Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysypka niemowlęca a maść witaminowa

Polecane posty

Gość gość

hej moja 6 tygodniowa córcia dostała wysypki po świętach, tj plamki suche na buzi, szyjka cała zsypana, brzuszek i na nóżkach suche plamki zaczerwienione. dodatkowo juz wczesniej tez miala czerwone plamki za uszami. Podejrzewałam skaze bialkowa/azs no ale stweirdzilam ze poczekam chwile. od swiat nie jem produktow mlecznych. 2 dni temu kapalismy ja w emoilum, do tego uzywam tez kremu do buzi emoilum. po kapieli natarlam jej brzuszek oliwka nivea, i glowke wczesniej oliwka bo zrobila sie ciemieniuszka. plamki na glowce tez miala. mozliwe zeby na glowce i na brzuszku miala czerwone plamy po nivea? i teraz zaczely jej wszystkie przygasac. na buzi te suche plamki posmarowalam jej moze 3 razy mascia witaminowa i zaczely znikac i skórka robi sie normalna. Czy gdyby to bylo azs to masc witaaminowa by sobie z tym poradzila? bo mi wydaje sie ze nie. nastepna rzecz to gdy jadlam proukty mleczne to mala mi bardzo ulewala, nie tyle zeby bylo to podobne do refluksu ale mocno, a teraz sie uspokoilo. jakby sie ktos mogl wypowiedziec.

Gość gość
Autorko kto Ci kazal masci używać dla niemowlaka? ??

Gość gość
Moj miał uczulenie na oliwkę nivea baby, kiedy tylko posmarowałam mu nią buzię na drugi dzień wychodzily mu czerwone suche plamy na policzkach. Odstawiłam od razu, przeszlam na oilatum i pomoglo. Bardzo dobry jest też krem Linoderm plus z pantenolem (kosztuje ok 10zl,czerwona zakrętka) ciemieniucha zniknęła praktycznie na drugi dzień, pomaga też przy takich wysypkach.

Gość gość
Pediatra na wizycie patronazowej.. wlasnie miala takie czerwone plamki a jak zmylam to zeszlo. Teraz juz z brzuszka schodzi. A na ciemieniuche to mam probke ziajki z pudelek szpitalnych a później jak nie zejdzie to kupie ta maśc;) a co, witaminowe j niw mozna? ?

Gość gość
A mozliwe ze na początku nie miala uczulenia a tera dostala na nivea?

Gość gośćmg
My również przechodziliśmy wszelkiego rodzaju wysypki. Niestety nie obyło się bez maści ze sterydami... Piszę o tym blog: www.MartynaG.pl o porodzie, o ciąży, o wyprawce, o wychowaniu małego człowieczka... O byciu matką, żoną i panią budującego się domu.

Gość gość
Ja nie stosowałam,wszelkie wysypki smaruję tym linodermem