Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondyneczka87

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja

Polecane posty

Monia co za lekarz powiedział Ci, że w testy nie za bardzo trzeba wierzyć, ginekolog? jakoś nie wierzę, że ginekolog może gadać takie farmazony. Jeżeli nie masz kilku bardzo rzadkich chorób albo felernego testu to pozytywny wynik to jest ciąża, negatywne wyniki testów przy ciąży biorą się z tego, że jest robiony zbyt wcześnie i nie ma jeszcze w moczu wystarczającego stężenia HCG. Może Twój ginekolog zechce zapoznać się z ulotkami dołączanymi do testów, poczytać jakąś literaturę, dokształcić się trochę w tej materii :)

Gość Nelina
Monia6227 - mojej koleżance test ciążowy pozytywny wyszedł dopiero na 7 dni po terminie @. Później robiła kilka razy betę i okazało się, że miała dość niski poziom HCG na początku ciąży, później się jakoś wyrównało. Poczekaj kilka dni i powtórz test (koniecznie z pierwszego moczu). Ale dziwię się, że ginekolog mówi Ci, że plamienia oznaczały zagnieżdżenie zarodka jak mówisz, że było to w terminie miesiączki, bo miesiączka jest 14 dni po owu, a zagnieżdżenie zarodka ok. 6 dni po owu. Dziwne też, że skoro sam nie może jeszcze stwierdzić wczesnej ciąży to, dlaczego sam nie skierował Cię na betę. W 14 dniu po owu już powinien być poziom betaHCG wykrywalny we krwi, ginekolog tego nie wie? ni zasugerował Ci zrobienia bety? Może po prostu zrób na własną rękę - koszt ok. 30 zł w zależności od laboratorium.

Nitka mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, ale rozumiem że ciężko się nie martwić, nie da się i już. Ale oby kolejne badania wykluczyły nieprawidłowości, chociaż lęk pewnie zostanie do końca. Ale trzeba być dobrej myśli. Gowsik dzięki za te szczegółowe informacje, chociaż na razie mnie nie dotyczą to przeczytałam z wielkim zainteresowaniem. Nelina było bardzo milo, aż zapomniałam nastawić nagrywanie programu z iczozord, więc też czekam na linka. Evi jak tam u ciebie? Czy to już ten moment? Blanula oby to były objawy ciąży, ja też czasami miewam ataki płaczu, ale to zwykle w 1dc, nie mówię m że mnie nie kocha w sumie to nic wtedy nie mówię bo się zamianę płaczem, a późnej za dzień dwa jest mi głupio za takie zachowanie.

Gość kamilusia122
Hej dziewczyny w końcu mam neta i mogę wejść :-) Maomi jak ja ci zazdroszczę tych przygotowań do narodzin, też bym już chciała być tak w 30 -35 tyg wszystko organizować... A masz rację zaś wyjdzie w praniu czego jeszcze brakuje jak już dzidzia będzie :-) ja też przy moich corkach myślałam że już wszystko mam, przegladalam sto razy a później tylko mąż mnie wyzywal że co chwile po coś musi jeździć :-) też zawsze dostawałam ciuszki od kuzynki albo cioci bo taka prawda że nie opłaca się kupować tych najmniejszych za dużo bo założysz dziecku trzy razy i już będzie za małe. Ja krótko przed porodem kupowałam tylko nowe kaftaniki, rajstopki, body i pajacyki ale tylko tyle żebym w szpitalu miała nowe a później jak na szczepienia czy coś to już goście zdążyli tyle nakupowac że nie miałam gdzie tego trzymać. Dziecko wynosi jedno po drugim ważne żeby było czyste. Nelina jak się czujesz? Masz już kartę ciąży?? Który tydzień? Ja mam w poniedziałek wizytę i nadzieje ze usłyszę serduszko :-) czuje się tak średnio, z rana jak wstaje to pędze do lodówki i z pustymi ustami nie odchodzę :-) w dzień znowu nie mogę jeść bo mnie w przełyku pali i trochę mdli. Ale to takie delikatne mdłości. Z zębem jak narazie ok, opuchlizna zeszła i nie boli. Brzuch też nie boli, tylko nieraz w nocy jak z boku na bok się przekrecam. Jestem dobrej myśli :-)

Gość gość
U mnie cisza, @ ma być za 4 dni a nic jej narazie nie zwiastuje. Oby tylko nie przyszła w wesele. Blondyneczko jak u Ciebie? Kamila.

