Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozdrowienia dla kumatych

Dlaczego polskie kobiety nie nadają się do małżeństwa?

Polecane posty

Gość gość
Chciałbym aby mój facet powiedział: pieprzyć ten obiad , zjemy cokolwiek i jedziemy gdzieś fajnie czas spędzić , zrelaksować sie , odstresować, Zostaw to sprzątanie, chodźmy na spacer... Nie. Nie ma takich facetów.

"Chciałbym aby mój facet powiedział: pieprzyć ten obiad , zjemy cokolwiek i jedziemy gdzieś fajnie czas spędzić , zrelaksować sie , odstresować, Zostaw to sprzątanie, chodźmy na spacer..." mój brunet taki będzie :)

Gość dorota niezalogowana
gość 13:15 tak, piszę z klasztoru:-P nie mówię, że wszyscy mężczyźni mają takie oczekiwania, tak samo, jak nie uważam, że ambicją każdej kobiety jest dorwać dzianego kolesia.

Gość gość
Kobieta tak nie powie, bo usłyszy ze jest leniem , brudasem, ze obowiązki są ważniejsze

Gość Zuzanna Amelia ææ
Polecam dyskutantom obejrzenie filmu "Plac Zbawiciela"

Gość dorota niezalogowana
Oglądałam, wyjątkowo dołujące

Gość gość
Bardzo lubię ten film. Daje do myślenia, ale to raczej każdy facet powinien obejrzeć.

Gość gość
Normalna kobieta zna swoje obowiązki i wie co ma zrobić ,czego dopilnować.Normalna kobieta czułaby się źle sama ze sobą gdyby nie uprała czy nie ugotowała obiadu,to samo ze sprzataniem.-bo tak została wychowana ,problem jedynie polega na tym że kobie ta musi godzić obowiązki domowe z pracą ,zwłaszcza kiedy praca to jedyne jej źródło utrzymania..co nie jest wcale łatwe zwłaszcza po 12 g.pracy kiedy ledwo na nogach stoi a mąż i dzieci odmawiają pomocy w obowiązkach domowych ,no bo przecież one były w szkole a on jest zmęczony ..a po za tym to bidulek jest "facetem "a nie baba do której należy to i tamto,tylko pytanie czemu taki bidulek uważa ze jego wypłata jest tylko jego ,a to co zarobi kobieta i tak idzie w całości na dom i dzieci.Gdzie tu logika?

"Normalna kobieta czułaby się źle sama ze sobą gdyby nie uprała czy nie ugotowała obiadu," To nei te czasy, kobiety nie chcą juz być służącymi.

Gość gość
13.31 zgadzam sie. Kazdy facet powinien zobaczyc do czego prowadzi zakladanie rodziny z tak nierozgarnieta baba.

Gość gość
Moze ja normalna nie jestem. Dla mnie są ważniejsze inne rzeczy niż ugotowanie czy upranie, w końcu nie ja jedna w tym domu mieszkam i moze to rownież zrobić ktoś inny. Jest tak, są brudne gary w zlewie, trzeba je umyć i tyle. Nie ja to partner. No ktoś musi, sąsiadka nie przyjdzie, nie umyje;) Jak byłam mała to zawsze z rodzicami gdzieś chodziliśmy, u nas w domu nie było tak ze tylko matka stoi przy garach. Dom był wspólny i każdy w nim cos robił. Ojciec bardzo często sprzątał, gotował zmywał. Razem zarabiali na dom, wiec innego modelu rodziny nie znam.

Gość gość
gość dziś 13.31 zgadzam sie. Kazdy facet powinien zobaczyc do czego prowadzi zakladanie rodziny z tak nierozgarnieta baba. V On za to rozgarnięty był. Jak kopka siana.

Gość gość
pieprzenie, ja jestem miła, potrafię ugotować, posprzątam, potrafię zaproponować ciekawe spędzanie czasu, głupia nie jestem, w związkach jestem zgodna, wierna, bez jakichś jazd. Dama na siebie zarabiam i nie musi mnie nikt utrzymywać. A i tak nikt mnie nie chciał. Nawet jak jakiś się mną zainteresował to po jakimś czasie stwierdzał, że fajnie, wygodnie, wspaniała jestem, ale jeszcze ma ochotę poszukać kogoś lepszego

Gość gość
No wlasnie. Ktos musi. Tylko ze nie Ty? Zarabiac tez ktos musi tylko ze nie ty? I potem sa efekty.

Gość gość
Kto powiedział ze nie ja? Tez zarabiam i tez sprzątam. To ze nie mam k****a miedzy nogami nie znaczy ze powinnam sprzątać w domu więcej. Brudzimy tak samo.

