Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monsterka 1123

Wrześniowe mamy 2015

Polecane posty

Gość gość
W tłustą doopę sobie wsadź swoje wyróżnienia i tytuły:classic_cool: piszę prawdę i tak was to boli?

Wiolcia gość pewnie ma nieudane życie małżeńskie, przesiaduje na forum i dopierdziela innym bo nie ma nic innego do roboty. XXX gość hahaha to Ty sobie tak tłumacz, pewnie wpadłaś i sie z Tobą z żalu ochajtal. Moj sie mi oświadczył i chce wziąć slub, dopiero po oświadczynach zaczęliśmy sie starać. A to ja nie chce bo papierek do niczego mi nie jest potrzebny. Najwidoczniej ty nie jestes pewna swojego mężczyzny i dla Ciebie papierek jest NAJWAŻNIEJSZY. Ślub nie zmieni naszej miłości do siebie, i tak jest ona silniejsza z dnia na dzień. I wiem ze za 10 lat nadal bedziemy razem i jak bedziemy na to gotowi weźmiemy slub.

intu ja piłam kawe w pierwszej ciąży i teraz też pije. Porady na temat mdłości ciążowych to są jakieś wyssane z palca! 1. Zanim się podniesiesz z łóżka niech ktoś ci poda lekka przekąske i ciepłe mleko - to albo musiałabym wstawać przed 7 żeby mąż jeszcze zdążył mnie "obsłużyć" ewentualnie może naucze 21 miesieczne dziecko takich rzeczy robic 2. Jedz często a mało - nie pomaga, dziś jestem po 2 kajzerkach z jajkiem i pączku i męczy jak cholera 3. dużo pij - pije ok 2-2,5 l wody i soków i nie pomaga 4. Jedz migdały - na zgage któa miałam 7 miesiecy w poprzedniej ciązy pomagały, teraz też spróbuje może pomogą A może macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gość gość
Wiolcia1611 dziś [15:58 i tak poprawiasz innych a sama piszesz "doopa" No,a teraz pomyśl dlaczego tak piszę.Jak juz w końcu zgadniesz to napisz,ale szczerze mówiąc nie liczę na szybką odpowiedź ,bo błyskotliwa to ty nie jesteś :classic_cool:

Gość JoannaV86
Mam mdłości tylko wieczorami i pomaga, jeśli się położę choć na chwilę. Z kolei w pierwszej ciąży miałam rano i wtedy mama poradziła mi, żebym coś zjadła zanim podniosę głowę - odkąd miałam przy łóżku wodę i słonego krakersa mdłości były tylko wspomnieniem :) podobno imbir świetnie działa

Gość gość
Mamusia2015 dziś gość hahaha to Ty sobie tak tłumacz, pewnie wpadłaś i sie z Tobą z żalu ochajtal. Moj sie mi oświadczył i chce wziąć slub, dopiero po oświadczynach zaczęliśmy sie starać. A to ja nie chce bo papierek do niczego mi nie jest potrzebny. Najwidoczniej ty nie jestes pewna swojego mężczyzny i dla Ciebie papierek jest NAJWAŻNIEJSZY. Ślub nie zmieni naszej miłości do siebie, i tak jest ona silniejsza z dnia na dzień. I wiem ze za 10 lat nadal bedziemy razem i jak bedziemy na to gotowi weźmiemy slub. I znów biedna się pociesza.Nasze dziecko zostało poczęte po ślubie,bo u nas prawidłowa kolejność została zachowana.Najpierw wykształcenie,praca,ślub a dziecko na końcu.To jak,chcesz ten słownik?:D

Anka Zanim pojdziesz spac to postaw sobie przy lozku jakies sucharki czy cos i rano zanim wstaniesz zjedz. Sprobuj tez wypic cieply rumianek ze swiezym imbirem. Nie jest to zbyt pyszne ale mi np pomagalo. No i z reguly po 12tyg mdlosci przechodza, mi np juz ustapily :)

Mamusia Olej tego paszczura tak jak ja wlasnie to czynie i lepiej powiedz jak sie czujesz? czy masz jakies bole np? I wsparcie ze str narzeczonego? A pozatym jak mieszka Ci sie w Norwegii? Tez myslalam o tym kraju ale jednak za duze ryzyko tak zaczynac wszystko od nowa, zwlaszcza teraz :)

Gość gość
Mamusia 2015,ja uważam,że to nie leki na oczyszczanie macicy wywołały poronienie.Piszesz,że w pierwszej ciąży zwykły antybiotyk spowodował poronienie,to jakim cudem przy tabletkach poronnych,straciłaś ciążę dopiero teraz,gdy już właściwie w organizmie ich nie było?No pomyśl.Piszesz,że plamiłaś,przecież już wtedy mógł bardziej zadziałać.Ty tez chyba nie bardzo wiedziałaś co i jaki nie potrafiłaś postawić na swoim,aby cie dokładniej przebadał.Według mnie lekarz cos zaniedbał i wciska ci kit,że to wina tabletek.Następnym razem wybierz porządnego lekarza i wybierz się do niego z mamą,bo jak widzą młodą osobę to olewają.I dobra rada-odczekaj co najmniej 3 miesiące przed kolejną próbą

I tak będziemy te durne wpisy zgłaszać do kasowania, więc dziwie się że ci się jeszcze chce produkować te wypociny. Wcześniej piłam po 6-7 kawek dziennie dlatego teraz nie pije wcale, bo jedną to tylko smaku sobie narobię;-)

Gość gość
Każda czyta te wypociny z zapartym tchem,jednocześnie ogłaszając,że je olewa, a po chwili....kolejny komentarz do wypocin smarujecie tłustymi paluchami na klawiaturze.