Gość Nelina
Kamilusia122 tak mam kartę ciąży, założyła mi ją ta lekarka u której byłam jak pojawiły się plamienia. Dziś mam wizytę u swojej gin. i tak naprawdę dopiero dziś zdecyduję której z nich powierzę prowadzenie ciąży, bo trochę mam mętlik, ale którąś wybrać będę musiała. U mnie początek 7 tygodnia, mdłości mam codziennie, zauważam też, że rano jestem zawsze głodna (kiedyś nie jadłam śniadania przed 10, dziś muszę jeść od razu jak wstaje czyli koło 6) za to w ciągu dnia jem niewiele.

Evi dziękuję :) Ty już masz wszystko gotowe - zazdroszczę Ci :) kiedy masz najbliższą wizytę u gina? masz się zgłosić tego 8 października czy będziesz czekać jeszcze kilka dni?:) magdaaa według mnie każde imię jest ładne na swój sposób :) byłoby nudno gdyby wszystkim podobały się takie same imiona :) a tak odnośnie testów - jeśli testy ciążowe zawsze wychodziły Ci kilka dni po terminie @ to mogłoby znaczyć że masz późno owulację - warto byłoby kiedyś to sprawdzić :) Doris cieszę się że mamy podobne gusty :) na pewno doczekasz się niebawem swojej Igusi :) atomka ja też robiłam w dniach "spodziewanej" owulacji po dwa tetsy -rano i wieczorem - no i czasami też było jak u Ciebie, że druga kreska pojawiała się wieczorem. Co do tej kreski to u mnie zazwyczaj wychodziła prawie taka sama, ale jednak minimalnie jaśniejsza niż kontrolna, no i okazało się że nie miałam prawdopodobnie owulacji, bo w cyklu w którym owulację miałam na 100% kreska wyszła ciemniejsza niż kontrolna - no ale różnie bywa z tymi testami :) może mocz był zbyt rozrzedzony i wtedy też test wyjdzie z kreską jaśniejszą - grunt że działacie, więc nie przegapicie okazji :) justyn dziękuję Ci bardzo za radę :) chyba to będzie najlepszy sposób żeby kupić to co konieczne, a życie pokaże czego mi brakuje :) jakoś nie pomyślałam logicznie i nie wpadłam na to, że przecież zawsze mogę wysłać męża po coś do sklepu czy apteki :) głupota ciążowa mnie dopadła ;-) Nitka_ a w którym dokładnie tygodniu i dniu ciąży byłaś na badaniach? podwyższony wynik NT, jeśli jest kość nosowa widoczna nie jest wyrokiem - nie nastawiaj się od razu negatywnie. Wiadomo, że stres jest i lepiej sprawdzić czy jest powód do zmartwienia, ale bądź dobrej myśli. Lepsza najgorsza wiedza niż niepewność, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze 🌻 Blanula87 takie objawy mogą świadczyć albo o ciąży, albo o reakcji na leki, albo o bardzo silnej autosugestii :) wszystkie takie przypadki miałyśmy na tym forum :) aj również miałam w cyklu z clo inny nastrój niż zazwyczaj - byłam kłótliwa i nerwowa, ale nie wiem czy tak zareagowałam na clo, czy to był skutek ciąży, bo był to mój pierwszy i ostatni cykl z nim :) jeśli chcesz testować to najlepiej odczekaj 12 dni od zastrzyku na pęknięcie, albo najlepiej do terminu @, żeby potem nie zastanawiać się czy test się nie myli :) życzę Ci żeby Twój cykl z clo był równie udany jak mój - czyli ciąży :) Kojpka nowy cykl przed Tobą :) mam nadzieję że szybko odnajdziesz się w nowej pracy, stres minie i będziesz mogła na spokojnie wrócić do nas na forum :) annamaria moja bratowa na zgagę w ciąży zagryzała jabłko, migdały, albo piła zimne mleko, no ale już na sam koniec pomagały jej tylko pastylki miętowe - ale nie kojarzę nazwy. Dbaj o siebie i uważaj na choróbska :) Jesteś już na ostatniej prostej :) Gowsik wróciłaś już do męża czy dopiero wieczorem się zobaczycie?:) udał się wyjazd? Nelina Ty się kobieto trochę oszczędzaj a nie na szmacie jeździsz :) daj znać jak tam się udała wizyta u gina :) Monia6227 co do negatywnych testów to może są one za wcześnie zrobione, jeśli to faktycznie byłaby ciąża, warto je powtórzyć za jakieś 4 dni, albo najlepiej zrobić betę HSG, ale może pomyśl o zmianie lekarza bo z takimi teoriami to ginekolog raczej nie powinien wyjeżdżać :) ile jesteś dni po terminie @?

