Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eliza2311

Dwie Kreseczki :)

Polecane posty

Tak zgadzam sie :) tylko wiesz... jak pozwolisz na za wiele to pozniej tesciowa badz mama bedzie sie czuła jak np domownik w Twoim domu a nie gosc ,ktory przychodzi w odwiedziny.Moja kolezanka taka sytuacje ma to mowi ,ze gdyby mogla cofnac czas i zmienic podejscie jakie wtedy miala na te co teraz ma to wiesz... "Polak mądry poszkodzie" bo teraz jak tak nie pozwala mamie badz tesciowej sie zajmowac to jest wielka obraza majestatu i nic wiecej, albo gadanie typu "co Ty robisz ja bym to tak zrobila.." itd

Gość Iwonka250807
Zdaję sobie z tego sprawę, zresztą też słyszałam o takich przypadkach. No i na naszej kafeterii jest też mnóstwo tego typu tematów. Na dzień dzisiejszy to moja mama bardziej się wtrąca i obraża o byle co niż teściowa. Nie wiem czy im się nie pozmienia, jak się wnuk czy wnuczka na świecie pojawi. W każdym razie o pomoc poproszę, ale tylko wtedy, gdy uznam, że faktycznie jej potrzebuję. Też nie lubię jak ktoś mi się wtrąca i mówi, co i jak powinnam robić.

Gość martyna889
Czesc dziewczyny wczoraj zaszalalam i nakupowalam rzeczy dla malenstwa :P W koncu cos kupilam, bo jak narazie to ja nic nie mialam hehe Zobaczcie :)

Gość martyna889
i taka szafke z przewijakiem http://www.ebay.de/itm/351296924776?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT i do tego http://www.ebay.de/itm/131237418357?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=430503312348&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT i troche sie spukalam :( hehe mowi sie trudno :P jak wam sie podoba ? :) Zostalo mi do kupienia jeszcze w sumie laktator, ciuszki, pieluchy tetrowe, butelki i smoczki :) Najdrozsze rzeczy za mna :) I to mnie cieszy :p A i jeszcze lezaczek-bujaczek bo to bardzo przydatna rzecz :) Moj synek sie wierci ;) I lubi kopac mame prosto w pecherz :P nastepny maly rozrabiaka rosnie hehe :) A wy dziewczyny co macie juz nakupowane i jak sie czujecie ? :) pozdrawiam . Wogole to strasznie sie pogoda zepsula :( a bylo juz tak ladnie ehh

Gość martyna889
sorki dziewczyny, ze tak podzielilam moja wiadomosc, ale za jednym razem nie dalam rady jej wyslac, bo pisalo, ze uznana ja za spam :P ehh ta kafeteria :P

No faktycznie zaszalałaś. Ale bardzo ładne rzeczy. Ja na razie mam tylko wózek, 2 kocyki, śpiworek, ochraniacze na łóżeczko, parę kosmetyków i smoczek. U mnie pogoda przepiękna. Wyszłam na zakupy w wiosennej kurteczce i normalnie się zgrzałam. W cieniu jest 15 stopni, to na słoneczku ze 20 będzie. Cudowna pogoda...

Gość martyna889
no i dokupilam jeszcze to : http://www.ebay.de/itm/Babywippe-Babytrage-Schaukel-Babysitz-Babyschaukel-Spielbogen-Baby-Neu-EasySwing-/261657533850?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3cec011d9a boze maz mnie pozabija :P hihi no juz w tym miesiacu starczy zakupow :) w maju dokupie co jeszcze :) Juz nie moge sie doczekac az to wszystko przyjdzie i poogladam sobie na zywo :) Wogole co tak tu cicho ? Dziewczyny co tak milczycie ? :) Jak tam u was ?U nas taka sobie pogoda dzisiaj byla, choc teraz sie troche przejasnia, wiec jak przyjdzie moj maz przejdziemy sie na spacerek :) Wczoraj byla bardzo brzydka pogoda, chmury wiatr i strasznei zimno. jakas kiepska ta wiosna :P