Gość 16.27 Masz sporo racji tam było jakieś zaniedbanie że str lekarza... Ale może dlatego że mamusia mieszka w Norwegii a jeśli jest tam podobnie jak w uk to ciąży nie traktują poważnie do 12 tyg. W Polsce jakby plamila to byłaby na luteinie i duphastonie i miałaby częste badania.. Niestety nie zawsze za granicą jest lepiej. XX Intu Ojej to dużo kawy piłas :) a może teraz się pprzerzucisz na bezkofeinowa lub inke? :)

a kiedy macie USG genetyczne ? Ja umówiłam się na 23.02 to jak się uda mąż będzie mi towarzyszył :-) a 26 idę do mojego gina i chyba wezmę już L4, w pracy mnie denerwują, nikt się ze mną i moim stanem nie liczy, wczoraj wyszłam o 23:20 do domu :-/ czas najwyższy posłuchać rady gina i troszkę odpocząć. Szczególnie że ja byłam bardzo wymagającym dzieckiem ,to jak się maleństwo wda w mamusię to przez kolejne 3 lata się nie wyśpię ;-)

Gość gość
Hej dziewczyny Mam taki problem, otóż ostatni okres miałam 17.01 cykle zazwyczaj ( 28-29dni) ostatnio kochałam się z mężem 5.02( wtedy wrócil z delegacji) był to 20dc ( nie miałam już płodnego sluzu, tylko taki gęsty biały, lekko kwaśny ( badam ph sluzu z zaleceń lekarza). Czy mozliwe że doszło do zapłodnienia? czy jednak już było za późno? prosze o odpowiedź Gość - R

Gość JoannaV86
A dlaczego tutaj gościu nas pytasz o ciążę?Tu jest forum wrześniówek,kobiet,które już są w ciąży.Idź zapytaj gdzie indziej bo nawet jeśli jesteś w ciąży to już nie będziesz wrześniówką

Intu Ja mam 25 lutego i po raz pierwszy usłyszę serduszko :) nie mogę się doczekać ;) lepiej idź na l4 nie wolno Ci się teraz przemeczac ;)

Gościu ja nie pracuję w twoim zawodzie, więc nóg nie rozkładam. A wg prawa pracy nie mogę pracować w ciąży w godzinach nocnych i jeszcze nadliczbowych, więc nie oczekuję specjalnego traktowania tylko przestrzegania przepisów.

Gość (apropo ciąży) Ciężko jest powiedzieć niby szanse są ale nie znamy dokładnie Twojego cyklu tj. Kiedy była owulacja itd. Musisz cierpliwie czekać :) Xx Intu Ignorujmy zaczepki to się w końcu zamknie :) a co do tego ze nie liczą się z Twoim stanem w pracy to niestety nie zaznacz wyrozumiałości dopóki nie masz kilometrowego brzucha a nie zapominajmy że to właśnie pierwsze miesiące są jednymi z najważniejszych.... Dlatego musisz sama o siebie zadbać i o maleństwo ;)

Gość gość
Wiolcia coś tam Ignorujmy zaczepki to się w końcu zamknie usmiech.gif Nie licz na to:D zastane tu z wami dopóki nie wydalicie tych swoich fasolinek:classic_cool: no chyba,że którejś nie pójdzie tak jak mamusi 2015

gość dziś niestety mama nie mieszka ze mna w norwegii, a tato nie bardzo mi pomoze. Na szczescie mam starsza przyjaciolke, ktora teraz powiedziala, ze w nastepnej ciazy bedzie mnie pilnowala i mnie wysle do dobrego lekarza. A tak jak Wiola pisala, tutaj do 12 tygodnia to nie jest ciaza, nie daja tabletek na podtrzymanie... Ogolnie lekarze w norwegii strasznie zlewaja kobiety w ciazy, po 2 poronieniu powinni mnie wyslac na ogolne badania a nie mowic ze '' a moze to przez to, a teraz to pewnie przez tamto''.

