Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anka_32

dziewczyny z wątku "Starania o 2 dziecko START" odezwijcie sie

Polecane posty

Gość 2 plus 3
Bombka - współczuję Anka - mój starszy już w łóżku (nie śpi jeszcze, ale póki co nie wyłazi ;) ), ale młodszy standardowo o tej porze jest najbardziej aktywny i nie da rady go położyć przed 22.00... właśnie mi próbuje komputer wyłączyć ;)

No moja ma rok i 8 miesięcy i ostatnio chyba w sierpniu Jeździła w wózku tylko ze my dużo samochódem jeździmy. Ona chce sama na nóżkach i czasami wyjście do sklepu trwa godzinę:)

Gość 2 plus 3
No to mój do 3 roku życia był strasznie leniwy na spacerach. Żeby szaleć i biegać cały dzień po domu zawsze miał siły, ale jak trzeba było przejść choćby 500 metrów, to już chciał do wózka albo na rączki. Do teraz nie lubi dużo chodzić, ale na szczęście ma rowerek biegowy i na nim umie pokonać naprawdę duże dystanse.

Moja panna właśnie przyszła i powiedziała: bardzo cie kofam mamusiu, zatańcz ze mną No jak ja mam ja zmuszac do spania :)

Ja na swoje bolące gardło wypiłam.szklankę zimnej coca coli ale jak dobrze mi.się zrobiło :)

Gość bombka 88
A ja sie pepsi dobilam. Wczoraj mleko z malsem pomoglo ale dzis to mnie dobrze naparza. Syn po bojach usnal. I ja ide spac :*

Gość gość
tak podczytuje wątek i chyba dołączę od przyszłego miesiąca chce zacząć starania chociaż jeszcze nie jestem pewna na 100% (muszę dopasować jeszcze do pracy). mam jednak inne pytanie - czy planujecie robić coś inaczej w tej ciąży nauczone błędami z poprzedniej ciąży? ja mam w planie nie przytyć tyle :o przytyłam 25 kg i muszę się przyznać - objadałam się :o na szczęście szybko schudłam i nie mam rozstępów :) no i planuję krócej pracować bo w poprzedniej pracowałam praktycznie do porodu i nic sobie nie odpoczęłam :(

Gość bombka 88
Ja jak zajde to ide do dietetyka bo tez troche mi zostalo jeszcze. Bede cwiczyc oczywiscie dla ciezarnych. Pojde w inne zrodlo potwierdzic plec. Bede dbac o cisnienie i umowie sie z lekarzem na cc. Nie wydam tyle kasy na wozek bo jal ktos taki ma to i ja. Sa tansze a praktyczniejsze. Bede starala sie karmic dluzej niz 3 tyg jak z Olo bylo. Pojde wczesniek na l4 aby przed narodzinami pobyc z synkiem.

Witaj gościu :) zrób sobie stały nick Ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i połowa została wiec ja w tej tez planuje odzywiac się zdrowo i z umiarem do tego nie mam zamiaru wsłuchiwać się w każdy *****mojego brzucha i pewnie nawet nie będę miała na to czasu bo mam 20 miesieczne dziecko :)

Gość ODWAŻNAMARTYNA
www.MartynaG.pl O ciąży, o wyprawce, o porodzie, o zakupach, o urządzaniu domu i wychowaniu małego człowieczka - zapraszam JA RÓWNIEŻ ROZPOCZYNAM STRANIA CHOCIAŻ MÓJ OLI MA 7MIESIĘCY :)

Miniaa bardzo mi przykro, że się nie udało. Mam nadzieję, że po wycieczce do męża zobaczysz w końcu upragnione dwie kreski. X mój synuś ma półtora roku i wózka używany raz na kilka dni kiedy wybieramy się na dłuższy spacer. Na codzień woli po nóżkach. Myślę, że zanim pojawi się rodzeństwo przerzuci się całkiem na rowerek. Jesienią jeździł trochę takim trójkołowym do pchania i bardzo go lubił

Monia nie wiem jak to się stało ale ja wczoraj nie widziałam tego Twojego wpisu. Bez cienia dwie kreski czyli jest czy nie ma? Xxxxx Kunegunda123 ale Ty mi wczoraj w głowie siedzialas! Dlaczego nie robiłaś testu tylko odrazu poszłaś na betę?

