Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o 2 dziecko START

Polecane posty

Gość marteczka87
Skoro inaczej sie czujesz jak w pierwszej ciazy to szansa będzie na coreczke

Gość Milena888888898
Ja ostatnia @ mialam 2.01 wiec jeszxze jest wczesnie, ale przyrost bety prawidlowy wiec juz sie z mezem cieszymy :) objawow nie mam, no moze troche sutki bola. Powiem Wam ze 4 cykle staralismy sie bardzo, celowalismy w owulke i nic. W tym cyklu mialam duze stresy w pracy, w ogole nie myslalam o staraniach, nie wiem kiedy mialam owulke, nic. Test tez zrobilam od niechcenia, pewna ze bedzie negatyw. A tu taka niespodzianka !!

milena dopisz się do Naszej tabelki :-) ja powinnam mieć okres jakoś między 5 a 8 lutym. a cycki mnie bolą już od tygodnia. pryszcze mi wyskakują. w ogóle się okropnie czuję. mnie mdli właściwie ciągle. ten cykl jest dla mnie paskudny....

Gość Milena888888898
Kunegunda kiedy planujesz wizyte ? Minia kciuki w takim razie :) Ja w tamtych cyklach wkrecalam aobie objawy, a w tym udanym mam tylko delikatny bol piersi. Pamietam ze z synkiem to mialam jakiekokwiek objawy dopiero kolo 7 tc. Nick - - - - - - -Wiek - - - Cykl starań - - - - - Data nadejścia @ Olaboga13-----------29---------1------------------ciąża usmiech.gif kunegunda123 ----26---------1-------------------ciąża usmiech.gif Anka_32--------------32----------1----------------- ciąża usmiech.gif 2 plus 3-----------------30--------1-----------------ciąża usmiech.gif serotkaa-----------------33-------1------------------cią ża usmiech.gif Milenaaa888-----------26--------5------------------ciąża :) Bombka88 - - ------ 27----------1 --------_--------27.01.2015 Agaa87----------------27----------4-------_---------28.01 . 2015 Dita333 ----------------31------------5----------------30.01.2015 Kwiat_nasturcji-----------24---------3--------------2- 02-2015 miniaaaa --------------30-----------4-----------------08.02.2015 Agnessss86------------28------------5--------------10.02. 20 15 Iza28-------------------28-----------5------------------? Sylwia 86 - - ------- -28-------------1 -------------------? pigwa86---------------28------------1-------------------1 1.02.2015 calanthee-------------29-----------2------------------7-0 2-2015

Gość marteczka87
Miniaaa kiedy testujesz?? W sumie zoatalo ci jeszcze 4 dni.. wiecie co dzis gadalam z kolezanka to testowala 6 razy przed terminem i10dni po terminie wyszly dwie kreski a zadnych objawow ciazowych.. A mowia ze kazda ciaza jest inna i inne objawy..

Dziewczyny gratuluje :) teraz tylko czekać i cieszyć się z powodzenia. Mój okres powinien się pojawić koło 10 lutego może kilka dni później bo w cyklach jest różnica czasem 2 dni teraz jest 3 dzień po owulacji ale nie czuje żadnych zmian więc nie nastawiam się na pozytywny test mam bardzo dużo białego śluzu ciągle czuje mokro ale to zawsze tak mam po owulacji. W pierwszej ciąży pierwszym objawem były większe piersi, a teraz nie czuje najmniejszego bólu i nie widać różnicy :( wiem że może to jeszcze za wcześnie po prostu już chyba za bardzo chce zobaczyć te dwie kreski :) Myślę że test zrobię 8 lutego dwa dni po urodzinach pierwszej córci mam nadzieje że wynik będzie już wiarygodny i będę miała drugi prezent :)

Gość Milena888888898
Kazda ciaza jest inna i wszystko moze sie zdarzyc. Ja testowalam 10 dni przed @ !!!! (Gdyby cykl byl taki sam jak co miesiac) Musialam miec wczesniej owulke, nawet nie wiem kiedy. Moze tez kwestia psychiki, bo ten cykl ze wzgledu na stresujacy i zwariowany miesiac w pracy, odpuscilam. Kruszynka zaskoczylamnie totalnie :) teraz tylko mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

milena a kiedy się kochałaś z mężem. ja raczej w tym cyklu nie zaskoczyłam bo mąż wyjechał na początku stycznia a później miałam okres. więc dopiero w lutym będziemy walczyć

Gość Milena888888898
Juz nie pamietam dokladnie, na pewno z poczatku cyklu po @, tak co 2 dni mniej wiecej. Trzymam kciuki za Ciebie. Ja staralam sie 4 cykle, to byl nasz 5 cykl wiec wiem ze to frustrujace, kiedy sie nie udaje. Ale czasem udaje sie wlasnie w najmniej spodziewanym momencie, tak jak u mnie.

