Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieodpowiedzialny dziadek.Co za debil.

Polecane posty

Gość gość

Tak,debil,bo to co zrobil zasluguje na najwieksze potepienie.Dzis na stacji benzynowej tankowal przede mna dziadek(ok.70 lat) z wnuczkiem (3,5-4 lata).Poszli zaplacic za tankowanie i po powrocie do auta dziadek otwiera tylne drzwi,wnuczek wsiada a dziadek jak gdyby nigdy nic zamyka i siada za kierownice.Fotelik w aucie a ten stary kretyn ma to gdzies.Final byl taki,ze odjechal z dzieckiem stojacym miedzy przedni a tylnym siedzeniem.Zagotowalo sie we mnie,spisalam numery rejstracyjne i zazwonilam na policje.Dziadek dostal mandat i moze to go czegos nauczy.Ciekawe jak by spojrzal w oczy rodzicom chlopca gdyby mieli wypadek i malemu cos by sie stalo.Czy wszyscy starzy ludzie sa tacy bezmyslni?

Gość gość
Są i bezmyślni rodzice.

Gość gość
Nie , nie wszyscy. Uwazam, ze młodsi sa bardziej bezmyslni , bo mysla ze sa najmadrzejsi :P

Gość gość
Fakt,ale nigdy czegos takiego nie widziałam na własne oczy.A dziadek przy policjantach był jeszcze wielce obrażony,że za jego czasów nie było fotelików i było ok:O

Gość gość
17:33,mam nadzieję,ze kiedys ktos tak przewiezie twoje dziecko

Gość gość
bardzo dobrze zrobiłaś, brawo ;) niestety wiek nie idzie w parze z mądrością, dziadek rzeczywiście debil

Gość gość
jesteś p******a:O pewnie sama całe dzieciństwo bez fotelika jeździłaś, ja jakoś tak i żyję podobnie jak większość z mojego rocznika, foteliki wprowadzono później, wiem, ze dla bezpieczeństwa, ale kiedyś nikt takich cudów nie wyczyniał. No chyba, ze jesteś gówniarą z lat 90 i jeździłaś w foteliku:P

Gość gość
krupski stul pysk,nikogo nie interesuje twoje zdanie

Gość gość
ja ost zadzwonilam na policje tez, ale to juz bylo mega przejecie, jechalam wieczorem , droga laczaca wojewodztwa, ciemno, deszcz, teren niezabudowany, jade i nagle przed maska pijus ledwo na nogach stojacy, ledwo odbilam, cud,ze z naprzeciwka nic nie jechalo, zglosilam to, bo jeszcze do najblizszje mscowosci mial kawalek, mam nadzieje,ze dostal solidny mandat a i moze wytrzezwialke

Gość gość
ale dziadek miał rację:O ty jesteś jakaś upośledzona, dobrze dziadek im powiedział kiedyś nie było fotelików i jakoś dzieci żyją. Ja uważam, ze taki maluch do 3 lat to ok, ze siedzi w foteliku ale powyżej to dla mnie rpzesada:O dziecko 7 lat i w foteliku czy nawet 4 to dla mnie nieporozumienie.

Gość gość
dobrze zrobiłaś, dziadek by zahamował, a dzieciak wystrzelił w przednią szybę jak z procy. Dzieciak nie jest winny głupoty starego, a mógłby być ofiarą.

Gość gość
nie ale Ty p*****lnię/ta suka jesteś i do tego donosiciel.

Gość gość
O widzę,że tu chyba większość tak wozi dzieci bo straszne oburzenie się zrobiło:D stary zasłużył na karę za to co zrobił.Narażał wnuka na niebezpieczeństwo!!Gdybym się dowiedziała,że mój teść(tato nie żyje) tak wozi moje dziecko to miałby przesrane.