Test robilan wczoraj rano i wyszla 2 kreska taka cieniutka bardzo bardzo blada! Czyli dalej nic nie wiedzialam! Wiec po pracy beta i dzis wynik yrzymajcie kciuki

Gość Agnessss86
Witajcie kochane, ostatnio kompletnie nie mam czasu żeby Was nadrobić :( Ja w poniedziałek zaczęłam nowy cykl, a we wtorek idę do ginekologa - mam nadzieję że przepisze mi coś na owulkę.. Anka, bombka dużo zdrówka dziewczyny!! Miniaaa przykro mi bardzo że test negatyw :( 2plus3 są jeszcze takie podstawki do wózka na których dziecko stoi, wydaje mi się że fajna sprawa, tylko czy Twój średniak, nie będzie jeszcze za mały.. Olaboga a Ty jak się czujesz kochana? Masz już jakieś objawy? Kunegunda czekamy na wieści!! Co do wózka, to my do tej pory używamy ;) Moja córcia miała taki okres, że nie chciała jeździć, ale na szczęście szybko jej przeszło ;) Wózek to jednak wygoda :)

Gość serotkaa
a tu jesteście! :) U mnie dalej test owu negatywny, temperatura niska - mierzę codziennie, aby dokładną datę owulacji poznać... Dzisiaj 13 dzień cyklu licząc od "rozbuchania się" okresu, nie od plamienia 2 dni wcześniej... Kiedy poczynaliśmy Hanię owulacje miałam 16 dnia. Zobaczymy jak będzie teraz :) Kunegunda, gratuluję, jak był choćby cień kreski, to znaczy że jesteś w ciąży! Slad kreski oznacza, że jakaś mikro ilość HCG się pojawiła, a poza ciążą tego hormonu w ogóle nie ma!

*Agnessss86 głowa do góry!!! Teraz musisz zbierać siły na kolejny cykl bo jajeczko czeka i teraz nepewno się uda!!!! *Minia teraz już wiem że test negatywny więc Ty też nos wysoko i czekamy na kolejną przeprawe. *Kunegunda no powiem Ci, że ja przy pierwszej ciąży też miałam bladziutką kreseczkę a po 4 dniach od okresu już nie była taka bladziutka i tego samego dnia beta i wyszło 4-6 tyg także trzymam kciuki i daj znać!!! xxxx teraz trochę o mnie hehehe :D wywaliło mnie na twarzy jakbym jutro miała dostać @ a i brzuch mnie trochę boli jak na @ i jak Tośkę znosiłam na dół (16kg!!!) to ten brzuch bardziej czułam... Gardło już nie boli (chyba zimna coca cola pomogła hehehe) za to gil do pasa ale ratuje sie olejkiem olbais bo już kinol czerwony....:) xxxxx Także dziewczyny cycki w góre, uśmiech na twarz i czekamy na co się będzie działo!!! Nie załamywać się mi tu, a jak ktoś ma się gorzej to zapraszam do cioci Ani na pogawędki :)

Gość bombka 88
Hejhej:) i mnie lepiej gardlo ale jeszcze boli. Ode o 12 do lekarza z synkiem to mi zajrzy i powie co i jak :)

Gość serotkaa
co do wózka to Hania ma teraz 1,5 roku i na spacerach ze mną jeździ w parasolce, wózek duży jest u babci i tam jeżdzi w spacerówce od niego. Też nie chce chodzić za bardzo. Po placu zabaw szaleje, ale w drodze chce siedzieć. Na drugie dziecko czeka popularny 2 w 1 jedo fyn z serii memo, do niego adaptery do fotelika samochodowego i to rozwiązanie nam sie super sprawdziło. Bardzo zadowolona byłam z wózka - to polska produkcja, średniej klasy, nie jakiś tam dizajnerski wypas, ale bardzo funkcjonalny, super wygodny, zwrotny, dobry zarówno na śliskiej podłodze jak i w piachu, po trawie, nawet na przełaj po lesie go testowałam :) A więc polecam jakby co:) Jak II dziecko urodzi sie jeszcze w tym roku to Hania bedzie miala dwa latka z hakiem, może jeszcze chcieć jeździć wózkiem... U mojego brata jest wózek dla dówjki dzieci a starszy chłopczyk w kwietniu będzie miał 3 latka. Dziewczynka jest młodsza od Hani, więc może się po prostu zamienimy na wózki, zobaczymy...

ja to bede chciała na wiosnę znów Tosie do wózka wsadzać bo wtedy juz zrezygnujemy z samochodu. Moja mała to jak ma jedzonko to w wózku siedzi czyli zawsze musiałam miec paluszki, biszkopty, chrupki :) Teraz też jedziemy do sklepu samochodem bo zimno i pada deszcz a na spacer to wymkniemy się jak troche pogoda sie polepszy.