Gość marteczka87
Minia a moze jednak zaskoczysz....wsxyscy pragniemy drugiej kreski... dziewczyny czy to normalne ze 17 dni po owulacji i nadal test negat i odpuszcic z dalszymi testami ? Czy poczekac i zrobic znowu przypuszczam ze 15.01 niby owulacja to juz powinno cos wykazac?

ach.... chciałabym żeby się udało. jak każda z nas :-) na szczęście to dość płodny wątek 6 zaciązonych w 1 miesiąc :-) to duży sukces :-) ja choć nie wieżę że jest jakaś szansa na ciąże z tego cyklu to i tak za testuje :-) tak sama dla siebie. mam kilka testów z allegro więc mogę poświęcić jeden :-)

Gość Milena888888898
Marteczka a moze na bete idz ? Bedzie 100% pewne. Ja po tescie nawet poszlam od razu nastepnego dnia, by potwierdzic.

Gość Milena888888898
Z synkiem natomiast 3 dni przed @ mialam neg test dopiero dzien po terminie @ blada kreska wyskoczyla

Gość calanthee
Witajcie Dziewczyny, ja tak na krótko tylko. Gratuluje kolejnym przyszłym mamusiom... Kurcze moze ten wątek ma jakąs moc, tyle ciąż już na samym początku. Ja dziś mam 20 dzień cyklu. Objawów wskazujących konkretnie- brak, w domu wszyscy chorzy. Mnie tez cos łapie albo dreszcze, albo mi gorąco na zmiane i stan podgorączkowy. Nie wkręcając sobie niczego to tak jak przed @ ból piersi, ćmienie prawego jajnika i ból pleców, zatestuje w piątek rano chyba:) może akurat i mnie się uda dołączyć do szcześliwych Mam. Dobranoc wszystkim

calanthee noooo często na początku ma się objawy grypy więc może Ci się poszczęści :-) tego Ci życzę :-)

Macie chyba rację z tym ze prYnosicie szczęście ;) jutro IDE do ginekologa dziś mam 46dc wiec mam nadzieje ze serduszko juz będzie ;)

Gość Milena888888898
Kunegunda alez Ci zazdroszcze, pewnie juz serdusio bedzie bic jak dzwon :) u mnie dopiero 4t3d jeszcze sobie poczekam :)

Gość serotkaa
Milena u mnie dziś 4t2d, więc bliziutko jesteśmy :) Kunegunda zazdroszcze, że zobaczysz już serduszko dzisiaj! Na pewno będzie mocno bić :) Ja zapisałam się do ginekologa i na USG dopiero na 24 lutego, to będzie gdzies połowa 8 tygodnia - chodziło mi o konkretnego lekarza z LuxMed i nie udało mi się do niego wcześniej umówić... Ale myślę, że po skońćzonym 7 tygodniu będzie ok. Dziewczyny, któa następna? Nie łamcie się! Starajcie się i testujcie ile wlezie :) Miniaa a może coś się pomieszało i jednak się udało? A jak nie to byle spotkanie z mężem było owocne! Współczuję bardzo rozłąki, nie wyobrażam sobie być tak na codzień bez męża...

Gość zdesperowanamama
hej dziewczyny, tyle Z was tu zciazylo że może macie tu jakieś magiczne moce?:):) My staramy się o drugie dziecko już 14 miesięcy, teraz jest 14 cykl, planowana @ 12.02.

u mnie 6tc i w piatek mam wizyte :) dzis wyciagnełam badania które robiłam u tego samego lekarza przy pierwszej ciąży żeby zobaczyc co tam było :)

Gość Milena888888898
Ciesze sie jako zalozycielka ze ten watek taki szczesliwy :D Minia ja tez mysle ze jeszcze nic straconego. Patrz moj przyklad, cykl spisalam na straty a tu niespodzianka. :) Zdesperowana powodzenia ! Serotka a masz juz jakies objawy ? Ja to bym chciala po 5 tc juz isc do gina by chociaz mi potwierdzil ciaze. Zaraz bede dzwonic.

