Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka32n

temat dla spóźnialskich 2reaktywacja zaczynamy od 7 stycznia

Polecane posty

Darija moje gratulacje, też chciałabym się pochwalić takim wynikiem za trzy miesiące. Jak na razie waha się między 4,5 a 5 kg na minusie. Założyłam sobie, że za każdy kilogram zrzucony wrzucę do skarbonki złotówkę. No i do tej pory uzbierało się tylko 4, ale myślę, że przyjdzie i taki czas, że będzie i cała dyszka , w sensie nie że ze złotówek zamieni się w papierkową, tylko okrągłe 10 zł ;D

Witajcie:-)Pije poranną kawę i zastanawiam się co tak cichutko się zrobiło odkąd Netoperek wypoczywa;-)U mnie dzisiaj słonecznie ale mroźno i dużo śniegu.Wczoraj była na spacerze w górach i dzisiaj też coś wykombinuje na powietrzu.:-) Miłego dnia:-)

Mamusiu jak zaliczenia?Waga widzę w dół więc super;-)

olka32n ja tez wczoraj troszkę na dworze spędziłam czasu, dziś też pięknie słonecznie, i mimo że mroźnie to aż chce się życ:) ja przyznam się bez bicia że odpuściłam jakoś dietę i tak naprawdę startuję znowu od początku...ciągłe imprezki (od sylwestra co tydzień), goście, kocioł w pracy i jestem w punkcie wyjścia:(((( należy mi się nagana:( ale dziś rano wstałam i pomyślałam że jest tak pięknie na dworze, słoneczko, luty się rozpoczął - chwila moment i będzie ciepło.. nie mogę dopuścić do tego ze na wiosnę znowu nie będę miała się w co ubrać...daje sobie 4 mce na osiągnięcie celu - 16 kg. to chyba zdrowo? 1 kg na tydzień?

a jaka jest Wasza motywacja? bo moja: 1. wiadomo, ładny wygląd, 2. wreszcie wyciągnę letnie nieużywane ciuchy z szafy, w które się nie mieściłam ostatniego lata 3. trzy wesela z wymarzoną wagą 4. wczasy w ukochanym stroju kąpielowym 5. lepsze samopoczucie, wprowadzenie "zdrowego" jedzenia w nawyk 6. około października, listopada chciałabym zajść w ciąże (wiec nawet jak przytyje to mogę ważyć mniej więcej jak teraz) a gdybym nie schudła to grozi mi w ciązy nawet kolo 100kg :(((( 7. za dużo plusów by zawalić:))))))

Witajcie :) Muszko, moja motywacja to też po prostu lepszy wygląd - mam pełno fajnych ciuchów w rozmiarze 36, w które nie wchodzę. Chęć uzyskania lepszego samopoczucia. No i zmiana nawyków żywieniowych - przed dietą nie jadłam śniadań, w pracy zapychałam się kawą z mlekiem, dopiero po pracy wciągałam jakiś obiad. O tej porze zeszłego rok ważyłam 5 kg mniej. Ale się przytyło i teraz chcę się pozbyć nadbagażu.

Hej wszystkim ;) Co do egzaminów to dopiero za tydzień, więc od jutra, no może ewentualnie od dziś, zacznę się uczyć. Co do wagi - spada. Czuję się lepiej, bo widzę, że jest mnie ciut mniej

Malinkaberry ja rok temu o tej porze ważyłam prawie 9 kg mniej.....nie wiem jak to zrobiłam ze tak przytyłam, ale skoro już się narobiło bałaganu to trzeba posprzątać. a co do śniadań to masz racje, ja od stycznia tez się przełamałam i zaczęłam jeść. mam nadzieję że to mały klucz do sukcesu:)

O tej porze w zeszłym roku próbowałam diety niełączenia, niestety nie dała żadnych efektów i zniechęciłam się. Moja dietetyczka coś wspomniała, ze ważny dla chudnięcia jest indeks glikemiczny potraw - teraz na diecie unikam potraw z wysokim IG, może to w połączeniu z dietą 1200 kcal daje efekty. zresztą nieważne, grunt, że dzięki zmianom w żywieniu zaczęłam w ogóle spadać z wagi.

Gość Kamilka_353
Polecam zainteresować się dietą norweską - http://najlepszadieta24.pl stosowałam ją podczas odchudzania (chciałam zrzucić 9kg) i mi się udało bez większego problemu. Dodatkowo podczas odchudzania stosowałam suplement diety afrykańskie mango, ale to już jako dodatek największa zasługa w moim odchudzaniu to dieta norweska.

Fajnie że jesteście i walczycie z kg:-) Moja motywacja to lepsze samopoczucie nie mówiąc już o ubraniach w mniejszym rozmiarze.W tej chwili muszę chodzić w obszernych tunikach a w szafie mam piękne kiecki ,bluzeczki i spodnie w rozmiarze m.Nie chcę być już bardzo szczupła a taka średnia w rozmiarze m .(jestem wysoka i przy s wyglądam jak nasza szkapa).Postanowiałąm że w lutym schudnę minimum 6 kg i tego się będę trzymała aby do lata być szczupłą:-)

Ja bluzki to mogę kupować na M (38), zwłaszcza te w fasonach oversize. Ale niestety zawsze kilogramy idą mi w dupkę i uda (tu jest 40, mam figurę gruszki), więc niestety oversize fajnie wygląda przy szczupłych nogach, a na mnie - średnio na jeża. Pocieszam się, że jak wytrwam to do lata zdążę się wylaszczyć.

