o sobie? To wy piszecie, że z metalu sie wyrasta i chvj, i nie potraficie wyjaśnić jakim cudem większośc fanów metalu to ludzie dorośli, skoro niby sie "wyrasta". Powtarzacie tylko frazesy, na okrągło, kwestionujecie, że jeden z czołowych zespołów folk metalowych gra folk metal :D :D :D Jak upośledzeni.

Gość gość
Ty na pewno nie wyrosniesz, nie ma obaw, taka stara dupa a taka dziecinna

Gość gość
Arkona tylko polska

"nie tłumacz się że ludzie coś piszą na muzykę metalową, to nie daje ci prawa pisać o innych prostaku czy pajacu." Nie pisałabym tak, gdybyście dawali sensowne argumenty, zamiast frazesów i pisali z sensem, zamiast np. kwestionować że folk metal to folk metal. Zachowujecie sie jak banda kretynów, to tak bedziecie traktowani, proste 🖐️

Gość gość
Ja nic nie powtarzam, wiec nie wiem do kogo piszesz "wy". mam w d***e metal i metalowców, nie moja bajka kto czego słucha :D

Gość gość
dziecko ty jesteś jednak debilką i dajesz złe świadectwa prawdziwym i fajnym metalowcom :) szkoda, że oddajesz im niedźwiedzią przysługę. proponuję już nic Kasi nie odpisywać to się wścieknie :D

"Czołowy zespół, a cóż to takiego?" Arkona jest jednym z najpopularniejszych na świecie zespołów folk metalowych. Kwestionujesz to, pierwszy raz dowiadując sie o istnieniu tego zespołu? :D "Jak zupa ma za dużo skladnikow nie pasujących do siebie zazwyczaj jest niestrawna dziecinko " folk metal ma miliony fanów na całym swiecie, powiedz im, że jedzą "niestrawną zupe" i że sa "dziecinkami" nawet jak mają 30 lat :D

Gość gość
a Bieber ma więcej milionów fanów i co z tego? od kiedy to czy ktoś jest dobry mierzy się ilością fanów?

"dziecko ty jesteś jednak debilką i dajesz złe świadectwa prawdziwym i fajnym metalowcom " Dlaczego dopieprzasz sie akurat do mnie, a nie do tych co obrazają metal i twierdzą że sie z niego wyrasta? Zgadzasz sie z nimi? :)

"a Bieber ma więcej milionów fanów i co z tego? od kiedy to czy ktoś jest dobry mierzy się ilością fanów? " Nie mierzy sie, ale ten idiota podał w wątpliwość, ze to jeden z czołowych folk metalowych zespołów, słysząc o nim po raz pierwszy. I od razu, zanegował że jest to zespół folk metalowy, mimo iż pewnie nigdy wcześniej nie słyszał o tym gatunku :D

Gość gość
Właśnie jesz niestrawna zupke i jeszcze się chwalisz ze podazasz za wielomilionowym bydlem. Wątpienia żebyś lubiła muzykę góralska a juz góralska z celtycka się gryzie jak czerwony z rozowym. Może poczytaj o kompozycji, bo w obecnych czasach wrzuca się wszystko do jednego wora jak do kosza na smieci

Gość gość
ile ty masz lat, 12? jeśli ktos napisze ze z muzyki ktorą kocham się wyrasta to reaguję na to smiechem a nie sie obrazam. ale ja jestem dorosła już trochę a nie z mlekiem pod nosem.

Gość gość
Starzy nie znaczy dorośli.

Gość gość
no nie wcale , starzy to może dzieci? p******a logika :)

Gdzie w Arkonie widzisz muzykę góralską, idoto? :D To rosyjski zespół pagan folk metalowy łączący folkową muzyke rosyjską z metalem, tak jak np. Eluveitie(tez słyszysz pewnie pierwszy raz, a to tez jeden z czołowych zespołów tej sceny :D ) łączy metal z muzyka celtycką. "le ty masz lat, 12? jeśli ktos napisze ze z muzyki ktorą kocham się wyrasta to reaguję na to smiechem a nie sie obrazam. ale ja jestem dorosła już trochę a nie z mlekiem pod nosem. " Jak sie słyszy to po raz setny to trudno sie nie wk/urwić 🖐️