Gość bombka 88
ahu ahu stary stachu ...kaszel doszedł u mnie ;(. Wczoraj maż jak wrócił z kąpieli to ja usnełam;( nie miałam siły na szalenie i w związku z tym ja w tym miesiącu odpadam chyba że robaczki przeżyły od niedzieli do wczoraj dziś czyli jakieś 3 dni. Wczoraj tak dla jaj maż mnie o słupek oparł(mamy poddasze więc słupek to do konstrukcji należy ) i mocno przytulił a mi .....poleciała krew z nosa ......pierwszy raz tak miałam. Z jednej stro chciałabym aby coś udało się ale z drugiej chyba lepiej będzie jak poczekamy jeszcze chwilę. Chciałabym urodzić na wiosnę. Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybym zaskoczyła w lipcu 2017 wtedy urodziłabym w kwietniu 2018 a kredyt skończy się we wrześniu 2018 nio i męża zobowiązanie jest do 2017. Nie wiem czy poprostu damy radę finansowo. Dopiero co wprowadziliśmy się nan nasze piętro i też jeszcze olo nie ma pokoju wykończonego, musimy mebli troche jeszcze kupic bo mało miesjca itp. Ale jak będzie to trza będzie dać radę. to co to czekamy na bete a potem anka 82 na Ciebie ;P:P a jak myślisz ?? podobno się to wie i ja tak czułam w pierwszej ciąży ;?)

Gość Agaa87
hej dziewczyny u mnie 15 dzień cyklu jajniki nie bolą nic nadzwyczajnego się nie dzieje..zobaczymy, w sobote się kochaliśmy może a nóż widelec :) od wczoraj mam jakby biegunkę kręci mnie w brzuchu powodzenia dla Was

bombka ja mam nick anka 32 ale moze byc i 82 hehehe ja tam nic nie czuje bo mam katar hehehe moge zinterpetować każdy sygnał z mojego ciała jako ciążą albo normalne zachowanie ciała kobiety po 30stce hehehe czyli ból podbrzusza,jajników, syfy na twarzy, dziś leciała mi krew z dziąseł, rozdrażnienie-wczoraj mojemu się dostało ,że za głosno wiadomości słucha...Za 8 dni wszystko się wyjaśni. xxxx dziś rozmiawiałam ze znajomą która chce córeczke bo ma juz synka i wczoraj rozmawiała z położną która od wielu lat siedzi w temacie i ona jej powiedziala, że córkę to można "zrobić"maksymalnie 4 dni po okresie, więc zapytała jak to możliwe przeciez plemniki tyle nie przeżyją i ona powiedziala, że ja facet ma dobre nasienie to nawet do 10 dni przeżyją . Także bombka masz szanse że coś się wykluje i rozwalone łóżko nie pójdzie na marne hwehehe

Aga87 to działajcie dziś, jesteś w sumie w środku cyklu więc jest duża szansa

Gość bombka 88
Nio a ja caly czas myslama ze 82 haha sorki :):) nio to super to moze o wysloczy cos :):):) zobaczymy a propo dziadel to ja tez ok 3_ dni mam przy myciu troche zabarwiona pianke jal wypluwam :) mialam tp samo z olo :)

no u mnie przy pierwszej ciązy pierwszy objaw to żyły na piersiach i własnie krwawienie dziąsel, a póżniej do 3 miesiąca nie mogłam myć zębow bo mi sie cofało :) ide kończyć obiad bo zaraz mała mi krzyknie am am a ja w lesie :)

Gość Agaa87
Anka_32 niby środek cyklu ale ja mam nieregularne miesiączki teraz staram się obserwować siebie, w ostatnim cyklu bolały mnie jajniki teraz cisza widocznie jestem przed owu

Gość Agaa87
jeszcze co do pierwszej ciąży to mnie strasznie piersi bolały i byłam mega senna :) ja właśnie skończyłam ćwiczyć z Ewą Ch. :) idę pod prysznic i odpoczynek a potem po małą do przedszkola