Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki 72po bez recepty, petycja

Polecane posty

Gość gość

skopiuj "Dostęp do antykoncepcji awaryjnej bez recepty | We demand emergency contraception without prescription in Poland" i wklej w googlach, wejdź w pierwszą pozycje i podpisz petycje!! Apelujemy do Ministerstwa Zdrowia Rzeczpospolitej Polskiej o niezwłoczne zastosowanie się do rekomendacji Komisji Europejskiej i udostępnienie środków antykoncepcji awaryjnej bez recepty. Przykłady państw Europy Zachodniej pokazują, że szeroka dostępność antykoncepcji w połączeniu z dobrą edukacją przyczyniają się do zmniejszenia liczby niechcianych ciąż. Antykoncepcja doraźna bez recepty to także mniej korupcji i czarnego rynku handlu lekami. Nie chcemy być kartą przetargową w politycznych i ideologicznych rozgrywkach. Dostęp do antykoncepcji jest naszym prawem!

Gość gość
gdzie co i jak?

Gość gość
Strzel sie w leb. Wiele lekow niech zrobia bez recepty ktore ratuja ludziom zycie, a nie ta trutke na ludzi. Masz chec zabijac to zacznij od siebie

Gość gość
Dostęp do antykoncepcji awaryjnej bez recepty | We demand emergency contraception without prescription in Poland - wpisz to w google niestety link nie chce przejść na kafe za cholere nawet po skróceniu, a po wpisaniu tego hasła pierwszy wynik bedzie petycją. Jak zwykle politycy straszą nas, że to tabletki wczesnoporonne co jest głupotą. Taka tabletka jest w 20 krajach UE bez recepty za grosze. W polce taka tabletkaa kosztuje minimum 70 zł + wykupienie prywatnie sumienia lekarz, razem może wyjść nawet 300-400 zł.

Gość gość
gość dziś trelikowska sprawdź czy Twoje wypłody aciorek zmówiły Podpisałam. Zapas takich tabletek robie zawsze na wakacjach. Panie aptekarki sprzedają z uśmiechem na twarzy i zyczą miłeo dnia. Jak nie użyje ja to odsprzedaje znajomej w potrzebie. W Polsce takiej tabletki musiałam użyć raz. Mój rodzinny mi jej nie wypisał, znalazłam dopiero prywatnie gina, który wypisał za 200zł!!!! a sama tabletka kosztowała 120! Taki to biznes w Polsce sie robi... tzn lekarze robią

Gość gość
To jest smieszne, że w Polsce ta tabletka jest na recepte. I do tego jest taka droga... Bardziej mi się opłaca jechac po nia za granice niż w Polsce o to sie postarać. Miałam koleżanke, która tabletki z Belgii sprzedawała w Polsce znajomym po 50 zł - nadal taniej niż u nas. A u nas trzeba zdobyć jeszcze recepte. Niestety póki sprawy nie załatwi się prywatnie wszyscy lekarze uwazaja, że zygota to człowiek.

Gość gość
czasem mam wrażenie że lekarze sami nie wiedzą jak działa ta tabletka a już na pewno nie panie rejstratorki które ciąże do brzucha by Tobie siłą wepchneły by czlowiek czasem nie miał lepiej niż one..

Gość gość
podpisałam by umilic zycie zachłannym lekarzom :)

Gość gość
Nie uważam za właściwe żeby tabletki zawierające gigantyczną dawkę hormonów były dostępne na równi z witaminą C.

Gość gość
bardzo dobrze. powinny byc dostepne jak witaminy, lepsze to niz niechciane ciaze i porzucone dzieci

Gość gość
debilki walczą o łatwy dostęp do hormonalnego gowna, które niszczy ich zdrowie, wyniszcza ich organizm... a wystarczy po prostu zakładać prezerwatywę i nie puszczać się, to nie będziecie musiały brać tego gowna, które ma multum skutków ubocznych. Proste?

Gość gość
idealne kandydatki na matki i żony tylko 86 k***sów przed Twoim i 47 łyknięć tabletki "PO" i tylko 11 skrobanek w 6 miesiącu...

Gość gość
gość dziś na lekcjach w szkole chyba też nie uważałaś

Gość gość
Takie tabletki sa dostepne w 20 krajach UE i każdy zakup konsultowany jest z farmaceuta. jest ulotka i nie wiem o co chodzi. Witamina C w tabletkach może uszkodzić narządy a nawet zabić, gdyby iśc tym topem to w aptekach nawat bandaze powinny być na recepte, bo ktoś może się przecież powiesić. A domestos powinien być sprzedawany za pozwoleniem psychiatry osobom powyżej 18go roku życia. Bo kto wie, jeszcze ktos nie przeczyta etykietki i będzie tragedia.

Gość gość
Wiecie w czym tkwi problem? na kafe sa same roszczeniowe, rozlazłe matko-kwoko-polki, które niezaleznym wolnym młodym i inteligentnym kobietą za nic nie dadzą życia ułatwić. A nóż widelec jakaś takiej tabletki nie dostanie, urodzi niechciane dziecko i plany na życie legna jej w gruzach? zawsze jest taka nadzieje dla zakompleksionych babsztyli.

Gość gość
W d***e? Chyba jestes ignorantką i lubisz sie wypowiadac na tematy o których nie masz pojęcia. Avaaz już troche działa nawet i w polsce dokonywał zmian. Ale na co tłumaczyć, gów/no i tak musi mieć swoją racje :D

Gość gość
Z chęcią podpisane :) Widze, że ludzie ciągle głosują :)

Gość gość
gość dziś matki polki gnojówki

Gość gość
wdług niedokształconych matek polek te tabletki to tabletki poronne :D na kafeterie wejść i pisać bzdety umeją ale użycie googli boli je paskudne :D

Gość gość
up, głosujemy drogie panie i drodzy panowie :)

Gość gość
To nie uprawiajcie seksu

Gość gość
nie uprawiajcie wgl seksu to nie bedzie problemu

Gość gość
I tak nie będą dostępne bez recepty i wasze głupie petycje tego nie zmienią.

Gość gość
nic z tego kulwy, tępe szmaciska mordujące swoje dzieci. ja podpisuję petycję zakazującą tych tabletek!

Gość gość
O co wam w ogóle głupie p***y chodzi. Do lekarza po receptę się boicie iść :D

Gość gość
Jak juz pisalam mieszkam w kraju gdzie aborcja jest legalna a tabletki 72po w kazdej aptece kolo podpasek leza i kosxtuja ( 2 w opakowaniu) ciutke mniej niz godxina mojej pracy Mam 40 lat i ani razu nie mialam aborcji a tabletke wzielam raz w zyciu , dziwne co ? I jeszcze jedno glupie kutfy , to nie jest tabletka wczesnoporonna , nie moze wywolac poronienia skoro nie ma zaplodnienia

Gość gość
Pomysł może i dobry, ale po pierwsze mam wątpliwości, że taka petycja cokolwiek da (chyba nie pamiętam przypadku istotnej zmiany jakiegokolwiek przepisu poprzez petycję poza szczeblem samorządowym). Po drugie pomysł moim zdaniem należałoby rozszerzyć na sporą grupę innych leków, które są na receptę nie wiadomo dlaczego - co tylko generuje kolejki do i tak już obciążonych lekarzy. Prosty przykład: owsica w wieku przedszkolnym występuje dość często - jeśli się zdarzy zalecane jest przeleczenie całej rodziny. Często dochodzi do nawrotów. I co? Lek na receptę: wizyta wygląda tak: dzień dobry poproszę receptę na to i tamto, do widzenia. I po co to?