Gość gość
Słoń ci nadepnal na ucho? Ewidentne wpływy muzyki góralskiej i wszelakiej zlewajace się w jedna wielkie g****o , w szara breje

"Ewidentne wpływy muzyki góralskiej " To ciekawe, że nikt nigdy nie zauważył żadnego wpływy muzyki góralskiej przed tobą, a czytałam z nudów sporo recenzji ich różnych albumów z całego swiata Ten zespół jest rosyjski, i o folklorze polskich góralów nie ma pojecia. A jeśli jestes taki mądry, to napisz do jakiegoś portalu internetowego zajmującego sie metalem/folk metalem, że Arkona jest inspirowana polską muzyką góralską, jesli oczywiście nie boisz sie zostać wysmiany,co niewatpliwie nastapi :) Nie zapomnij wspomniec w tej recenzji że o istnieniu folk metalu dowiedziałeś sie przed chwilą. :D

"i wszelakiej zlewajace się w jedna wielkie g****o , w szara breje " To twoja opinia. To niszowy gatunek i nie kazdemu musi sie podobać, a dla jego fanów to piekna muzyka :) Deal with it.

Gość gość
To nie czytaj tylko słuchaj ciemnoto. Ale wasze pokolenie takie właśnie jest. Ślepe, gluche i głupie. Wystarczy się wysrac i juz jesteście podjarani

No to tak jak mówie, napisz recenzje, najlepiej do Metal Archives, że Arkona gra "niestrawną zupe" jest inspirowana muzyką góralską. Ciekawe tylko których górali - tych z Uralu czy tych z Kaukazu? :D Na pewno twoja recenzja zrobi furore.

http://adlu.pl/61S tu masz kilka recenzji płyty z której jest zalinkowany utwór, na największym na świecie portalu zajmującym sie muzyką metalową - metal archives. Zero wzmianki o jakiejkolwiek muzyce góralskiej, za to recenzenci dostrzegają wpływy innych zespołów folk metalowych i ruskiego folku. Najnizsza ocena ze wszystkich recenzji - 80% na 100, a nie mysl że recenzenci na tym portalu sa niewybredni, sporo dobrych dla mnie płyt zostało ocenionych np tylko na 40% :D

Gość gość
A co ty uwazasz ze górale żyją tylko w Polsce? Pagan folk mówi samo za siebie. Polaczenie muzyki pogańskiej i folkowej.

Gość gość
Pagan z folkiem to c*****e polaczenie jak pomidory w zupie ogorkowej. Czekam na China folk metal zulu gula

folklor góralów z innych krajów różni sie od naszego. Np. nie bez przyczyny mówi sie o "rocku alpejskim" a nie o "rocku góralskim". Ty zapewne miałaś na myśli polską muzyke góralską, bo wątpie, by to co graja na Uralu byłoby ci znane. "Polaczenie muzyki pogańskiej i folkowej. " No co ty nie powiesz 🖐️ "Pagan z folkiem to c*****e polaczenie jak pomidory w zupie ogorkowej" dopiero sie dowiedział o istnieniu gatunku, a już ma opinie :) a podasz jakiś argument, w jaki sposób niby pogaństwo gryzie sie z starą muzyką folkową, skoro muzyka folkową jest popularna w kręgach neopogan wszelkiego rodzaju, i czesto jest odtworzeniem muzyki jaką grali pogańscy starozytni celtowie? Eluveitie sie w tym specjalizuje, starozytna pogańska celtyka muzyka połączona z metalem https://www.youtube.com/watch?v=iijKLHCQw5o "Czekam na China folk metal zulu gula " chiński folk metal też istnieje :) coś ci nie pasuje w związku z tym?

i nie zapomnij, ze masz powiedzieć, o jaką muzyke góralską chodziło ci w odniesieniu do Arkony - tą z Uralu, czy tą z Kaukazu :) Ja cały czas czekam. Ałtajską wykluczam, choć to tez rosyjskie góry, bo nawet ty nie jesteś takim idiotą by dopatrzeć sie w Arkonie wpływów mongolskich, które jednak w tych górach dominują :)

Gość gość
Po prostu to jest kiepskie polaczenie Kasiu i nie muszę czytać recenzji wystarczy ze posłucham piec sekund. Czuje ogromna dysharmonie w tym polaczeniu. A muzyka góralska jest bardzo charakterystyczna niezależnie od regionu.