śliczny bujaczek. Mój mąż, jak wspomniałam o czymś takim, to stwierdził, że przesadzam i nie potrzebuję każdego gadżetu, jaki tylko wymyślono, a poza tym to szkoda kasy. Nie wiem jak go mam przekonać do tego, wydaje mi się, że taki bujaczek to świetna sprawa, ale mąż nie podziela mojego zdania :(

dzisiaj nad ranem złapał mnie taki paskudny skurcz w łydce, że myślałam, że się nie pozbieram. Koszmarny ból. Pierwszy raz czułam coś takiego. Chyba kłania się niski poziom magnezu. Dzieciątko mi cały zjadło :D

Gość martyna889
Iwonka taki bujaczek jest potrzebny, uwierz mi. Ja mialam i przy majce i przy olku, tak dzieciatko moze byc wszedzie tam gdzie ty a ty masz wolne rece i np pojdziesz z nim do kuchni polozysz w to wlaczysz melodyjkie i bujanie dzidzia zadowolona a ty masz wolne rece i mozesz zrobic obiad , a malenstw ojest spokojne bo widzi mamusie. To jest bardzo uzyteczne, mozna tez kupic uzywane, nie trzeba nowego, sprobuj tak go przekonac :) A jak sam zobaczy jakie to fajne to kupi mu nowe :P ja na szczescie nie mam skurczu :) Biore femibion 2 i jestem z niego zadowolona :)

Wow Martynka,rzeczywiście zaszalałaś.My chyba byśmy się spłukali do zera jakbyśmy na raz tyle rzeczy kupili.No ale wszystko bardzo fajne. Ja na razie kupiłam parę body,jakis tam kocyk z biedronki :P i na razie to wszystko. Ale jeszcze zdąże wszystko nadrobic ,mam czas.Z siostrą przeglądałam ciuchy po jej córeczce,jest tego masa,więc może aż tak dużo nie będę tego wszystkiego kupować. A dzisiaj widziałam w sklepie bardzo fany wózek 3 w 1 za 1050 zł. także ja z internetu nie będę zamawiać tylko kupię w sklepie.Łóżeczko ma mi kupić mama,ale to dopiero w lato.Teraz mamy mieć remont 2 pokoi ,nowe meble mamy kupić,grzejniki powymieniac także jak się z tym ogarniemy to dopiero wtedy będę kupować te rzeczy dla dziecka które zajmują więcej miejsca ;) A bujaczka my tez nie będziemy kupować,musimy troche oszczędzać bo planujemy budować dom,i te remonty teraz ... także nie ma co szaleć. I jeszcze pralke mam w planach taką małą kupic specjalnie na ciuchy dla małej.Na wsi mieszkamy,troche tych brudów sie pierze także chyba wole pralke od takiego bujaczka.Ale łóżeczko będę mieć bujane :)

Gość martyna889
ja zamawialam na ebay, poniewaz w sklepie za sam wozek 3 in 1 bym musiala dac ponad 800 euro, wiec przebitka z cena tu jest niezla, ale juz ten model mialam wyprobowany w sklepie :) Tylko poszukalam tanszego w necie :P i jestem zadowolona z zakupow :) Bo wiem, ze to wszytsko sie baaardzo przyda :) Jak tam samopoczucie dziewczyny ? U mnie dobrze, ale jakos nie wyspana jestem :P Elizka to ty masz wizyte 25 kwietnia ? bo juz mi sie pomieszalo :P ja mam 4 maja :) wiec jeszcze sobie poczekam :P

hej :) nie nie ja juz jutro mam wizyte :) stresuje sie jak to bedzie z moja mala kruszynka ;P oby wszystko dobrze :) Martynka wszystko piekne kupilas :) ja juz tez zamowilam lozeczko wczoraj bedac u przyjaciolki dostalam ciuszki sliczne po jej coreczce (4 m-ce) i tak z nia rozmawialam to dzieci tak szybko rosna ,ze polowy malenstwo nie przenosi :P nad bujaczkiem sie zastanowimy, ale chyba jak cos to uzywany kupimy poniewaz tu na str fb mam wszystko sprzedaz dla mam i tam dziewczyny sie oglaszaja naprawde z super rzeczami np bujaczek ,ktory w sklepie kosztuje okolo 200 zł na tej str mozna kupic za 50 zł a wiadomo, ze dzieciatko tak nie zepsuje :) a wózek to mama kupi wiec chyba taki najwiekszy wydatek odcodzi nam ;)

