Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabezpieczenie przed ciążą dla 23 latki.

Polecane posty

Gość gość

Z moim byłym używałam tabletek antykoncepcyjnych, ale zależało mi, żeby ciąży nie było, bo mój były jest tyranem. 1,6 roku nie brałam tych tabletek, ponieważ byłam sama. Zaczęłam nowy, normalny, zdrowy związek. Zastanawiamy się nad metodą zabezpieczającą - wiemy, że chcemy mieć dziecko ze sobą. Chłopak jest przeciwko tabletek, ponieważ ciężko będzie nam zajść w ciążę, a prezerwatyw nie lubi. Oczywiście dal mi wolną rękę, ale jednak chce żeby miał coś do powiedzenia. Dziewczyny jaką metodę zabezpieczania przed ciążą polecacie. Najlepiej, żeby można było szybko ją odrzucić i nie czekać ze staraniem się o ciążę.

Gość gość
"hłopak jest przeciwko tabletek, ponieważ ciężko będzie nam zajść w ciążę, " Kto ci takich bzdur nagadał?

Gość gość
Tak twierdzi mój lekarz. Po odstawieniu trzeba czekać od 3- 6 miesięcy. Ni tabletki działają jako środek wcześnie poronny.

Gość gość
Nie podważam kompetencji Twojego lekarza, ale w kwestii tabletek naopowiadał Ci bzdur. Sama zaszłam w ciążę dwukrotnie, od razu po odstawieniu tabletek. Mam dwoje dzieci, nie miałam żadnych problemów z ciążą. Znowu biorę tabletki i nie mam zamiaru na razie przerywać. To wg mnie najskuteczniejsza i najwygodniejsza metoda antykoncepcji. Powiem Ci nawet, że po odstawieniu tabletek jest często łatwiej zajść w ciążę. Moja znajoma miała nieregularne cykle i właśnie lekarz zalecił jej antykoncepcję hormonalną, która nie tylko zabezpiecza ale i reguluje cykle. Po odstawieniu od razu zaszła w ciążę.

Gość gość
tabletki działają poronnie? co za głupota, one tylko hamują jajeczkowanie i zagęszczają śluz... właśnie po odstawieniu jajeczkowanie często jest spotęgowane i łatwo o ciążę

Gość gość
Jeśli planujesz dziecko z tym facetem, to korzystajcie z gumek i ewentualnie globulek. Dobrze ci chłopak mówi, że długotrwała antykoncepcja utrudnia zajście. Możecie też dodatkowo ograniczyć współżycie w dni płodne - to nauczy was obojga szacunku do waszych ciał. Nie truj się chemią, wiele jest dramatów dziewczyn, co pow ielu latach antykoncepcji nie mogą zajśc, i nawet in vitro nie pomaga, tak organizm jest rozwalony. Oczywiście bywają i inne przypadki, ale skoro z nim chcesz potencjalnie mieć dzieci, to trzymaj się gumek, globulek i obserwacji organizmu - to najlepsza droga.

Gość gość
one tylko hamują jajeczkowanie i zagęszczają śluz... właśnie po odstawieniu jajeczkowanie często jest spotęgowane i łatwo o ciążę xxx Co za bzdury... Chyba przedstawicielka koncernu farmaceutycznego produkującego takie tabletki się odzywa. Tabletki dobre są dla kobiet, które nie szanują własnego zdrowia. Tylko wiele z nich budzi się z ręką w nocniku dopiero wtedy, kiedy planuje ciążę, a która nie dochodzi do skutku. Są i wyjątki, sa i dziewczyny co zachodzą od razu, ale to kwestia genów, wieku i jakości spermy partnera. Lepiej nie obciążać organizmu zbędnymi hormonami, bo i tak spożywamy ich wiele w żywności i zaburzają nam gospodarkę.

Gość gość
Ale jeśli dojdzie do zapłodnienia przy braniu tabletek dojdzie do poronienia, albo urodzi się chore dziecko. Ja miałam z tabletkami wiele problemów - długi lekarz zmieniał mi je. Tak chcemy mieć ze sobą dziecko. Tylko nie teraz. Jesteśmy ze sobą trochę za krótko. Ale za 2 lata nic nie stoi na przeszkodzie. Takie małe sprostowanie MAM 25 LAT.

Gość gość
My z mężem przez cały związek przed i po ślubie jechaliśmy na gumkach, bo widywaliśmy się tylko w weekendy i uznaliśmy, że tabletki to bez sensu (brałam je 4 miesiące). Jesteśmy razem od 8 lat, w tym 4 lata po ślubie, mamy 1.5 roczne dziecko (zaszłam w 3 cyklu po odstawieniu gumek), no i teraz w święta podjęliśmy decyzję, że czas na następne. Uważam, że gumki plus świadomość, kiedy są dni płodne, to bardzo skuteczna metoda planowania rodziny, a w dodatku bezpieczna dla organizmu.

Gość gość
A co jeśli mężczyzna nie koniecznie lubi gumki ?

Gość gość
Co to znaczy "niekoniecznie lubi"? Niech sobie odpowie na pytanie, co jest dla niego ważniejsze - to, że nie lubi gumek, czy to, że dla jego przyjemności kobieta ma się systematycznie, latami "podtruwać" tabletkami. Można i bez gumek, ale do tego trzeba obserwację ciała systematyczna prowadzić, czyli mierzyć temperaturę i obserwować śluz, a nawet szyjkę macicy. To może zdać egzamin jak kobieta i mężczyzna są zdyscyplinowani i kobieta ma regularne cykle - wtedy mozna brykac bez gumek.