Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eliza2311

Dwie Kreseczki :)

Polecane posty

Gość kiara86
Kochana Lili trzymaj sie dzielnie, wszystkie Ci kibcujemy żeby z Toba i fasolka było dobrze :* Nie mozesz usilnie myśleć ,że coś bedzie nie tak bo to Bóg o wszystkim decyduje.

lili jestesmy z toba,az sie poplakalam,niestety wiem co teraz przechodzisz :((( ale musisz byc silna. W szpitalu napewno ci pomoga i wszystko bedzie dobrze. Pomodle sie za ciebie i twoja fasolke.Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Moja przyjaciolka w 5 tyg zaczela dosc mocno plamic wyladowala w szpitalu z objawami wczesnego poronienia i lekarze pomogli jej i malenstwu,ma teraz sliczna coreczke(juz 7letnia).Takrze uszy do gory jeszcze nic nie jest przesadzone;)

Gość lili2233
dziekuje kochane moje za mile slowa :* leze juz na patologii ciazy, sama w sali. mam lezec plackiem i wstawac tylko na siku. lekarstwa podane wiec jestem pelna nadziei :)

the miracle of life - YouTube Dziewczyny obejzyjcie. Ja ogladałam i płakałam. I takie cuda dzieja sie pod naszymi sercami :)

Gość kiara86
Cześć dziewczyny jak tylko wstałam to myślałam o lili , mam nadzieję ze wszystko będzie w porządku . Dziś obudziłam sie z okropnym odruchem wymiotnym,a jak widze mięso to już treć żołądkową mam w gardle idługo nie mogę dojść do siebie ,żeby sie uspokoiło, ciagle myśle żeby do wtorku moja fasolka była widoczna wreszcie.

kiara, będzie dobrze, mnie też odrzuca od mięsa i już na samą myśl o nim robi mi się niedobrze. lili, jak tam kochana? Trzymasz się?

Hej dziewczynki Lili bardzo mi przykro ,ze u Ciebie tak sie sprawy potoczyly :( wierze w to ,ze bedzie wszystko dobrze kochana :* daj znac jak tylko bedziesz mogla co i jak :) ja zadnych mdlosci ani nic nie mam naszczescie ;) aa Iwonko a Ty ktory tydz masz?

Gość lili2233
czesc kochane :) u mnie na razie bez zmian procz tego ze wymioty doszly i malo jem bo mi zaraz rosnie w buzi i zwracam nikt na razie nic nie wie tylko kaza lezec i czekac czy dalej sie fasolka bedzie rozwijala

Bedzie napewno sie rozwijala :) wierze w to bardzo :) nie moze byc inaczej kochana ;) tylko lerz i odpoczywaj tak jak lekarze kaza ;)

Gość kiara86
lili jak dobre, że nic złego juz sie nie wydarzyło ja tak samo trzymam za Was kciuki :) :*

Gość lili2233
bete mam 526 rosnie nie za szybko ale lekarz mowil ze jest dobrze i wciaz mamy czekac

czyli wszystko idzie ku dobremu. To najważniejsze. Ja dziś też mam mdłości, na szczęście mniejsze niż wczoraj, ale i tak są. Eliza ja to już nie jestem pewna, w którym tygodniu jestem. Jak byłam w środę u lekarza to powiedziała, że od ostatniego okresu to byłam w ten dzień w 6 tygodniu 2 dniu, a potem patrzę na zdjęcia z usg a tam napisane, że GP (czyli od ostatniej miesiączki!) 5 tydzień 6 dzień. Teraz się zastanawiam, gdzie się podziało 6 dni. Nic już z tego nie rozumiem.

Gość kiara86
super lili bardzo się cieszę :) Iwonko mam to samo, lekarka powiedziała,ze to 6 tydzień choc z obliczeń na necie mi wychodził 7,a na zdjeciu usg pisze,ze 5 tydzien 6 dzień .Mam nadzieje,ze we wtorek zobaczę upragniony zarodek :)

Gość lili2233
dziewczyny mam dobre wiesci :) nie poronilam, mam juz mniejsze uplawy i lekarz powiedzial ze jak sie to wszystko uspokoi to mnie wypisza :)

super dobre wieści :) a ja dzisiaj dla odmiany żadnych objawów,no zupelnie nic,aż sie boje że coś nie tak skoro objawy ucichły

jejku lili, świetne wieści, cieszę się bardzo, że tak się to skończyło. Kiara, mi wg obliczeń neta też wyszło, że to 7 tydzień. Już się gubię w tym. Na następnej wizycie chyba się zapytam mojej ginekolożki jak się w końcu liczy te tygodnie.

Gość martyna889
lili super to slyszek, tak sie ciesze, ze z toba i malenstwem wszystko ok :) dobrze, ze pojechalas do tego szpitala :) ja dzisaij caly dzien po sklepach lazilam, bo ostatnio tak mi sie nie chcialo isc na zakupy, ze w mojej lodowce pustka byla hehe :) ale juz jest ok i zapasy tez zrobione. ja dzisiaj czuje sie ok, tylko ta sennosc mnie meczy i brak apetytu, ale naszczescie bez nudnosc ( jak narazie ) :P

Gość MartynaG_pl
Wszystkie mamy przygotowujące się do porodu zapraszam na mój blog: www.MartynaG.pl - o ciąży, o wyprawce, o porodzie, o zakupach, urządzaniu domu i wychowaniu małego człowieczka. A do jutra rabat -15% do sklepu z gadżetami dziecięcymi - warto skorzystać !

