Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monsterka 1123

Wrześniowe mamy 2015

Polecane posty

Gość gość
www.alkoholowemamusie.pl

Gość gość
Jesteś tak p r z y ******* n a że brać słów widać że nie możesz mieć dzieci i cały czas nam wchodzisz w paradę

Hej dziewczyny :):) Kilka dni mnie nie było , zabiegana byłam i troche zaległości na forum jest , ale postaram się wszystko przeczytać :):):) A co u nas 3 dni temu byłam na usg z dzidziusiem wszystko ok widziałam stópki , rączki piękny widok dzidziuś ma już 2,6 cm wielkolud :D Następna wizyta 3 marca będe miała badanie genetyczne , nadal mam plamienia wiec cały czas jestem w stresie . Mamusia tak mi przykro nie poddawaj się -dziecko to najwspanalszy cud dla każdej mamy . Mdłosci nadal mam ale naszczęscie nie wymiotuje Widze że pomarańczówki się wtrącają niestety ale tak jest na każdym forum , myslę że z czasem na prywatne się przeniesiemy ,,, bo teraz to chyba troszkę za wczesnie bo jeszcze pewnie kilka dziewczyn do das dołączy :):):):) Co do pierwszego porodu to ja o 10 dostałam zastrzyk na wywołanie a o 15 synek był już ze mną , obyło się bez żadnego znieczulenia , ogólnie to parłam przez ok 10 min i bylo po wszystkim , połozna na koniec poweidziała że takie porody to ona by chciała przyjmowac codziennie . Mam nadzieje że i tym razem tak z górki mi pójdzie:)

Hej! Ja jak wcześniej pisałam mam zapalenie ucha...i niestety dostałam antybiotyk. Nie chciałam ale ucho tak strasznie boli że aż wyje z bólu. Więc biorę paracetamol. Staram się ograniczać... Ponoć Zinnat jest bezpieczny...i to już 10 tyg. ale nigdy nie wiadomo. Mam wyrzuty sumienia....;( Oby wszystko było dobrze.

Gość gość
A kogo obchodzi twój klapiok?:classic_cool:

A ja znowu mam mdlosci. Bylam juz z powodu wymiotów w szpitalu by nie doszlo do odwodnienia. minęło i dwa dni jestem w domu. mam juz dosyć tych uroków. To juz poczatek 9 tygodnia. Mam nadzieję zenw końcu minie.

Klaudina, na spokojnie :) jeśli leki mają specjalne atesty dla kobiet w ciąży to będzie ok :) pamiętaj ze infekcja może być dla dziecka groźniejsza niż leki :) XX XX A wymioty w końcu miną :) trzeba być dobrej myśli :) chociaż niektóre kobiety uważają, że jak dużo się wymiotuje to przynajmniej nie przytyja dużo ;)

Gość gość
Mamusia 2015 wszak poroniła pierwszą ciążę przez antybiotyk ,więc klauduśka uważaj

Gość Marlyn
Hej Dziewczyny :D ja już jestem chora drugi tydzień. od 4 dni mam taki kaszel, ze cała klatka piersiowa i brzuch mnie boli. Dostałam od lekarza syrop wzmacniający i na noc tylko paracetamol.w dodatku między czasie ze mdli mnie na sam widok jakiegokolwiek jedzenia. OOO matko jeszcze jutro do pracy, zostały mi tylko dwa tygodnie, mam nadzieję, że dam radę :D

Gość mamola
Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj zaczął się 10ty tydzień. I straszne wyrzuty sumienia. Nigdy nie chciałam iść na zwolnienie w ciąży, wydawało mi się, że to jest pieszczenie się (na szczęście nie wypowiadałam tych słów głośno - wiem, że bez własnego doświadczenia nie ma co się wypowiadać). Od samego początku miałam mdłości, źle się czułam. Wcześniej nigdy nie przeszkadzał mi zapach tytoniu - choć nie palę - ale zaczęłam strasznie go wyczuwać. Cykle mam krótkie i pod koniec 4 tygodnia zrobiłam test - był pozytywny. w 6 tygodniu I-sza wizyta u ginekologa, lekarz chciał dać zwolnienie od razu ale to przecież nie powód. 2 dni później rozłożyło mnie gardło i przeleżałam 1,5 tygodnia. Wróciłam na 2 dni do pracy, ze względu na mdłości i wymioty rodzinna kazał iść na zwolnienie ( po co komu pracownik spędzający 80% dnia w toalecie). po 2 dniach z powodu odwodnienia trafiałam do szpitala. Tydzień leżenia i kontynuacja leczenia w domu ( oczywiście w szpitalu to tego złapało mnie jakieś choróbsko). Mam zwolnienie na 2 tygodnie. Teraz mam wyrzuty sumienia bo w pracy myślą, że ją olałam, a tak nie jest.

