Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondyneczka87

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja

Polecane posty

Witam was wszystkie cieplutko:) Ja po długiej nieobecności niestety bez zmian. ale tu widze że pare z was zaciązyło a niektóre niebawem juz rozwiazanie Gartulacje wszystkim mamusiom :D I ile nowych staraczek :) trzymam za was wszystkie kciuki !!! A co u mnie.. eh ostatnie 3 cykle bezowulacyjne i od następnego mam przepisane Clo i duphaston z Tym że teraz mam 52 dc i biorę lueine na wywołanie okresu. Już sie nie moge doczekac kiedy zaczne brac clo. czy któres z was miały jakies skutki uboczne brania clo?

wróciłam z krótkiego wypoczynku i co z grypą żołądkową dziewczyny maskara nigdy tak nie miałam noc nie przespana i dopiero głód poczułam teraz. ale tak ogólnie weekend udany :-) dziewczyny przykro mi ze ta wredna @ zawitała do was przed wami kolejny cykl głowa do góry!

ScarletKate, jestes chyba w podobnej sytuacji co i ja byłam. Moje cykle sięgały nawet 90 dni, wywoływałam luteiną... Tez brałam clo i za drugim razem sie udało! Co do skutków ubocznych to ja miałam w nocy uderzenia gorąca przez czas kiedy brałam, a tak poza tym to nic. Trzymam kciuki!

atomka a ile dni masz do @? Ruda to jeszcze może nic straconego... Kamyczku co ten lekarz CI naopowiadał? o jakim przestymulowaniu on mówi? przecież zastrzyk wywołuje tylko sztucznie pik lh dzięki któremu pęcherzyki pękają, więc o co mu chodziło? gdybyś brała clo no to jak najbardziej trzeba uważać dlatego robi się przerwe... bardzo dziwny lekarz że przy podaniu pierwszy raz zastrzyku tak Cie straszny... ja miałam zastrzyk i akurat moja gin nic nie mówiła negatywnego na jego temat... Aga tak mi przyko:/ nigdy nie miałam grypy żołądkowej, chyba że w dzieciństwie ale za to moj M miał, masakra... 3maj się:) ScarletKate ja brałam clo i jedynie co zauważyłam to czasami bolała mnie głowa i miałam uderzenia gorąca ale to chyba przy 2 czy 3 cyklu z nim, no i oczywiście czułam prace jajników ale to raczej nie skutek uboczny tylko efekt;) marianeczka tak mi przykro że jednak @ przyszła, nie rozmyślaj nad tym że może jadnak jest ciąza mimo okresu bo to naprawde bardzo rzadko się zdarza, stresem możesz zatrzymać okres , a to jest CI nie potrzebne, napij się lapkę wina i wyluzuj...

Blondyneczko dziś mam 28dc. Zakładam że ten będzie miał 29, więc dwa dni. Ale były też krótsze i dłuższe, więc sama dokładnie nie wiem. Wprowadzając dane do ovufriend musiałam jakoś to uśrednić, i wprowadziłem długość cykli przez jakiś ostatni rok-to co miałam odnotowane w kalendarzu ręcznym i program wyliczył mi 29 dniowy cykl, a termin @ na wtorek. Wiem że to tylko statystyka, ale jak nie mam idealnych cykli jak w zegarku to na czymś muszę się opierać. A jak ty się e Igor czujesz? Co u ciebie? Udaje ci się zrelaksować i nie myśleć o tych wszystkich obliczeniach?