Gość gość
a ja ostatnio zadzwonilam na policje by z drogi zabrala matke z wozkiem:P jade sobie rano a tutaj idzie ulica damesa z wozkiem, zero jakichs odblaskow, chodnik obok a ona kroczy dumna jak paw:D i mowi ze ona na chodnik na pojdzie bo nie odsniezony:D mowie jej wiec kobieto odblaski chociaz jakies zloz a ona do mnie z tekstem "masz swiatla w samochodzie to mnie chyba widzisz":D zadzwonilam na policje i dostala mandat:P ani policji ani mnie nie interesuje ze jej ciezko po chodniku isc.

Gość gość
dawniej dawniej, kiedy dawniej?? tak ja jezdzilam bez fotelika ale zauwazcie jedno, ile wtedy bylo aut?? jak szybko jezzdzily maluchy badz duze fiaty? a tiry byly na drogach, gownarzeria w wieku 18 lat z wlasnymi Beemkami?szlaejacy mlodociani kierwocy, pijaki wszedzie , prowadzacy po narkotykach,ludzie myslcie bardziej byly ? jestem rodzink 1983, i mielismy malucha, i po drodze niewiele aut jezdzilo, wiec takie tlumaczenia sa z d**y! to co sie teraz dzieje na drogach to koszmar, wystarczy hamowanie g***towne i dzieciak na przedniej szybie,

Gość gość
Krupski kurwą i szmatą to jest ta twoja kasieńka,która zamordowała dziecko,ale widac ty lubisz takie .spadaj stąd cioto

Gość gość
nie podniecaj się tak kablaro. Szkoda dziadka ale równowaga w przyrodzie jest i ciebie też ktoś niedługo za cos podpier.... , to pewne :)

Gość gość
kazdy wiek ma swoje prawa niestety jak widac na rozwydrzonych i egoistycznych bachorkach hodowanych w przekonaniu ze im sie wszystko nalezy nie kazdy wiek ma swoje obowiazki. co jest smutne stopka: manipulacja zawsze wroci do manipulanta

Gość gość
Tirow nie było? Mój tata już w latach 70 tirami jeździł. Była taka firma PEKAES małolato.

Gość gość
No i bardzo dobrze zrobiłaś!!! Mniej obojętności, to będzie mniej kalekich dzieci. Dziadek na pewno więcej tego nie zrobi. Może uratowałaś życie temu dziecku, ale ludzie i tak będą wyzywać. Trzeba reagować na takie sytuacje!

Gość gość
Tak,jeździłam bez fotelika bo ich wtedy nie było.Mam 32 lata.Mozecie sobie mnie wyzywać ale uważam ,ze postąpiłam słusznie.Dziadek nie zbiedniał przez ten mandat(pewnie księdzu miesięcznie daje więcej na tacę) a bedzie miał nauczkę.

Szczerze to ja bym sie nie wtrącała. Nie lubie jak ktos kogos podpier**** mimo ze chodzi o dziecko. Jak byłas taka odwazna to mogłaś podejść do auta zanim odjechał i mu coś powiedzieć. A fotelik nie uchroni tak czy tak. Co ma być to będzie. Ja bym sie zajecła własnym zyciem, a nie zyciem innych. Ja jak byłam mała to jeździłam bez fotelika i nic mi nie jest do tej pory

Gość gość
o matko moze jechal pol km do domu... też widzę masę takich dziedziaków z rodzicami i co z tego? Też jeździłam tak i żyję

Gość autorkaa
dodam jeszcze,że tablica rejestracyjna wskazywała na to,ze jest on z miejscowości oddalonej o 200 km od miejsca gdzie tankował.Tyle km to dziecko miało jechac bez żadnego zabezpieczenia?

Gość gość
nadgorliwość gorsza od faszyzmu, tak na marginesie....

Gość gość
Rozumiem, Mycha, że pasów nie zapinasz w aucie, bo co ma być to będzie... Gdyby gościu ryzykował własnym życiem, to ok, ale to nie o niego chodziło tylko o tego małego dzieciaka. Jakby był wypadek, to z 3-latka zostałaby tylko marmolada. No ale lepiej się nie wtrącać...

Gość gość
Słusznie postąpiłaś!