kamilusia super że lepiej się już czujesz :) też mam wizytę w poniedziałek a pojutrze idę na badania krwi i moczu :) oby mi tym razem siniaka pielęgniarka nie zrobiła :) z zakupami to jest chyba najgorzej przy pierwszym dziecku bo potem już się wie, co pasowało a co nie i co było zbędne, a co potrzebne :) Kamila trzymam kciuki żeby @ już wcale nie przyszła, a jeśli jednak już będzie to po weselu, żebyś się mogła wybawić :)

Gość Evi1705
blanula ja miałam taką mieszankę hormonów że leciała smutna piosenka w radiu i ja ryk całą drogę do pracy :) Annamaria no mam nadzieję że nie będziesz miała tak jak ja bo właśnie ja też miałam bardzo wysoko brzuch i tymi kwasami wymiotowałam zresztą do teraz czuje jak mi podchodzą ale już nie wymiotuje ... najgorsza jest noc czuje piekący ból na przełyku.... Maomi ja jeszcze się kulam... oczywiście denerwuje się bo zdaje sobie coraz bardziej że to już nie długo i dużo mi się śni czy wszystko będzie dobrze z córeczką ze mna czy dam radę naturalnie bo bym chciała czy to będzie w nocy i czy wpuszczą mojego męża na oddział żeby pomógł mi się wykąpać ... wiem takie pierdoły ale mam 2 dni do terminu i takie właśnie myśli się pojawiają... wczoraj czułam takie coś jakby ciągły mnie mięśnie ,oczywiście co chwile wc i czuje takie ciagnięcie jakbym miała dostać okres więc kto wie może w terminie urodze :)

nelinka odezwij sie jak tam po wizycie dziewczyny co tam u was kamilusia122 jak tam sie czujesz maomi blondyneczka jak tam trzymam kciuki

nelinka ale wszystko w porzadku u ciebie ale ci fajnie 7 tydzien to juz maklenswto widac kochana u mnie zaczał sie 5 tydzien jutro bede umawiac sie na wizyte chciałabym wiedziec choc czy wszystko w porzadku!!!!! bede spokojniejsza pozdrawiam i do usłyszonka

Gość Evi1705
Maomi mam się zgłosić do lekarza 8 października więc czekam sobie co mi powie czy w ogóle jakieś rozwarcie tam jest.... mogę tak chodzić do 15 października ale juz rozmawiałam z moim m że jak nie urodzę to pojedziemy we wtorek do szpitala już mnie nie wykopią bo nie będzie im się opłacało no i zobaczymy co i jak :)

Evi to chyba normalne że takie myśli Cię nachodzą :) ja mam jeszcze sporo czasu do terminu porodu, a też śnią mi się różne rzeczy - dzisiaj np. śniło mi się że urodziłam małą podczas wizyty u lekarza, nawet nie wiedziałam kiedy, a zaraz potem poszłam do pracy :) ostatnio śniłam że szłam zimą po oblodzonym chodniku, poślizgnęłam się i przewróciłam na brzuch i wyskoczyło ze mnie dziecko :) chyba hormony nam w głowach mieszają ;-) fajnie że już nie wymiotujesz :) może jednak troszkę brzuch się opuszcza, tylko ciężko to zauważyć :) justynka pewnie uda Ci się umówić na następny tydzień i zobaczysz już serduszko :) masz jakieś przeczucia co do płci malucha? :) agnieszka jak tam poszła przymiarka sukni? :-) blondyneczko @ się rozkręciła? humor powoli wraca? nikita jak się miewasz? niunia co z Twoją @? kamyczku umówiłaś się do swojej gin? sarilec co u Ciebie? jakie tematy poruszaliście na tych warsztatach dla ciężarnych? skąd się o nich dowiedziałaś? Ruda jak Ci idzie namawianie męża na badania?:) anilorak pojawiła się u Ciebie @ czy na razie czysto? :) annamaria jak tam samopoczucie po żelazie? poprawiło się trochę? olilia co z Twoim tatą? jak poszła wizyta u androloga? jak się trzymasz? kasik151, kasiek922, baletka, beatriceKa, aneta, kasia, justa2704, izaSmi, iwonqa jak się miewacie? co u Was słychać?