Mnie jeszcze jakiś wirus dopadł i teraz nie wiem co zrobić, czy mogę brać jakieś leki. Najchętniej to bym się nafaszerowała tabcinem, polopiryną itp., żeby mi jak najszybciej przeszło. Ale nie wiem co robić, bo na razie nie ma @, więc się boję, bo gdyby się okazało że jednak jestem w ciąży, to mogłoby to zaszkodzić. Z drugiej strony nie wiem czy powinnam się łudzić i czy aż takie uważanie ma sens. Jak ma przyjść ta wredota, to niech przychodzi. Ale lepiej niech się nie pojawia,a jutro chcę widzieć dwie kreseczki na teście. :D

Gość marianeczkaaa
Ruda u mnie też na pocieszenie mam winko i zamawiamy z mężem fast food:D:D

Gość annamaria88
Zetka ja jak tylko sie dowiedzialam o ciąży to zaczęłam się smarować. Używam Palmersa na zmiane z oliwka dla mam ta Rosmanowa:) Mi na początku nic nie przybywalo dopiero po 20 tygodniu zaczela rosnac i przyznam ze boje sie wchodzic na wage az :) Przed ciaza wazylam 51 kg a teraz juz 64. Rece, nogi, buzia nadal szczupla tylka brzuszek duzy :)

Nitka dzieki :) No moja gin kazała mi sie wyluzowac i nie myslec ale ja sie tak nie moge doczekac staranek :D jestem taka naładowana pozytywna energia :D Dzieki blondyneczka za odp no mam nadzieje ze je troche ruszy :D Przykro Mi Ruda... wiem co czujesz... ale staraj sie dalej nigdy nie widomo ktoóry cykl to jest wlasnie 'ten' i trzeba próbowac poki ma sie siłę :D uda sie w końcu!!!

dziewczyny ktore nawiedzila @ nie poddawac sie I walczyc w nowym cyklu na luziku trzymam kciuki za kazda z was z osobna niteczka dzieki tak do 3 miesiaca a potem mysle ze mnie akurat w grudniu na swieta wszystkie ktorej sie do wiedziala o ciazy gratuluje oby jak najwiecej milego wieczorka

blondyneczko, miało być jak Ty się w ogóle czujesz, a tam jakiś Igor się wkradł, ach ten słownik w telefonie... ;->

idę sobie zrobić inhalację z olejkiem eukaliptusowym, z gardłem już lepiej, ale teraz katar mnie męczy...

Marianeczka, mdłości to wcale nie taka żadka sprawa w drugiej części cyklu, wiążą się ze spadkiem albo wzrostem poziomu progesteronu, nie pamiętam dokładnie. Ja miewam lekkie mdłości praktycznie co cykl przed @, moja najlepsza przyjaciółka też. Podczas ostatniej wizyty rozmawiałam z ginekologiem nt. objawów ciążowych i mówił, że nie ma zespołu objawów, które można uznać za typowo ciążowe, wszystko związane jest z hormonami a te dają dokładnie takie same objawy przed @ jak i w ciąży. Mogę powiedzieć na swoim przykładzie, że miałam wszystko od mdłości, rzygania, zmęczenia poprzez metaliczny posmak w ustach - w cyklach, w których ciąży nie było. Dla mnie pierwszym objawem ciąży jest pozytywny wynik testu, w inne już nie uwierzę.

Ruda szkoda :-( atomka a ja czuje sie normalnie, od jakis 4 dni mam sluz rozciagliwy, raz przezroczysty a innym razem bardziej bialy i tyle , pomiarow nie robie, na monitoring nie ide wiec nie mam nawet nad czym rozmyslac... Doris masz zupelna racje, objawy sa takie same dla poczatku ciazy jak i dla drugiej fazy cyklu, rozni je tylko wynik testu ciazowego... ScarletKate clo napewno ruszy i zacznie produkcje bo u mnie przed clo to lewy jajnik spal, a teraz sie wzial do roboty:-)

To byl juz 15 cykl starań Boże ile karzesz mi jeszcze czekać :-( jestem załamana.W czwartek jeszcze tylko wizyta na usg ciekawe czy chociaż będzie taki pożytek z tej @ ze mi się sam ten polip usunie.Milego wieczorku kochane zaszywam sie do czwartku ale oczywiście będę Was czytać :-*

Hehe ruda ja juz 4 lata czekam. Obyś ty tyle nie musiała. Miało byc tak pięknie kazda z nadzieja i każdej tą nadzieje popsuła cholerna @. No ale teraz którejś musi się udać ( najlepiej wszystkim)

Gość Gowsik
No jeszcze ja czekam. Myślę że o ile @ nie przyjdzie wcześniej to testować będę dopiero w piątek. Jeszcze trochę przede mną.