Gość gość
Martw sie o siebie i dziecko, a nie o to ludzie pomyślą ;-)

mamola no tak...dziecko zmienia wszystko. Ja mam wyrzuty sumienia że odkąd jestem w ciąży leże,śpie,czasami jem. Nie jestem w stanie czasami nawet wstac i posprzatac. Okropnie sie z tym czuje...fajnie jest polezec 2,3,4 dni...ale nie miesiac! Miejmy nadzieje że za niedlugo ten stan minie;)

Gość Marlyn
U mnie była podobna sytuacja w pracy! Też nie chciałam od samego początku iść na L4, dostałam takich mdłości, że rodzinna wypisała mi tydzień zwolnienia, po czym wróciłam do pracy, w dodatku przeziębiona i tak się ciągnie aż do dnia dzisiejszego. Ale jeszcze półtora tygodnia i idę na całkowite zwolnienie i już do pracy nie wracam. Bo po co komu Pani Kiero, która na każdym kroku chce spać i na każdym kroku czuje wszystkie zapachy. Nigdy w życiu nie przypuszczałabym, że zapachhy mogą doprowadzać do takich mdłości. Zrobiłam się nawet uczulona na mojego perfumy! No nawet się przytulić nie mogę. Coś okropnego. Apetytu nie mam w ogóle. Jak coś zjem to jest to malutka porcja i z przymusu. Boshee chciałabym poczuć że mam ochotę na dobry obiad, śniadanie!

Gość Marlyn
Chciałam sie zapytać was czy można usta posmarowac maścią na hemoroidy? Bo nie mam żadnego kremu nic tylko właśnie ta masc a usta mi popękały z tych mrozów :O

Gość kasia1986nika
Witajcie mamusie ! Ja też chwilke nie pisałam ,ale codziennie czytam to piszecie. U mnie zaczął się wczoraj 11 tydzień ,mdlosci mam nadal .Gdyby nie czopki torecan to bym leżała jak nieboszczyk,chcialam obyć się w niedziele bez tych czopków to leżałam i wymiotowałam,takze nie dam rady bez nich. Polecam, jak mi je gin.przepisała to musza być bezpieczne dla mnie i dziecka :)) mam już dość tez mdłości myślę ze to ostatni tydzień bo masakra. Ide odpoczywać .10 marca mam usg mysle ze dowiem się co będziemy mieli .... :)) czuje ze to syn. Pozdrawiam Was gorąco i niech nam te mdlosci już odpuszcza

Gość gość
Kasia a powiedz mi czy mdlosci tez przechodzą po tych czopkach? Bo mi lekarz tez je przepisał tyle tylko że ja nie mam wymiotów a nudności i nie wiem czy je brać czy nie

Gość kasia1986nika
Gość mam nudności ale już nie takie jak bez czopków noi czasem tez zdarza mi się zwymiotować ,ale jest lepiej niż jak bym ich nie brała.Męczące te mdłości no nie :( czasem zyc mi się nie chce,,,,

Gość Marlyn
W ośrodku zdrowia, Pani Pielęgniarki mi powiedziała, że na mdłości warto jest pić rano wodę z miodem, można dodać cytrynę. Małymi łyczkami, pobudza organizm to normalnego funkcjonowania. Mi bardzo pomaga woda z cytryną, miętą i lodem. Dodaje na obrzeża szklanki cukier. Mam nadzieję, że jak tylko skończy się pierwszy trymestr to i mdłości przestaną mnie męczyć. :D

