Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan_Polak

Dlaczego nigdy nie wyrobie sobie brytyjskiego paszportu...

Polecane posty

Gość Pan_Polak

Bo jestem Polakiem i jestem z tego dumny. X X Mieszkam w UK juz 12 lat, i tym co zrobili brytyjski paszport reki nie podaje i nie podam nigdy. Mam z takich smiesznych ludzikow zawsze polewke i beke na calego. Musza tyrac swiatek, piatek zeby splacac raty mortgage za te swoje plasterboardowe kurniki. Hehe, wielcy swiatowcy sie z nich zrobili. Wracajac do tematu, to brytyjski paszport wyrabiaja sobie praktycznie w 100% ludzie ktorzy przyjechali tutaj z wiosek albo z nizin patologicznych. Smieszne facjaty ktore potrafily sprzedac swoja tozsamosc za kilka £££. Ba, sa nawet tacy co potrafia zmienic swoje imie czy nazwisko na bardziej europejskie, hahaha.

Gość gość
Znam takiego co mial na imie Krzysiek. Ale teraz sie podpisuje Kris, hehe, niezly tepak z niego. Benefity uratowaly mu zycie.

Gość gość
Najśmieszniejsi sa ci co do swoich dzieci po angielsku mowia. Normalnie mam z nich polewke. Kilku znam takich. Ostatnio w robocie dwoch takich gadalo o przyszlosci swoich synow. Jeden mowi, ze moj zostanie kucharzem a drugi, ze hydraulikiem. Kurde z taka duma to wypowiadali jakby conajmniej mowili o nich jak o prawnikach czy lekarzach. Jeden taki jelop do mnie podbil i zaczal gadke. Przedstawil mi swojego syna i z duma mi mowi, ze o nim to juz trzeba mowic jak o Angliku bo nie ma juz polskich kolegow. Ja mu na to, ze to bardzo zle i poszedlem od szmaty. Walic te sprzedajne kurfy.

Gość gość
Ja Polka, moj maz Polak i corka rowniez Polka. Ale następne dziecko bedzie Anglikiem. W d***e mam jeżdżenie do Polski co chwile bo paszport w konsulacie mozna zrobic tylko raz a potem trzeba poginac do Polski, a tam biurokracja. Papierki, papierki, papierki.

Gość gość
Urzekla nas twoja historia

Gość gość
po 1 obywatelstwo nie paszport wsioku

Gość gość
Ja jestem w UK 10 lat i jeszcze nie mam brytyjskiego paszportu ale mysle nad tym. Bedzie mi on potrzebny do pracy, łatwiej jest z nim podrozowac chociaż znam przypadki że ludzie z mojej pracy zostali porwani dla okupu wlasnie przez brytyjski paszport wiec sie ciagle zastanawiam... A co do dzieci: jestem zdania ze skoro matka polka i ojciec polak to dziecko zawsze bedzie polakiem. Paszpprt moze sobie miec jaki chce ale zawsze zostanie Polakiem. A katowanie dziecka obcym jezykiem z polskim akcentem to wyrzadzanie mu krzywdy.

Gość gość
A ja mam "beke" z takich jak Ty, fajfusów. Co Ty sobie wyobrażasz? że jesteś lepszy od tych ludzi o których piszesz? Popatrz jeszcze raz na to co napisałeś, Polaczku. Słoma z butów wyłazi. Ja nie pochodzę ze wsi i nie wychowywalam sie w rodzinie patologicznej. I wiesz co? jeśli bede tu wystarczajaco dlugo, to wyrobie sobie paszport brytyjski. A Ty hipokryto tak kochasz Polandię? to spadaj do Polandii. Ciekawe ile ten skorumpowany kraj Ci da, bo w Anglii chyba dobrze Ci się żyje skoro ciągle w niej siedzisz. Miejsce takich kmiotków jak Ty jest w Polsce. Kocham Polske ale tam nie ma do czego wracać. Powtórzę: HIPOKRYTA jestes!

Gość gość
Wracaj wracaj :) zauważył że śmiecie ktore nie potrafiły nic osiagnac NAWET w UK wracaja z podkulonym ogonem wiec krzyz na droge.

