Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasz codzienny makijaz wyglada tak jak nakazuja to media

Polecane posty

Gość gość
mój codzienny makijaż: krem do cery naczynkowej, puder prasowany, podkreślenie brwi cieniem, tusz do rzęs, pomadka i gotowe. Na większe wyjścia czasem użyję cienia do powiek czy kredkę...

Gość tralcia
Moj makijaż na wieczorne wyjścia przez wiele wiele lat wyglądał tak: "K, miałam się pomalować, a znowu nie zdążę - za 15 minut muszę być na miejscu" :-P Zazwyczaj najbardziej podobam się sobie bez makijażu i znam podobne przypadki, moja współlokatora codziennie się malowała tak jakby to byl obowiazek, a najładniej wyglądała bez. Polecam do normalnej i suchej cery czysty oryginalny olej arganowy - cudownie nawilza i zostawia taki delikatny polysk. Nie ma całej chemii kremów i jest bardzo wydajny.

Gość gość
tralcia - no masz rację, ale do naturalnej cery nie pasuj***ardzo mocny makijaż oczu który preferuję.

Gość tralcia
To uwazasz nienaturalna cerę jako plus? :-/ Przecież chyba nawet z podkładem chodzi o to aby był efekt naturalności

Gość gość
Akurat mój makijaż nie jest naturalny. Poza tym jednak mocny makijaż oczu i cera która wyraźnie jest nieumalowana moim zdaniem nie pasuje. Jestem dość blada więc widać mi rumieńce i cienie jak się nie wyśpię (co często się zdarza). Taki szczątkowy makijaż wygląda na niedokończony. Jak nie maluje oczu to mam to gdzieś, inaczej mnie to drażni.

Gość tralcia
Może podoba ci się makijaż jaki nie pasuje do twojego typu urody ;-)

Gość gość
całkiem możliwe, ale pasuje mi do stylu :)

Gość gość
I dal kogo wy sie kobitki tak stroicie? Dla tych kartoflanych mord jakie maja polacy? No ale zapomnialam. Moze pic, nic byle byl.......polski katoland...hahaha

Gość gość
czujesz się lepiej ubliżając mężczyznom?

Gość gość
większość kobiet "stroi" się dla siebie, nawet jak facetom się to nie podoba

Gość gość
Codziennie perfekt makijaż,idzie mi dość szybko mam wprawe,mam taką pracę że muszę wyglądać lux,a po pracy mężuś przyjezdza i tez lux trzeba wyglądać.Inaczej bym sie źle czuła.

Gość gość
mogę zapytać jaka to praca w której trzeba wyglądac lux?

Gość pęczek drutu
Każda praca w której stykasz się z ludźmi (klientami) jest wskazaniem by mieć zadbany wygląd, chociaz lekki makijaż. Haze, też mam skórę atopową, ale talk i mika nie uczulają bo nie mają takich właściwości. Mogą natomiast wysuszać skórę (w zasadzie talk) co powoduje nasilenie problemow z atopia, zaczerwienienie, sucha skora swedzi bardziej, plus talk zapycha i może powodować wyprysk. Poza tym w wielu płynnych podkładach jest talk czy mika także. A akurat minerałki mają mikę.

Gość gość
Ja pracowałam w miejscach gdzie miałam kontakt z klientami i nie uznawałam malowania się za obowiązek czy część profesjonalnego wyglądu.

Gość gość
o czym ta dyskusja..niektore z was o malo z siebie nie wyjda, dajcie d***e siana dziewczyny. makijaz jest po to zeby go robic. wiekszosc z nas go robi, mocniejszy badz slabszy, zawsze tak bylo, jest i bedzie. niech kazdy robi ze swoja twarza co chce, a tym ktore sie tak piekla i probuja na sile udowodnic ze malowanie sie oznacza pustostan wypada tylko pogratulowac naturalnej niezwyklej urody, niestety nie kazda z nas miala takie szczescie;d

Gość gość
Media to mi mogą nakazać:):)

Gość tralcia
W sumie to tak ale tez media robią wodę z mózgu. Wszędzie umalowane gęby. Niedługo zapomnimy jak wygląda normalny człowiek.

Gość gość
W d***e mam media. Na krem nakładam podkład, korektor i trochę różu albo rozświetlacza, tusz na rzęsy i zazwyczaj to koniec. Czasem cos na usta, ale delikatnego.

Gość gość
Też mam gdzieś media ;) nawet jakby lansowali pryszczate i z białymi rzęsami to i tak bym się malowała,bo lubię. Skoro można wyglądać lepiej to czemu tego nie robić?

Gość gość
Tralcia - jest tyle trendów, również w makijażu, że ludzie mogą sobie wybierać i nie biorą bezmyślnie wszystkiego jak leci.

Gość gość
Ja lubie byc podmalowana czuje sie duzo pewniej i ladniej. Daje podklad Revlon moim zdaniem nr 1 wsrod podkladow, lorektor na syfki i przebarwienia, grubym pedzlem rozprowadzam puder w kulkach. Brwi robie sobie grafitowa henna, mam lekko podregulowany ksztalt ale raczej geste. I rzesy tuszem podkrecajacym. Na usta daje pomadke nazwilzajaca. Calosc wyglada jakbym nie miala make up tylko przepiekna naturalna cere.

Gość gość
ja wyrównuje koloryt skóry, nakładam korektor na to co trzeba i maluję oczy - duuuża kreska, rzęsy i czasem cienie.

Gość tralcia
20:33 Oczywiście że są różne trendy, grunt to żeby kupować... Kupować... Kupować :-P

Gość gość
Nie chcesz nie kupuj. Nie ma przymusu malowania się. Nikt Cię do tego nie zmusza,ale nie rozumiem czemu masz taki ból d**y i od kilku podstron nawijasz o tym samym.

Gość gość
dokładnie, nie chcesz to nie kupuj, ale jak ktoś ma pieniądze i chce kupować to co w tym złego? Nakręcamy gospodarkę dając ludziom zatrudnienie :D

Gość tralcia
Dyskutuje bo to forum dyskusyjne, w dyskusji niektórzy są po jednej stronie a inni po innej, nie wiedzialas? :-P

Gość gość
Wylądanie naturalnie codziennie jest nudne