"13.31 zgadzam sie. Kazdy facet powinien zobaczyc do czego prowadzi zakladanie rodziny z tak nierozgarnieta baba." Taaa bo facet, to był wzór cnót 🖐️

Gość gość
Faceci szukają opiekunek sprzątaczek i kucharek. Nie partnerek.

Gość gość
13.44 wspolczuje twoim przyszlym dzieciom. Oby sie nigdy nie urodzily.

Gość gość
13.46 baba co siedzi u faceta w kieszeni a sama nie umie nawet kontrolowac wlasnych wydatkow to nie partnerka tylko pasozyt. Strach z taka dzieci miec bo nie wiadomo co im zrobi jak jej akurat korba odwali.

Gość gość
Czemu współczujesz, rozwiń swoją myśl. Mam dzieci. nie rozumiem zupełnie o czym piszesz.

Gość gość
Ciekawe dlaczego sporo kobiet nie oczekuje by ich "wybranek" potrafił gotować, sprzątać, zajmować się dziećmi itp. tylko takie naleganie na to by mężczyzna miał prawko, samochód i kasę? Ja wybrałam chłopaka bez prawka, bez samochodu bo po co ma on to mieć skoro ja mam ale za to potrafi ogarnąć dom, zająć się dzieckiem, ma stałą pracę choć nie zarabia kokosów. Szanuje go on mnie i nie mam powodów zakładać jakiś topików w stylu mój facet mnie bije, mój facet nie chce zajmować się dzieckiem, mój facet ciągle siedzi z piwem przed tv o on taki nie był i nie jest i dlatego dałam nam szansę. A wy ciągle gadacie jacy to źli Ci nasi faceci a nie dostrzegacie zupełnie tych, którzy tacy nie są. Dobrze ktoś pisał wcześniej, że współcześni mężczyźni chcą partnerstwa i są na nie gotowi tylko my kobiety musimy dać im szansę.

Gość gość
13.32 to moje ..jestem na to zbyt dumna zeby odpuscić swoje obowiazki bo wie co do mnie należy ,ale czasami faktycznie brakuje mi sił i wtedy krzyczę"czy ja w tym domu mieszkam sama?"Oni moje ciężko zapracowane pieniadze wprost uwielbiają,to jasponsoruję,kino,basen,wyjście do mc.Donalda od czasu do czasu czy na smażalnie ryb,ja płacę internet,jedzenie,kupuje buty i odzież..sprzęt "AGD"(wzięłam na raty)niedawno kupiłam piec bo sie zepsuł.Potrafię jednorazowo wydać 600-700 zł na życie i rzeczy domowego użytku i nie jestem skąpa ,a on nie raz zarabiający dużo więcej niż ja ..skąpi na wszystko.Np.spaliła mi sie żaróweczka w maszynie do szycia i trudno nawlec igłę,myślicie że mi kupi tą żarówkę?16 zł -to dla niego jest za drogo,ja nie mówiłam że za drogo kiedy kupowałam mu kurtkę ,buty ,kapcie skarpety czy tą maszynę (400 zł).s

Gość gość
"nie rozumiem zupełnie o czym piszesz" x W niektorych krajach osoby o bardzo niskim ilorazie inteligencji byly przymusowo sterylizowane zeby sie to nie przenosilo na dzieci

Gość gość
W niektorych krajach osoby o bardzo niskim ilorazie inteligencji byly przymusowo sterylizowane zeby sie to nie przenosilo na dzieci X To sie wysterylizuj. :) zrobisz cos dobrego dla świata.

Gość gość
Dobra skoncze te kretynskie wpisy. Na kafe wszystkie sa madre, wyksztalcone, bogate i piekne. Tylko potem w zyciu jest inaczej.

Gość gość
Nie win innych za swoje niepowodzenia. Jak ktoś myśli to ma w życiu dobrze. Myślenie nie boli.

Gość gość
GOŚĆ 14:01 Weź idź na spacer dotleń się bo nerwa masz nie wiadomo czemu :) Nie stresuj się bo życie jest zbyt piękne . Mniej zgryźliwości a i ty będziesz szczęśliwsza. Naprawdę !!

Gość gość
A dzieci mam. Są dorosłe. I synowie potrafią sprzątać, zmywać i gotować i nie czekają aż zrobią to kobiety. Córka jest w związku partnerskim. Nigdy by nie pozwoliła sobie na to żeby stać przy zlewie. Robią to po równo z partnerem. x I tak jest w większości związków choć coraz więcej jest związków gdzie wszystkie obowiązki domowe jak i zarabianie na dom spada na mężczyzn

Gość gość
W większości to na kobiety.