Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polski rząd nie dba o kobiety więc UE nam pomogła i mamy tabletki PO bez recepty

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Polak i muslim to praktycznie to samo pod względem traktowania kobiet. x LOL. O Polakow sie nie martwie, bo zaden wartosciowy mezczyzna nawet na Ciebie nie spojrzy wyliniały pasztecie.

a i jeszcze jedno co mnie zastanawia, dlaczego nie ma takiego sprzeciwu wobec wydawania prezerwatyw, przepisywania recept na leki antykoncepcyjne przez lekarzy, zakładania wszelkich spirali, kupna plastrów, podwiązywania jajowodów i różnych innych metod antykoncepcji, czy to chemicznej czy naturalnej? przecież niekochanie się w dni płodne to też uciekanie od odpowiedzialności, świadome blokowanie rozwoju, postępu, przecież przez to nie rodzą się dzieci. gdzie są ci katolicy, przecież są wśród nas, ludzie sprzedający leki, wypisujący recepty lekarze to też katolicy.

Gość gość
"Wiesz czym grozi zastój wzrostu demograficznego?" Wiem ,ale czy to oznacza ,ze kobiety maja rodzic dzieci dla dobra ojczyzny nie majac na to warunkow ? Abo przestac realizowac sie zawodowo bo przyrost naturalny ma byc wyzszy ? "Tacy zdrajcy jak ty rządzili Polską i to przez nich dziś jesteśmy w czarnej d***e. Jak więc śmiesz bezczelnie obwiniać za to tych, dzięki którym mamy w ogóle jako taką Polskę? " Jasne zdrajcy :D Tym krajem rzadza idioci wiec Twoja Polska zawsze bedzie" jako taka" -madrzy ludzie ksztalca sie i uciekaja za granice bo tam sa po prostu wieksze perspektywy ,w doopie mam ojczyzne ,ktora mi zapewnia "jako taki" byt i zasciankwe stereotypy (oczywiscie nie wszyscy sa tacy sami ,dowodem czego jest wypowiedz Pana wyzej ,ktory zacheca swoja Zone do rozwoju)

Gość gość
"Wiesz czym grozi zastój wzrostu demograficznego?" Wiem ,ale czy to oznacza ,ze kobiety maja rodzic dzieci dla dobra ojczyzny nie majac na to warunkow ? Abo przestac realizowac sie zawodowo bo przyrost naturalny ma byc wyzszy ? "Tacy zdrajcy jak ty rządzili Polską i to przez nich dziś jesteśmy w czarnej d***e. Jak więc śmiesz bezczelnie obwiniać za to tych, dzięki którym mamy w ogóle jako taką Polskę? " Jasne zdrajcy smiech.gif Tym krajem rzadza idioci wiec Twoja Polska zawsze bedzie" jako taka" -madrzy ludzie ksztalca sie i uciekaja za granice bo tam sa po prostu wieksze perspektywy ,w doopie mam ojczyzne ,ktora mi zapewnia "jako taki" byt i zasciankwe stereotypy (oczywiscie nie wszyscy sa tacy sami ,dowodem czego jest wypowiedz Pana wyzej ,ktory zacheca swoja Zone do rozwoju) Oczywiście, że kobiety nie powinny rodzić na siłę, ale nagonka że Matka Polka to coś tam nie jest przyjemna. Masz rację że rządzą idioci, dlatego wolę starać się to zmieniać żeby było lepiej a nie uciekać. W d***e jej nie mam bo to nie jej wina że od lat jest rozszarpywana przez obce agentury, teraz doszła jeszcze UE. Pisząc o tych, którym coś zawdzięczamy miałem na myśli np. żołnierzy AK. broń boże donalda. Żeby była jasność, niech kobiety się rozwijają, też do tego nic nie mam. Ale co do praw kobiet ma zabijanie słabo rozwiniętych ludzi? Przecież 50 na 50 że z tego płodu albo zarodka też zrodzi się kobieta. Gdzie jej prawa??? No i pisanie, że powinniśmy być w niewoli. Takie słowa godzą w uczucia patriotyczne wielu twoich rodaków (mimo, że do Polski się nie przyznajesz).

Gość gość
a i jeszcze jedno co mnie zastanawia, dlaczego nie ma takiego sprzeciwu wobec wydawania prezerwatyw, przepisywania recept na leki antykoncepcyjne przez lekarzy, zakładania wszelkich spirali, kupna plastrów, podwiązywania jajowodów i różnych innych metod antykoncepcji, czy to chemicznej czy naturalnej? przecież niekochanie się w dni płodne to też uciekanie od odpowiedzialności, świadome blokowanie rozwoju, postępu, przecież przez to nie rodzą się dzieci. gdzie są ci katolicy, przecież są wśród nas, ludzie sprzedający leki, wypisujący recepty lekarze to też katolicy. Co ma piernik do wiatraka? I co mają do tego katolicy? Antykoncepcja to nie aborcja.

ale na antykoncepcję też nie zgadza się kościół, który ma wiele do powiedzenia również w kwestii aborcji. według nich antykoncepcja to aborcja dziecka niepoczętego.