Gość czytakczynie
Hej dziewczyny, a ja się zamartwiam od wczoraj, co jest grane... Wczoraj wieczorem (22dc) delikatne, brązowo-czerwone plamienie, bóle w podbrzuszu, kłucie. Dodatkowo bolą mnie plecy, niesamowite wzdęcia... I zauważyłam niebieskie żyły, na piersiach ale też na klatce piersiowej.. normalnie mogłam sobie oglądać jak idą moje żyły. Aż się przestraszyłam na początku. Często biegam do wc, czuje się jakoś marnie... Na test jest chyba za wcześnie, ale aż mnie korci, żeby podjechać do apteki i sprawdzić mój stan.

Gość martyna889
jezeli jestes tak bardzo niecierpliwa to jedz do laoratorium i zrob betahcg z krwi, w 22 dc powinien ci juz cos pokazac, ale tez nie musi. Jest to najpwewniejsze i najwczesniej wykrywajace ciaze badanie i nie drogie koszt ok 30 zl, ale najlepsiej byloby poczekac do dnia spodziewanej miesiaczki i zrobic test albo z krwi albo strumieniowy. Nawet jakbys byla juz w ciazy, to raczej za szybko na jakiekolwiek objawy :) najlepiej bedzie uzboic sie w cierpliwosc :)

Gość czytakczynie
O becie też myślałam, ale ciężko z czasem z powodu pracy. Będę cierpliwie czekać, ale martwi mnie to samopoczucie. Koszmar.

Słuchajcie dziewczyny mi ginekolog powiedział tak :jezeli miala by Pani 28 dniowe cykle to wtedy liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki wiek ciazy ,ale jezeli sa cykle dluzsze tak jak np u mnie (32/34) dni to wtedy lekarz liczy od dnia zaplodnienia .Tak jak ja myslalam ,ze jestem w 7tyg bo tak mi wyliczyl kalendarz ciazy to lekarz mi powiedzial ,ze zle policzylam, poniewaz jezeli mialam ostatnia miesiaczka 25listopada to do zapłodnienia doszło około 12 grudnia :) i od wtedy liczy czas ciązy :) czyli wychodzi jak bym ,ze dzisiaj weszłam w 6 tydz ciazy...

Gość martyna889
aha, ale w ostatecznosi okreslenie tygodnia ciazy i terminu porodu i tak wyznaczy usg prawda ? bo jest najpewniejsze, bo w sumie zaden lekarz nie da 100pr pewnosci keidy doszlo do owulacji, w sumie nawet my takie jpewnosci nie mamy :)

tzn u mnie byl o tyle dobrze ,ze ja mialam wszystko monitorowane lekarz wedlug mojego cyklu itd wyliczyl mi co do dnia wszystko powiedzial kiedy mamy sie "przytulac " i tak postepowalismy :) i udało się ;) a co do terminu to wyliczyl mi na podstawie mojej ostatniej misiaczki i tylko pozniej zrobil usg i potwierdzil swoje wyliczenie :)

Dziewczyny czy to normalne ze mdlosci mam wieczorem a nie rano? W pierwszej ciazy mialam rano.Wiem ze kazda ciaza jest inna, ale wieczorne mdlosci...czy to normalne?

Hej dziewczyny mam 26 lat i 5,letniego synka. Z mezem pragniemy 2 dziecka. Cykle 25-28 dniowe . ostatnie cykle 27,27,25.28.26.25 dniowe .dodam ze mam 1 jajnik ale przy pierwszej ciazy udalo sie podczas jednego zapomnienia sie. oczko.gif Miesiaczka zaczela sie 15 grudnia sex prawie co dzien .26 grudnia (12dc) bardzo mocne klucie w jajniku az nie moglam isc po ulicy. W sylwestra zauwazylam duzo mlecznego sluzu bardzo duzo oczko.gif z czasem coraz mnie mniej ale ciagle mam wrazenie ze mi jakos mokro. Klucie i bole w podbrzuszu do od ok 12 do 26 dc. Nagle przestalo a okresu nie dostalam. Mam lekkie zaparcia . bulgocze mi czasem w brzuchu i czasem napady obrzarstwa ;p gdy jade w tramwaju robi mi sie slabo gdy dlugo stoje. zazwyczaj tradzik mialam po okresie a teraz wysypuje mnie od tygodnia.26dc test negatywny .co o tym myslec POMOCY!

kunegunda123 zaczekaj jeszcze z 2-3dni i powtorz test ;) Albo idz na bete hcg.Pozdrawiam i zycze 2 kreseczek na tescie ;)

kunegunda123 poczekaj jeszcze z 2-3 dni i powtorz test ;) Albo idz na bete hcg.Pozdrawiam i zycze 2 kreseczek na tescie ;)