Evi mam nadzieję że na wizycie okaże się że wszystko jest ok i ciało szykuje się do porodu :) zawsze możecie z mężem poszaleć w piątek - wyseksić się - ponoć to jeden ze sposobów przyspieszenia porodu :) nawet jeśli nie podziała, to przynajmniej miło spędzicie czas - przy Waszej abstynencji to będzie miłe urozmaicenie ;-)

Maomi wiem, żę z tym testami owu to różnie bywa. Zrobiłam jeszcze dziś rano i druga kreska była już tak samo ciemna jak kontrolna. Przed chwilą zrobiłam z bardzo rozcieńczonego moczu - no i były dwie tak samo blade kreski. Śluz dalej płodny, w tamtym cyklu takiego nie miałam - nie wiem, czy to po siemieniu lnianym, czy taki przypadek. Dzis rano mocno zakłuł mnie jajnik, aż musiałam usiąść na łóżku. No ale to tak naprawdę niewiele znaczy. A tak przy okazji to powiedzcie mi dziewczyny, wiem że to kompletnie nie na temat - ale czy macie tak czasami że nie jesteście na 100 % pewne, czy to ból jajnika - owulacyjny - czy np, coś tam sie w jelitach dzieje. Zobaczę czy coś z tego będzie w tym cyklu, a jak nie to będę myśleć co dalej. Chyba pójdę wtedy do lekarza. A co do tego lekarza, co powiedział, że testy ciążowe nie wychodzą, to mówił jakieś szczegóły, w jakich okolicznościach, czy tak ogólnie.

hejaaaaaa nitka wiem, ze cie nie pociesze i ze nadal bedziesz sie denerwowac ale ja mialam w ciazy podejrzenie ze dziecko bedzie bardzo male z niedowaga. powiedziano mi to na porodowce co najlepsze wiec ryplo we mnie jak piorun. ale nic takiego sie nie potwierdzilo, jest zdrowa. owszem niska ale my teznie jestesmy koszykarzami. jestem dobrej mysli za ciebie. koniecznie daj znac jak wyniki. ja dopiero dzis dodzwonilam sie do gina, mam znowu monitoring i poda zastrzyk w odpowiednim dniu cyklu. czyli urywanko z pracy na mur beton. ale na szczescie nie robia problemow. @ mam dostac pod koniec tyg wiec se czekam.

maomi sukni jednak nie przymierzalam bo musiałam zmienić plany bo nie miałam autka żeby pojechać może w ta sobotę ale nie wiem.

Kamila no u mnie @ , aczykolwiek jeszcze się nie rozkrecila :-(, jest żywa krew ale strasznie malutko i do normalnej @ to mu daleko, nie wiem co się dzieje :-(, ale trzymam kciuki za Ciebie :-)

Mam nadzieje w trakcie gdy ja będę miała @ (chociaz lepiej żeby jej nie było)zaciągnę męża na te badania,wyczytalam ze musi być wstrzemięźliwość 2-5 dni przed badaniami to akurat by pasowało i juz wtedy 22 jak pójdę do gina na usg bym miała wyniki dla mojej lekarz.Naczytalam sie o tych polipach ostatnio i złapałam schize :-( co dziwne ostatnie usg miałam robione w połowie lutego i wtedy nie bylo widocznych żadnych zmian tzn.polipów,wiec tak mysle skąd on ewentualnie mógł sie zrobić żadnych hormonów nie brałam prze ostatnie pól roku?