Gość gość
Ty kurfo w jukej to osignelas, spodnie z zara i wycieczke do egiptu odbylas hahahaha

Gość gość
Nie wyrobisz sobie brytyjskiego paszportu, bo nie zdalbys egzaminu z jezyka angielskiego, albo kryminal jestes... Nie potrafisz poprawnie pisac w swoim ojczystym jezyku, wiec jak nauczylbys sie innego jezyka... Taki z ciebie Polak, ktory na lekcjach ze swojego ojczystego jezyka, spal... zamiast jak przystoi patriocie, sie go uczyc... Nie ma to jak dzifffka udaje teraz dziewice:P

Gość gość
Nigdy nie byłam w Zarze, jakoś nie rozumiem czym laski sie podniecaja. Egipt? Tandeta dla polek w średnim wieku i bez wyobraźni. Jakaś taka frustracja w tobie i nienawiść. Czyli co? Jednak sie nie udało i musisz uciekać? :)

Gość gość
No egzaminu to nawet z polskiego by nie zdał :D a najłatwiejszy na obywatelstwo to pewnie dla biedaka jak fizyka kwantowa ;)

Gość gość
Chcesz popisać po angielsku buraczku? Pewnie google translate by ci się zagotowało. Biedny jesteś, widać że nieszcześliwy z samym sobą.

Gość gość
Kto tu się wg ciebie przechwala? Brytyjczycy mnie już docenili. Dlatego nie muszę dusić w sobie takiej zawiści jak ty a potem wywalać to wszystko na forum. To co? Napisz coś po angielsku skoro jesteś taki zuch :)

Gość gość
Czyli co? Ani be ani me? ;) tak myślałam. Byłoby dobrze gdybyś chociaż po polsku umiał pisać.

Gość gość
No zacznij pisac bym ocenil twoj poziom i sie dostosowal tak, zebys zrozumialaco pisze dzifko

Gość gość
No widzisz sieroto, juz wiemy dlaczego mimo, ze jestes tyle lat w obcym kraju, nie masz szans na paszport i musisz wracac do PL...

Gość gość
Ojojoj...biedny patol. Niby ucieka z kolejnego kraju a jeszcze desperackie oferty sklada. Jakbyś był dobry w czymkolwiek (praca, seks, angielski) to byś tu sie nie rzucał, koleś. Widać dales ciała we wszystkich kategoriach.

Gość gość
Polskie piwo??? Dobry zart sieroto. Zobacz sobie wlasciciela tych niby" polskich piw" hahaha

Gość gość
Nie rujnuj życia polskim dresom i Mietkom za granicą którzy od lat patriotycznie obalają Leszki w puszce.

Gość gość
Ja nosze dresy, silka, pije Leszka z puszki i jestem z******ty. Wy jesteście niemoty, pryszczate, tluste dupki

Gość desi pani
hahaha zawsze jak tu wejde to banda kretynow sie kloci. jak dobrze, ze juz nie mieszkam w europie, polaczkow nie widuje. ale humor poprawiacie na maksa

Gość gość
Ja lubie prowokować Mietków i dresików. Mam niezly ubaw, bo oni to chyba na poważnie biorą.

Gość gość
Polska jest jak dziecko z zespołem Downa. Za wiele się spodziewać nie możesz. Ale kochać trzeba!

Gość gość
Ja lubie z polskojezycznymii, grubymi szkaradami pisac. Mam niezly ubaw z kumplami. Przeciez my wiemy jak wygladacie, co soba reprezentujecie i co potraficie.

Gość gość
i śmierdzicie potem w rzeczy samej.

Gość gość
Wiemy? Czemu piszesz w liczbie mnogiej obywatelu? Komuna zryła ci beret? Na szczescie nie bylo mi dane żyć w tamtych czasach i szkoła nauczyła mnie pisac w liczbie pojedyńczej.

Gość gość
Mieszkam w uk 15 lat dzieci mam dwoje mowie do niech po Polsku,tez nie rozumiem ,tych co mowia po angielsku.moje dzieci chodza co 2 sobote do polskiej szkoly chce,zby umialy pisac i czytac rowniez po polsku co do paszportu mamy brytyjsie ,dziecia sie nalezaly od razu po urodzeniu bylismy tu juz dlugi czas.my tez wyrobilismy,zeby nie jedzdzic po ambasadach czekac nie wiadomo ile i wydawac kase.zawsze\ bede polka paszport tego nie zmieni,ale dla wygody taki posiadam nie widze w tym nic zlego.z polski pochodze z duzego miasta nie ze wsi.

Gość gość
Ja pochodze ze wsi (zaden wsryd bo wies to stan umyslu). Czasem ludzie z wiekszych miast nic soba nie przedstawiaja. W zyciu nie mowilabym do dziecka po angielsku chociaz mieszkam za granica wiekszosc swojego zycia a mąż jest Anglikiem. A paszportu brytyjskiego nie mam chociaz planuje wyrobic. Zawsze jednak zostane Polką i sie tego nie wstydzę. Żal mi ludzi ktorzy odcinaja sie tak od swojego pochodzenia ale to ich sprawa.