Gość Milena888888898
Sobota wizyta ;) nie moge sie doczekac

Gość Milena888888898
Jest tu kto ? To bedzie baaaardzo dlugi tydzien dla mnie.... dopadly mnie jakoes leki czy z ciaza jest ok. :/ tez tak macie ?

Witajcie dziewczyny! Wybaczcie, że zaglądam tu coraz rzadziej, ale wolny czas spędzam przede wszystkim z bliskimi a nawet jeśli już mam chwilę tylko dla siebie, to staram się nie chwytać wtedy tel... bo jakoś momentalnie zaczynam czytać o poronieniach, komplikacjach ciążowych i okołoporodowych. Boję się. Tak więc Milena wiem co czujesz (swoją drogą gratulacje! fajnie, że się odezwałaś!). Kiedyś padło tu pytanie czy chcemy w drugiej ciąży zrobić coś lepiej niż w pierwszej. ... ja sobie myślę, że chciałabym abym tę ciążę przeżyła choć w połowie tak przyjemnie, spokojnie, relaksująco, świadomie i aktywnie jak pierwszą. A będzie trudno, bo po pierwsze wtedy poszłam od razu na l4 a teraz zamierzam pracować do końca ciąży a po drugie - jedno dziecko już jest :) i choć mogę z małym popołudniami i w weekendy spacerować po 2 godz i wybrać się wspólnie na basen, to jednak nie będę miała czasu na te wszystkie fitnessy itd. No nic, taka naszła mnie refleksja. No i teraz boję się znacznie bardziej o tę ciążę a stres nie jest sprzymierzeńcem. .. w każdym razie wątku nie opuszczam, bo dopóki nie będę trzymała w ramionach mojej kruszynki, to nadal pozostaje na etapie starań ;) ehhh umieram ze strachu przed wizytą u lekarza. Obym usłyszała jutro wieczorem serducho.

Gość Milena888888898
Olaboga trzymam kciuki za wizyte na pewno bedzie serduszko :) mam to samo co Ty znacznie wiekszy niepokoj o ciaze niz za 1 razem. Ale musi byc dobrze !

Gość marteczka87
Hej u mnie samopoczucie zle od rana wscuekla jak osa kloce non stop z mezem no i wszystko mnie drażni takze bez kija do mnie podchodzic.. a @ jak nie ma tak nie ma a juz myslam wczoraj ze wkrótce się pojawi bole jak na okres a brak

Gość calanthee
Millena8888888 nie odpowiem Ci czy tez tak mam bo jeszcze nie jestem w ciazy ale wiem ze jak bede to z przerazeniem bede chodzila do lekarza. 7 lat temu zaszlam w ciaze z synem wlasnie w lutym, nie szukalam objawow ciazy, okres sie spoznil zrobilam test( i uwaga jeden jedyny tylko) po poludniu dwie krechy jak byk . Potem wizyta w 6 tygodniu i lekarz mowi no jest ciaza ,pecherzyk. Nie przyszlo mi do glowy ze cos moze byc nie tak... cala ciaze nie myslalam nawet o problemach, urodzilam zdrowego syna. Teraaz jak czytam to dopiero mam stracha, co druga ciaza to poronienie, pusty pecherzyk, porod martwego dziecka, albo inne gorsze sprawy

To jak już będziecie po wizytach u lekarzy to chwalcie się jak fasoleczki :) ehhh a u mnie jeszcze tydzień i testuje z tego stresu w pracy i o wynik testu schudłam 2kg :( Takie obawy miałam w tamtym tygodniu czy aby na pewno dobrze robię, że staramy się o drugiego dzidziusia bo w pierwszej ciąży miałam problemy i jak wszystko sobie przypomniałam to troszkę się przeraziłam ale pomyślałam że każda ciąża jest inna i jeśli się uda to liczę, że nie będzie już takich kłopotów :) także dziewczyny głowa do góry będzie dobrze jak już usłyszycie od lekarza, że jest wszystko w jak najlepszym porządku to humory się poprawią, a złe myśli znikną :)