Gość martyna889
Eliza dac koniecznie znac jak ma sie twoja coreczka , jaka duza juz jest :) No pewnie, ze uzywane mozna odkupic, malentwo tego nie zepsuje :) Predzej rodzic nieumiejetnie sie tym obslugujacy :P hehe Dzisiaj doszedl przwijak sam :) taki fajny slodiudki jest :) Jutro albo po jutrze bedzie juz lozeczko :) Juz nie moge sie doczekac :)

Gość martyna889
A dziewczyny wiecie juz jak bedziecie rodzic ? albo jak planujecia czy chcecie ? ja na pewno bede miala cc, bo juz mialam 2 cc, wiec teraz juz lekarz na wstepie mi powiedzial, ze bede miala 3 cc, a szkoda bo tak bym chciala rodzic sn :( Ale niestety moj stan zdrowia na to nie pozwala

Eliza, co to za strona fb, gdzie można kupić używane rzeczy dla dzieci? Bo skrót to mi się z facebookiem kojarzy :) Ja na pewno wszystkiego nowego nie będę kupowała, bo nas też czeka remont 2 pokoi, a poza tym dzieci tak szybko rosną, że nie warto chyba wydawać tyle kasy na parę miesięcy. To znaczy, jakbym miała kupę kasy to bym kupiła wszystko nowiusieńkie, ale na pieniądzach nie śpię, więc muszę się ograniczyć z zakupami :(

Martyna, ja nie wiem jeszcze jak będę rodzić, ale mam nadzieję na sn. Cc to tylko w nagłym przypadku. Eliza, koniecznie daj znać po wizycie :)

pierwsza stronke ktora mam to wpisuje w wyszukiwarke i dolączam do grupy (sprzedam dla mam trojmiasto) ale oglaszaja sie z calej Pl;) a druga to jest (Ciężarówki - jestesmy w ciazy) i tam mozna wszystko kupic naprawde po taniosci ;) ja nie wiem jak bede rodzila ,ale mam nadzieje ,ze sn :) ,ale to sie okaze czy bede mogla ... ok dam znac napewno jak sie malenstwo ma ;)

Gość martyna889
Elizka ja jestem z Rumi :) Ale teraz mieszkam za granica :) choc czesto dam przyjezdzam bo ja i moj maz mamy tam rodzinke :)

Witam ja juz po badaniach :) Na 10000% będzie dziewczynka ;) mam za soba 21tygodni a przed soba 19 (kurcze jak to szybko minelo) :) Mała waży 439g :) a nie moge znalezc ile ma cm szczerze mowiac albo sie nie znam :) w kazdym razie za miesiac mamy kolejne badanie i juz mam skierowanie na glukoze bede piła i siedziała 2 godz u lekarza .. termin przesunął mi sie na 1 wrzesnia

Gość martyna889
Eliza no to super :) gratuluje coreczki :) to widac tylko ja bede miala chlopca :P hehe same dziewczynki :) Ja tez sie juz nie moge doczekac nastepnej wizyty, a bedzie ona 4 maja, wiec juz niedlugo :) Bede wtedy miala skonczony 22 tydzien :) Dziewczyny a wy jak liczycie tyg ciazy ? bo ja jak np teraz jestem w 20 tygodniu i 4 dniu, to mowie ze to 20 tydzien ciazy, niektore juz mowia od np 20 tygodnia i 1 dnia, ze rozpoczynaja 21 tydzien ciazy :) A wy jak to liczycie ? :)