Mamusia Wg mnie powinnaś iść do ginekologa jak będziesz w Polsce. Opowiedzieć co i jak. I zaopatrzyć się w luteine i duphaston w razie czego i odczekać jakiś czas i wtedy rozpocząć starania na nowo. Napewno się uda ! Ja jestem w uk i w 13 tygodniu dopiero mam pierwszą wizytę z usg! Ale byłam na początku ciąży w Polsce, poszłam do ginekologa o wszystko wypytalam i zaopatrzylam się we wszystko czego nie dostanę w uk.. I czytałam mnóstwo artykułów i informacji o ciąży więc jestem przygotowana na wszystko. Na szczęście jak dotąd wszystko jest w porządku ;) a jak usłyszę serduszko to już w ogóle będę spokojna o maleństwo ;)

Wiolcia tylko ze czytalam, ze duphaston moze miec zle dzialanie, jezeli z plodem jest wszystko ok i ze tylko kobiety ktorym lekarz przepisze powinny to brac. Takze wolalam nie ryzykowac. Do polski jezdze raz do roku bo w sumie nie mam po co, wole zeby rodzina przyjezdzala do nas na swieta, mozna wtedy gdzies pojechac, pozwiedzac, oni zobacza cos nowego. A jak jedzie sie do pl to idzie strasznie duzo kasy, i bardzo duzo ludzi nie chce sie umowic do kina, czy zeby posiedziec tylko na wodke.... :P a ja odkad staram sie o dziecko, probuje nie pic i odzywiac sie zdrowiej a nie w Mcdonaldzie :P a spotkam sie ze znajomymi z mojego wieku i mi gadaja '' no napij sie, co Ci sie stalo, a kiedys bylas inna, i bla bla bla''... nie powiem ze nie lubie sie napic piwa bo owszem, raz na jakis czas spoko, ale tez wszystko z umiarem. A co do wczesniejszych twoich pytan, to brzuch strasznie boli, w sumie wstalam na chwile zeby pojechac do sklepu, ale wrocilam i leze w lozku. Narzeczony niestety jest w delegacji, ale dzwoni co 10 min i pyta co tam. Wczoraj powiedzial ze dopoki ja nie usne to on nie idzie spac i bedzie czekal chociazby do rana na skypie az zobaczy ze spie. Ogolnie cala rodzina sie przejela, i z mojej i narzeczonego strony. Tato mi mowi ze jestem mloda, i nie ma co sie zalamywac tylko pomyslec co bylo przyczyna, i na nastepny raz unikac tego czy tamtego. Wiec siedze i czytam artykuly, co na nastepny raz jak mnie bedzie pobolewal brzuch robic... Napewno jak tylko zajde, to pojade do szpitala i powiem ze nie wyjde dopoki mi nie zrobia usg. Jak mi powiedza ze cos nie tak, polece do pl o pojde tam do gina i jak bedzie widzial ze cos jest na rzeczy to sam mi przepisze duphaston czy luteine.

gość dziś Wiem ze mam czas, ja nie robie sobie dziecka na sile, po pierwszym razie posluchalam lekarza bo to w koncu lekarz... Teraz wiem, ze to bylo glupie. Dzisiaj dzwonilam w poniedzialek ide tam ostatni raz na pobranie krwi i wybranie mojej karty i przenosze sie do innego. Co do odczekania tych 3 miesiecy.. Ta moja przyjaciolka tez poronila, i jej rowniez powiedzial ze zaraz po tym moze sie starac na nowo. I teraz ma slicznego synka. Wiec to zalezy od organizmu. Ale ze ja juz poronilam 2 razy, napenwo odczekam te 3 miesiace. Wole juz nie ryzykowac...

Gość misiola86
Dziewczyny na mdlosci 1 imbir 2 rano przed wstaniem z łóżka cos przegryźć. Ja msm przy łóžku ktomke chleba bulke lub sucharki 3 witamina b6 4 mozna kupic prevomit ( w skladzie b6 wyciag z imbiru oraz kwas foliowy) mi pomoglo a ja przez wymioty trafiłam do szpitala

Gość gość
Trochę późno o tym wszystkim czytasz.Zamiast przesiadywac na forum i trzebiotać o ubrankach ,imionach,płci itp. trzeba było wziąć odpowiednią lekturę do ręki i zgłębić temat.Teraz już po ptokach

Gość gość
I nie rozkładaj nóg do trzeciego miesiąca albo i do końca jak będzie trzeba

Ale Mamusia ja mówię o tych lekach tylko i wyłącznie w przypadku plamien co niestety nie jest normalne.. A nie w przypadku gdy z ciąża jest wszystko ok. Luteina to z tego co wiem progesteron który nie szkodzi w nadmiarze natomiast niedobory mogą skutkować poronieniem.

Wiolcia zobaczymy co bedzie. Narazie to odechcialo mi sie, tak sie cieszylam z tej ciazy. Teraz ciuszki pojda dla kuzynki :) chociaz sie ucieszy :D I kupowac ciuszki nadal bede, jak nie dla mojego dziecka to dla innych, kocham dzieciatka i zakupy, wiec lacze jedno z drugim. Wczesniej tez czytalam, tylko ze gdzie nie wejde pisza co innego. Dlatego wole zapytac dziewczyny ktore juz maja dzieci co i jak.

Gość gość
No i po co pytasz dziewczyn jeśli każdy organizm jest inny?