Heej dziewczyny ....zalatana jestem i dopiero usiadłam do forum ;D Może podam wczorajszę menu najpierw : ś: burger z grillowanym indykiem, sałatą, parmezanem, pomidorem i musztardą 2ś: galaretka z truskawkami o: grillowany kurczak, ryż brązowy, mix sałat z pomidorami p: spaghetti żytnie razowe z sosem pomidorowym k: zupa kalafiorowa z ryżem Dziś: ś: naleśnik pszenno-żytni z twarogiem i żurawiną 2ś: kaszka kukurydziana z rodzynkami o: pizza z mąki żytniej razowej z sosem pomidorowym, papryką, pomidorem, oliwkami czarnymi i mozzarellą p: kasza kuskus z marchewką, groszkiem i grillowanym indykiem k: łosoś pieczony z sałatą i pomidorami U mnie dalej -4kg od początku diety ...w piątek nagrzeszyłam bo wypiłam 4 piwa i zjadłam pół małej pizzy;D ale musiałam się zrelaksować ...pozaliczałam wszystkie przedmioty na studiach i już czeka mnie tylko sesja i 3 egzaminy w niej ;D także czuję się usprawiedliwiona haha ;D

Vinnie, masz naprawdę wspaniale menu, aż ślinka cieknie. Ubyło Ci 4 kilo - myślę że to fantastyczny rezultat jak na 3 tygodnie.

Oczywiście mamusiu będziemy napierały jak to na tygodniu:-) Oglądam zakończenie mistrzostw świata w piłce ręcznej ale nie znam arabskiego języka :-P Zaraz nasi dostaną brązowy medal :-)

Witam poweekendowo Widzę że dziewczynki trzymają się pięknie diet, tylko ja zgrzeszyłam w weekend. Koleżanka przyniosła naleśniki z twarogiem i gruszkami, zjadłam 2, trochę skubnęłam słodkiego, niby nie dużo ale zawsze coś. Jestem przed @ i ciągnie mnie do słodyczy. Czuję się opuchnięta, niech @ już przyjdzie co bym lepiej się poczuła. Dzisiaj na śniadanie płatki żytnie na mleku z rodzynkami.

Witajcie:-) Ani ta rozgrzeszam Cię bo wiem jak to jest przed okresem;-)Mnie już się skończył i walczę dalej z kg:-) Miłego dnia kobietki:-)

Ani ta - nie wszystkie się tak pięknie trzymają. Ja na przykład wczoraj do południa nie jadłam nic, po czym pojechałam z pustym żołądkiem na zakupy. Można się domyśleć jak się to skończyło. Zahaczyłam o wszystkie możliwe markety i ze wszystkich coś wylądowało w moim brzuchu. Może tylko po kęsie, ale nie było to zbyt wartościowe jedzenie. Także tego... weekend i te sprawy. Raz nie zawsze :)

Dzięki dziewczyny za rozgrzeszenie i podniesienie na duchu :) już mi lepiej. Dzisiaj obowiązkowo spacer i ćwiczenia, nie ma zmiłuj się. W sobotę albo w niedzielę planuję wejść na wagę (po @) jestem ciekawa ile pokaże. Chociaż 2 kilo od początku bym chciała.

Gość piotrbuda
www.dietajhf.pl łatwa i skuteczna

Witajcie dziewczyny. Dziś rano miałam okrągłe 65 kilo, jak fajnie mieć do zrzucenia już nie 13, tylko 10 kilo! Dziś na śniadanie standardowo mleko 0,5% z 3 łyżkami płatków kukurydzianych i jabłko, na drugie szklanka soku pomidorowego i dwa sucharki.

Dzisiejsze menu: ś: omlet z warzywami + pieczywo chrupkie 2ś: kostki czekolady + winogrona o: klopsiki z indyka z sosem cebulowym, kasza pęczak, mix sałat z ogórkiem kiszonym p: owoce i orzechy suszone k: rosół z makaronem razowym Po 3 tygodniu diety -4,1 kg ...już naprawdę powolutku leci ...w tym tygodniu -0,7kg poszło ...mam nadzieję że jak przejdę na 1200kcal to dalej będzie spadać ...żeby tylko w górę nie poszło ;D

Tte klopsiki w sosie cebulowym brzmią smacznie :) Ja mam mało pomysłów na dania, ciągle na obiad jem prawie to samo - uduszonego kurczaka, indyka lub rybę z micha surówki. Ale w sumie nie jestem zmyślną kucharką, nie lubię gotować, więc przyzwyczaiłam się do monotonii w kuchni.

Vinnie, nie martw się zawczasu, ja mam 1200 kcal i jakoś kilogramy lecą, może powolutku, ale zawsze. Poza tym ponoć jak spadki są mniejsze, to łatwiej utrzymać efekt.

Vini dziękuje za menu:-) Już wykorzystałam kilka Twoich przepisów ,nie wiem jak Twoje potrawy bo ja szukałam przepisów w necie ale są smaczne:-) Dzisiaj miałam wyjazd i mimo że znajomi jedli w knajpce dania śmieciowe nie skusiłam się na nie.Jestem z siebie dumna.Wiem że muszę chudnąć zdrowo i powoli ale dzisiaj zjadłam tylko śniadanie: dwa wafle ryżowe z chuda wędliną i w ogóle głodna nie jestem:-) Wypiłam 2 butelki wody mineralnej ,3 kawy i żyje:-)