Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kailena

Jest ktoś kto chciałby pomóc rodzinie?

Polecane posty

Gość gość
Brak mieszkania. Brak pracy. Brak pieniążków. Ale dziecko kolejne musi być.... Nie potępiam Cię. Jednak sama przyznasz - mało odpowiedzialne było zajście po raz drugi w ciażę w takiej sytuacji.

Gość kailena
Ciuszki mam już po dziecku, Dobrze kończe dyskusje Pozdrawiam wszystkich i życze miłęgo dnia.

Gość gość
szok, i cze my mamy jej zazdrościć? nogi to każda suka umie rozłożyć a już nie kazda utrzymac

Gość gość
Nie gniewaj się. Weź do serca to wszystko sobie - co tutaj zostało napisane. I zastanów się nad posiadaniem jeszcze 3 dziecka. Teraz dzieci są małe. Zacznie się szkoła - to dopiero zobaczysz, jakie są wydatki.

Gość kailena
Mam dach nad głową, zaszłam w ciąże w innej sytuacji, miałam prace mój mąż też miał lepszą prace, czy to moja wina że w życiu raz jest się na góze a raz na dole? Nie? Czy ja sie żale? Nie. Stało się i tyle nikogo nie oskarżam o to, tylko się pogodziłam. Wcześniej nie potrzeobwałam pomocy, a pomagałam. A dziś sama potrzebuje pomocy, a jedynie dostaje niemiłe słowa ........ Mimo to nie życze nikomu żeby jego życie się odwróciło bo na to nikt nei zasługuje, ale życie jest cieżkie tymbardziejw naszym kraju;.

Gość gość
Tak. Masz dach nad głową. Wynajmujesz najtańsze mieszkanie i uważasz, ze to wystarczy?

Gość gość
autorko czyli nie pracujesz/nie pracowałaś?masakra jak baby piipami myslą

Gość gość
Miałaś pracę. Przecież kobiet w ciąży nie wolno zwalniać! No chyba, że na czarno pracowałaś, albo na umowę zlecenie.

Gość kailena
A czemu Wy wszyscy myśliscie że jak ktoś prosi o pomoc to na całe życie??? A czemu nie pomyślicie że ktoś znajdzie prace, podniesie się z dołka i zacznie normalnie życ i że już nie bedzie potrzebowac pomocy.... Macie dziwne myślenie ... "jak ktos potrzebuje pomocy to do konca życia" Ja myślałam że nie bede potrzebowac pomocy nigdy, a jednak nie jestem wróżką a w życiu bywa różnie...

Gość gość
jakbyś pacwała to bys miała pieniądze, nawet na l4, więc tu nie sciemniaj. księżniczka osiągnęła tyyyyle w zyciu. Wynajeta klita

Gość gość
Masz rodzinę? Znajomych?

Gość gość
Ale jak to się stało że już nie masz pracy? Przecież zwalnianie kobiet w ciąży jest zabronione przez prawo/

Gość Kailena
Macie problem z czytaniem z zrozumieniem? Pracowałam, nie na umowe o prace

Gość gość
Nie mając umowy o pracę - co prawda pracując (umowa zlecenie, o dzieło czy na czarno?)zachodzisz w ciążę. I uważasz, ze było Ci dobrze. Jesteś nieodpowiedzialna.

Gość gość
Niech pierwszy rzuci kamień ten kto jest bez winy.. Autorka zadala grzeczne pytanie a wy juz plujecie jadem,skad wiecie jak sie zycie potoczy..pewnie zaraz napiszecie ze wy na wszystko przygotowane,tyle ze prace mozna stracic, zabezpieczenie moze zawiezc, w wyniku wypadku wy badz ktos bliski moze stac sie kaleka,mozecie sie zadluzyc by ratowac chore dziecko itp... Przykladow mnostwo, gdyby autorka napisala ze chce usunac ciaze to byscie udawaly bogobojne i bronily zycia nienarodzonego,gdy poprosila o pomoc szczekacie jak s**i

Gość jodła kaukaska
Powinnaś dostać macierzyńskie jako osoba bezrobotna. Kopaczowa chce coś takiego wprowadzić i będzie obejmowała wypłacanie świadczeń wstecz czyli na pewno cały 2015. Poczytaj bo ja się nie orientuje. Bezrobotni, rolnicy, zatrudnieni na umowę o dzieło dostaną od Państwa 1000zł. Poczytaj w necie.

Gość kailena
Dlaczego w Was tyle jadu? I o co chodzi z tą księżniczką ? Czy az tak Was to boli, że ktoś prosi o pomoc??

Gość gość
pracowała na czarno i od tak sobie 2 bachora machnęła i uważa że to jest normalne.

Gość gość
Zadane zostało pytanie: czy autorka ma rodzinę, znajomych?

Gość jodła kaukaska
1000 zł miesięcznie oczywiście, przez rok.

Gość gość
strasznie mnie boli :Dnormalnie ci zazdroszczę, bo nawet mój wściek macicy nie jest tak duży jak twój i mimo że chciałabym 2 dziecko to wiem że mnie na nie nie stać

Gość gość
Gość z 14:18 - mimo, iż trochę chamski Twój post - to bardzo życiowy i prawdziwy. Jak się nie ma miedzi - to na tyłku się siedzi...

Gość kailena
Ja już skończyłam rozmowe, bo rozmowa zeszła na inny tor :) Dobrze w Wy jesteście odpowiedzialne :) Życze miłego dnia i dziękuje za każdą poradę

Gość gość
Jodła - otóż nie dostaną. Z jakiej racji ma osoba nigdzie nie zatrudniona dostać przez rok co miesiąc po 1000 zł?

Gość gość
dorośli ludzie mają to do siebie że są odpowiedzialni. Mężczyźni-dzieci mają to do siebie że myślą kootafonami. A kobiety-dzieci to że jak macica dostanie szału to gotowe są się strzykawką zapłodnić. Mimo że mąż mówił jasno iż nie chce kolejnego dziecka.

Gość jodła kaukaska
Nie przejmuj się autorko. Tu wszyscy wszystkie rozumy pozjadali i jadem plują. Ja akurat nie pomogę, ale Cie rozumiem. Może nie postąpiłaś zbytnio mądrze z drugim dzieckiem, ale to się może okazać za parę lat najlepsza decyzja w Twoim życiu. Trzymam kciuki żeby ktoś Ci pomógł.

Gość gość
przecież projekt ustawy nie przeszedł.. 1000zł za nic? za to przeszła tabletka anty bez recepty.. i to jest lepsze rozwiązanie

Gość gość
Ale jesteście wredni. Autorka tylko się pyta. Nikt nie musi przecież jej pomagać. Jednak zamiast to krytykujecie i pogardzacie jej prośbą. Niestety autorko nie mogę Tobie pomóc, gdyż mam już nastolatki w domu. Doskonale Cię rozumiem. Może spróbuj iść do lumpeksu, często można dostać za 1-2zł coś naprawdę fajnego. Sama robię tam zakupy i muszę przyznać, że naprawdę niektóe rzeczy są jak nowe. Wózek można kupić używany za 100zł, może nawet i taniej. Poszukać na stronach internetowych lub OLX - tam jest dużo rzeczy, nawet za darmo

Gość gość
zerknij na emaila