Eliza, super, że wszystko dobrze, to najważniejsze. Martynka, ja jeszcze nie wiem, co będę miała, także jest 50% szans, że nie tylko Ty będziesz miała chłopca :) Zresztą już się trochę nastawiliśmy na chłopca. Mąż koniecznie chciałby mu dać imię po swoim zmarłym bracie: Adaś. Imię bardzo mi się podoba, a i dzidziuś miałby coś po wujku :) A tygodnie liczę co do dnia, czyli teraz np. jestem w 21 tygodniu i 4 dniu, ale jak ktoś się pyta to mówię, że to 22 tydzień, no bo w końcu już leci 22.

Ja tez mam juz 21 tydz i 4 dzien i licze jako 22 :) tez sie bardzo ciesze ,ze z małą jest wszystko ok :)nasza córeczka bedzie miała na imię Antosia z nikim nie zwiazane tak wybralismy podczas wyjazdu na zakupy :P i od poczatku ciąży jakos przeczuwaliśmy ,ze bedzie coreczka ;P

Martynka ,ja też liczę tygodnie ciąży tak jak ty :) Na samym prawie początku lekarz mi powiedział że jest np. 12 tydz. i 5 dzień i dalej to był 12 tydzień.Także z wyliczeń lekarza wychodzi mi że w niedziele zaczyna mi sie kolejny tydzień i tak właśnie liczę.Zresztą jak na necie w jakimś kalendarzu ciąży wpiszę swoją ostatnią datę miesiączki to mi wyskakuje tak samo jak liczę,więc chyba liczę dobrze :) Tak samo przecież jest jak sie np. dziecko urodzi.Urodzi sie w pon. to w środe nie mówię przecież że ma tydzień ,tylko dopiero w następny pon. Więc chyba z tym jest tak samo ... U mnie jutro zaczyna sie 24 tydzień . Mała się cudownie rusza,daje często o sobie znać.Już nawet mąż czuje ruchy :) i jak mała kopie mocno to już na brzuchu takie wybulenia widać,super uczucie :D Iwonka ,Adaś piękne imię.Sama bym z miłą chęcią synka tak nazwała ale mam brata Adama ;) Zresztą będę mieć córcię. Mój mąż uparł się na Amande... nie wiem jeszcze,ale chyba tak zostanie.A jak Iwonka u Ciebie z tymi kopniaczkami,czujesz juz mocniej i częściej czy dalej tak słabo ? Wczoraj dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży i urodzi jeszcze w tym roku w grudniu :) super,będę miała z kim na zakupy chodzić :P

Gość Iwonka250807
Marcelka, ja bym też nie dała Adaś (o ile to w ogóle będzie synek), bo brat mojego męża miał tak na imię, ale zginął w wypadku, jak miał 12 lat. Mąż bardzo by chciał, żeby to był chłopak, bo wtedy dałby mu imię po bracie. Ruchy czuję codziennie, ale raz są mocniejsze, raz słabsze, zależy jakie humorki ma ta moja dzidzia. Mąż jednak jeszcze nie poczuł. Śmieję się, że dziecko czuje przed nim respekt, bo jak tylko przyłoży rękę do mojego brzucha to małe zamiera :) Chyba się boi tatusia :D

hej jak samopoczucie? :) u nas fajnie juz po sniadanku ... deserek zjedzony i teraz odpoczynek :) No i obowiazkowo kawka wypita ;)

Gość martyna889
hej :) a bardzo dobrze i leniwie, bo pogoda brzydka, caly czas pada :\ no coz, caly czas pieknie nie moze byc :P Ja wlasnie zrobilam babaczki z kremem malinowym :) dobre wyszly :P jeszcze czeka na mnie arbuz, ale to odkladam na pozniej . Dzisaij z mezem obchodzimy 7 rocznice slubu :) nawet nie wiem kiedy to minelo, ale strasznie go kocham :) Moj maly wlasnie wariuje w brzuchu po babeczkach hehe :)