Gość gość
Nie było mnie tu kilka dni. Byłam na przedłużonym weekendzie bez dostępu do Internetu. Przeczytałam zaległe Wasze wpisy. Maomi pytałaś czemu musze pracować do końca października. Na moje miejsce przychodzi do pracy moja siostra, która może zacząć od listopada. Wiec trzymam jej miejsce. Dam radę juz te ostatnie trzy tygodnie. Chociaż nadal mdłości mnie nie opuszczają. Liczę ze po 12 tygodniu się poprawi ;-) trzymam kciuki za wszystkie testując na dniach dziewczyny. Kasia :-)

Maomi to był 12td4dc. Trzymajcie kciuki za moje wyniki jutro:) pociesza mnie fakt, ze gin u ktorego robiłam usg to autorytet wsród lekarzy położników i ma bardzo dobry sprzęt i jak on mowi ze ok to jest ok, nie jest tani ale dla maleństwa wszystko.. Maomi ktory jestes tydzien? Pogubiłam sie:) Evi zazdroszczę Ci ze to wszystko za chwile bedzie za Toba, nie bedą Cie męczyły wymioty, tylko pewnie teściowa bedzie cześciej przyjeżdzać, zeby wnuczkę oglądać:)) Kamyczku dziekuje za miłe słowa:* pamiętaj ustępuj teraz mężowi zeby w owu focha nie strzelił:) szkoda zmarnować wyczekany cykl! Agnieszka masz juz pomysł na suknie? Wiesz jak ma wyglądać? Masz swoją wymarzona? Atomka mi testy owu zawsze wychodziły pozytywne, nawet wtedy kiedy nie miały prawa:D tak to jest na jednych działają na innych nie.. Kasia ja tez pracuje. U mnie 13 tydzien. Dobrze, bo przynajmniej w ciagu dnia nie mam czasu myslec.. I tez od listopada spadam na zwolnienie:) co do mdłości to powiem Ci ze u mnie do 8 tygodnia były rano a po 12 tyg zaczęły sie znow tylko wieczorem:) także nie mow hop!:)

Gość niunia_66
Hejka...u mnie znów pojawiła się krew ale malutko i jest raz ciemna brunatna a raz jasnoczerwona...pewnie @choć nigdy tak nie miałam,wogole nie czuje się tak jak podczas@ żadnych boli i skurczu...zupełnie nic po za plamieniami...sama już nie wiem co myśleć...

Niunia ja też czasem miałam takie dziwne @ ze raz taka krew raz taka wiec jeśli to będzie występować częściej idź do gina. Wymarzonej jeszcze nie mam tyło wiem ze chxe górę sukni taka zabudowana z gibury z koronką a dół żeby miał na dole tylko takie 2 cm koronki na samym końcu oczywiście lekko rozkloszowana

Gość Nelina
Jestem po wizycie, USG nie było dzis tak czytelne jak ostatnio (może ta lekarka ma gorszy sprzęt) a dziecko od ostatniej wizyty (5dni temu) urosło dwa razy - ma już 0,67 cm :D Wszystko jest ok, a teraz będę miała myślenie którą lekarkę wybrać... ;) Troche słabo się czuje, zmęczona znów jestem (to niby normalne ale mnie dobija) więc znów leże i odpoczywam.

Gość Evi1705
Agnieszka nie musisz się spieszyc z suknią masz jeszcze czas wiec na spokojnie bardziej pilne sprawy to kosciol sala i orkiestra :-) maomi nie jadam po prostu po 18 i spie na siedząco hihi też masz super sny :-D a jeżeli chodzi o sexik to powiem ci że na tym atepie z brzuszkiem nie widzimy tego żeby działać tym bardziej jak widzimy nasza kruszynkę w 4d wiec raczej nic z tego nie będzie :-) ... nitka nie martwie się wizytami teściowej zobacze ja jak mała się urodzi i później na chrzcinach ona nie będzie wpadać bo to są ludzie którzy czekają na specjalne zaproszenie i musisz ich ugościch... nelina dobrze że wszystko jest dobrze teraz dużo odpoczywaj ten 1 trymestr potrafi dać w kość :-)

Gość annamaria88
Też znalazłam te warsztaty z Mamo to ja :) Zapisałam się zaraz i pojde z chlopakiem :) Dzięki za info :)

Aga fajny czas przed Toba:) te wybory, euforia, super! Nelina oby dalej wszystko szło tak dobrze dalej. Twoj organizm sam wie co mu potrzebne, wiec lez i odpoczywaj ile potrzebujesz:) Evi cos czuje ze nie bedziesz często zapraszać teściowej;) zdrowa atmosfera i spokoj w domu przy maluszku najwazniejsze!