Gość kasia1986nika
Ja rano jem banana ,cięgnie mnie na wymioty chwile i przestaje...chciałabym żeby się to wkoncu skonczylo bo mam tego dość ,zamiast się cieszyć ciązą to ja placze i się denerwuje.Apetytu tez nie mam ,jem na sile :((

Gość Marlyn
Apetytu w ogóle również nie mam. Jakbym się nie zmusiła to bym nic nie zjadła w ciągu dnia! ;/ w dodatku na każdym kroku chce mi się spać. Teraz jestem zmuszona się jakoś trzymać, bo zostało mi półtora tygodnia pracy, ale nie wiem co to będzie jak pójdę na wolne. Nawet na słodkie nie mam ochoty! Co uwielbiałam łakocie! :)

Gość kasia1986nika
Ja jem slone i kwaśne ,chyba będzie synek :D a macie już brzuszek ? mi cos wystaje ale malutko ! slyszalam ze nie wolno spac na lewym boku a jak tam ostatnio spie ! az mi milej ze macie takie mdlosci i nie jestem z tym sama

Gość Marlyn
Hahah :D no nie jesteś sama! u mnie teście w weekend stwierdzili, że po mnie już widać :) nie wiem czy ja to zauważam, ale napewno przeszkadzają mi moje obcisłe jeansy, które kochałam, bardzo mi przeszkadzają w pasie. Kupiłam sobie ostatnio kilka par spodni dresowych, materiałowych różnego rodzaju bo mi milej się w nich chodzi :D stwierdziłam, że męczyć się nie będę :) Ja uwielbiam kapustę kiszoną, byłam w piątek u mamy i zrobiła taki pyszny kapuśniak! OMG! jakbym mogłam to bym jadła i jadła :D

kasia mi tez brzuszek troche wystaje... ale nie wiem czy to po prostu nie z powodu mojego podjadania słodkich rzeczy. A co do pozycji spania to powinno najlepiej spac sie na lewym boku...ale poki co jestesmy w tak wczesnej ciazy ze pozycja nie ma znaczenia;) Dotyczy to raczej kobiet z dobrze widocznym już brzuszkiem. Żeby krążenie krwi było lepsze.

Gość kasia1986nika
Kapusniak ? ja jutro chyba sobie zrobie ,tylko ja dodaje lyzeczke cukru i smietane 30% taką specjalna do zup pyszne sprubój :P ja ta wode uwielbiam...nie mogę się doczekać az wtrące mogę nawet zwrocic heh.Ja tez nie mogę już dzinsow ,chodze w getrach ocieplanych :P

Gość Marlyn
Kurde chyba sama sobie zrobiłam ochotę na ten kapuśniak! Ale ja pewnie nie zrobię tak dobrego jak moja mama! Dobrze, że idzie wiosna, czekam na sezon szparagowy! :D wtedy będę w siódmym niebie! :D

Gość kasia1986nika
uciekam core kąpać bo jutro do szkoły ! i taki nasz urok odpocząć możemy w nocy ! miłego wieczorku kochane :)

Gość kasia1986nika
szparagi tez uwielbiam kochammmmmm.....

Gość Marlyn
Boziuuu ja lepiej już nie myślę o jedzeniu! Chyba zaraz będę spała jak dziecko! Kurde zostało mi pranie do powieszenia! OMG!

jejku mnie tez mecza mdłości...i to bardzo.... od czwartku zaczynam 9 tydzien i wyczytałam że w tym własnie tygodniu mdłości są najbardziej odczuwalne wiec pewnie bede przytulac kibelek bo juz teraz czasami mam ochote zwymiotowac wiec jak to ma byc jeszcze gorzej to ja nie wiem jak bede funkcjonowac.... a jeszcze 20 miesieczne dziecko trzyma się spódnicy..... Ja tez już mam problem ze spodniami, zaczynaja mnie cisnac w pasie ale byłam w auchanie i tam nakupowałam sobie spodni dresowych i alladynek po 25 zł :) Ja mam problem bo śpie na brzuchu i jak twardo zasne i sie przekrece to normalnie budzi mnie ból brzucha.