Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy kryzys laktacyjny

Polecane posty

Gość Iridna
to, jak długo należy pić prolaktan, to kwestia totalnie indywidualna, bo to, ile trwa kryzys laktacyjny zależy od wielu czynników. Na każdą matkę działa inaczej. Jednej pomoże po 2 dniach, innym po tygodniu. Obserwuj swoje ciało, a oprócz prolaktanu pamiętaj o nawodnieniu, będzie dobrze! :)

Gość gośćMatylda23
Dokładnie :) W moim przypadku nigdy nie potrzebowałam więcej niż jednego opakowania na jeden kryzys laktacyjny, tylko u mnie też każdy skok rozwojowy wiązał się z kryzysem laktacyjnym, więc dość często się nim ratowałam.

Gość babonitka
Ja też tylko doraźnie w kryzysach się nim ratowałam, ale np. moja siostra pije go stale, na wszelki wypadek, bo pierwszego dziecka nie udało jej się karmić piersią i teraz woli dmuchać na zimne ;)

Gość gość Aleksandra
Nie wydaje mi się żeby to miało jakiś sens. Niech pije prolaktan wtedy kiedy czuje, że nadchodzi kryzys laktacyjny, że mleka robi się mniej. To wystarczy.

Gość Oddiana
no dokładnie, nie ma sensu pić cały czas, za dużo pokarmu też niedobrze. parę dni stosowania prolaktanu jest skuteczniejsze na kryzys niż wieczne picie herbatek laktacyjnych po kilka razy dziennie

Gość razzarazem
Ale można pić nawet codziennie, jak któraś czuje taką potrzebę. Na pewno nie zaszkodzi ;)

Gość gość
Laktacja rodzi się w głowie. Trzeba karmuc i caly dzien, niech dziecko memla sutek i calą dobę. Pomaga myślenie o dziecku i skupianie ns nim cala uwagi.

Gość gośćJulJul
Ha ha dobre :) Od kiedy od myślenia o dziecku przybywa mleka? Ja przystawiałam całymi dniami i nocami a nic to mi nie dało, dopiero prolaktan uratował moją laktację.

Gość gość
U mnie bardzo szybko Prolaktan się sprawdził bo juz po 2 saszetce miałam wiecej pokarmu. Na pewno szybciej zadziałał niz herbatki.