Ruda a jakies badania robiliscie z mezem? sorry za pyt jesli juz o tym pisalas ale ja mam strasznie krotka pamiec :-/ szkoda ze @ do Ciebie zawitala, dokladnie wiem co czujesz

Gość Gowsik
No sęk w tym że nie wiem dokładnie bo mam trochę nieregularne cykle. Od 32 dni (najkrótszy w tym roku) do 36 dni (chociaż poprzedni cykl miał 42 dni). Przy 32 dniach @ powinna być we wtorek. Przy 36 dniach - w niedzielę za tydzień.

O matko. Ja tez miałam nie regularne i to bardzo. Ale przez ok rok co msc brałam ovitrelle i musze przyznać teraz mam prawie jak w zegarku. Ku... Ale mam dola strasznego. Normalnie ryczec mi się chce chyba będę musiała poszukać jakiegoś psychologa.

Blondyneczko dopiero zaczynamy drogę przez badania,mąż strasznie uparty na badanie nasienia teraz w dodatku jeszcze chory a wiadomo jak facet chory to juz niemalże umierający -gorzej z nimi jak z dziećmi.Ja w czwartek mam usg u gina w sprawie tego niby polipa i da mi pewnie skierowanie na drożność jajowodów bo tak mówiła.

Ruda ale to nie mialas sprawdzanych hormonow ? tylko droznosc odrazu? a sa jakies przeslanki ze moga byc nie drozne? a co do badan nasienia to wiem jak ciezko namowic faceta, walczylam z nim jakies pol roku zanim poszedl, i szkoda ze nie udalo,mi sie wczesniej bo najlepiej nie wyszly... wg mnie to najpierw badanie nasienia a potem droznosc , Twoja lekarka nie sugerowala takiej kolejnosci?

Hej u mnie dalej 1 kreska :( Noc miałam ciężką, męczył mnie katar, ból gardła i jeszcze straszny ból wszystkich zębów - zawsze tak mam przy przeziębieniu. Nie mogłam spokojnie spać, do tego łamało mnie w kościach. I jeszcze bolały mnie plecy jak to przed @. Nienawidzę być chora! :/ Do tego nie mogę już sie sugerować temperaturą, bo przy infekcji mi się podniosła i jest w granicach 37 stopni. Gorączki nie miałam, najwyższa jaka była wczoraj to 37,2 (w nocy). Ale ja nie pamiętam kiedy miałam gorączkę, a już taki stan podgorączkowy sprawia, że czuję się fatalnie. Jestem osłabiona, wszystko mnie boli, na nic nie mam siły. I jeszcze ani @ nie ma, a test wyszedł negatywnie. Czuję, że @ nadchodzi, ale na razie boję się brać jakieś leki. I tak nawet się nie mogę zacząć leczyć, a w środę mam wyjazd i muszę być na nogach. No straszna lipa. Na szczęście dziś nic nie muszę i mogę cały dzień leżeć w domu w łóżeczku i się wygrzewać.

Gość poleczka555
Hej dziewczyny! Mnie dzisiaj przywitała @ więc odpadam z tematu. Życzę powodzenia całej reszcie...

Hey Poleczka, szkoda, że Tobie też się nie udało :( Ja od nocy czuję nadchodzącą @, więc albo dziś albo jutro też mnie nawiedzi :/

atomka weź leki, poranny test wyszedł negatywny - bez sensu się męczyć na darmo skoro możesz się szybciej wykurować.