Gość gość
kościół mówi różne rzeczy a fakty są takie że antykoncepcja nie wyrządza nikomu krzywdy, aborcja już tak

i dlaczego zapaleni katolicy kupują środki antykoncepcji, czemu nie żyją tak jak nakazuje im wiara, kościół, zaprzyjaźnieni księża? dlaczego nie promują prokreacji? nie da się żyć tak jak każe kościół w 100% tak jak napisałam wcześniej. skoro takie środki są ogólnodostępne w całym kraju, większość bez recepty, to znaczy że kościół przegrywa w ogniu oczekiwań osób innych osób.

kościół mówi różne rzeczy a fakty są takie że antykoncepcja nie wyrządza nikomu krzywdy x właśnie, kościół mówi różne rzeczy. fakty? kto bierze pod uwagę fakty, księża patrzą tylko pod kątem wiary, nie pod kątem faktów życiowych. zamykają się na takie argumenty. i według nich antykoncepcja to grzech, a grzech to zło, a czemu to zło? bo uniemożliwia to zagnieżdżenie embrionu w macicy, czyli to też środki barierowe. temat rzeka, jednak antykoncepcja mimo tego że jest rzekomym złem, grzechem jest legalna, wprowadzona, więc jednak kwestie wiary nie mają żadnego odzwierciedlenia w tym. ten, kto jest prawdziwym katolikiem, ma obszerną rodzinę, nie zabezpieczają się ( a znam takie rodziny) to nie mają zdania na ten temat. oni robią co chcą i tyle.

To raczej pytanie do ludzi. Kościół nie może zmieniać się dlatego że ludzie mają takie widzimisię. Jeśli to sprawa samodoskonalenia to co innego. Nikt nie mówił przecież że wiara jest prosta i nie wymaga wyrzeczeń. Natomiast jeśli chodzi o pigułkę po to ja - agnostyk jestem przeciw. A to dlatego, że często uniemożliwia ona zagnieżdżenie się już poczętego człowieka który przez to umiera.

ale to najwięcej do powiedzenia mają właśnie ludzie będący katolikami, którzy wymyślają historie niestworzone, a sami wędrują do apteki po antykoncepcję. tego nie rozumiem.

Gość gość
właśnie, kościół mówi różne rzeczy. fakty? kto bierze pod uwagę fakty, księża patrzą tylko pod kątem wiary, nie pod kątem faktów życiowych. zamykają się na takie argumenty. i według nich antykoncepcja to grzech, a grzech to zło, a czemu to zło? bo uniemożliwia to zagnieżdżenie embrionu w macicy, czyli to też środki barierowe. temat rzeka, jednak antykoncepcja mimo tego że jest rzekomym złem, grzechem jest legalna, wprowadzona, więc jednak kwestie wiary nie mają żadnego odzwierciedlenia w tym. ten, kto jest prawdziwym katolikiem, ma obszerną rodzinę, nie zabezpieczają się ( a znam takie rodziny) to nie mają zdania na ten temat. oni robią co chcą i tyle. Jak napisałem wcześniej myślę że antykoncepcja nie jest grzechem, kościół mówi inaczej no cóż. Ale co to za dyskusja w ogóle z aborcją? To grzech niepodważalny. I boli, że najczęściej zabiegi aborcyjne są wykonywane za zgodą nie mających pojęcia co to w ogóle tak naprawdę jest kobiet.

Gość gość
Kobiety chcą same decydować o swoich brzuchach!

Gość gość
Wstyd żeby obcy pomagali kobietom w Polsce

Gość gość
" Ale co do praw kobiet ma zabijanie słabo rozwiniętych ludzi? Przecież 50 na 50 że z tego płodu albo zarodka też zrodzi się kobieta. Gdzie jej prawa??? No i pisanie, że powinniśmy być w niewoli. Takie słowa godzą w uczucia patriotyczne wielu twoich rodaków (mimo, że do Polski się nie przyznajesz)." Nazywamy to prawem wybor kobiet Bo mezczyzni raczej nie rodza chociaz najwiecej maja w tym temacie do powiedzenia ... Co do tekstu ze powinnismy byc w niewoli to nie ja -nie mam problemu z powiedzeniem z ktorego kraju pochodze ,ale dumna z Polski niestety nie jestem i nie wierze ,ze moglabym kiedykolwiek tu wrocic ,znalazlam szczescie gdzie indziej po prostu ..

Gość gość
nisz demograficzny to bedzie katastrofa gospodarcza i wy bedziecie miele emerytury po 500zł ja uciekam do niemiec

Gość gość
No i dobrze zryjcie te tabletki zamiast landrynek , jeszcze trutke na szczury tez powinni wam w aptece sprzedawac

Gość gość
"gość dziś No i dobrze zryjcie te tabletki zamiast landrynek , jeszcze trutke na szczury tez powinni wam w aptece sprzedawac Zgłoś" Po co te nerwy?

Gość
>>nisz demograficzny to bedzie katastrofa gospodarcza i wy bedziecie miele emerytury po 500zł ja uciekam do niemiec<< Niz demograficzny to bedzie straszna katastrofa, bo zamiast 2 mln bezrobotnych bedzie moze tylko milion.

Gość gość
ubedzie nas z nie o to ile nas bedzie ale o to ze będzie więcej emerytów a pieniędzy mało i dla tego 500zł emerytury bo teraz 4 pracuje na emeryta i juz brakuje pieniedzy a co bedzie za 20lat gdy bedzie 1na1 i dla tego sa plany by emeryt dostawal 500zł a nie 2 tys