Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami ta

Wrzuccie jakis przepis na rybe z piekarnika

Polecane posty

Gość mami ta

Mamy podajcie jakis przepis bo mam swieza rybe w ciaglej dostawie i tylko smaze Moze cos innego?Dla doroslych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ogłoszenia - Praca: PKW zatrudni byłego właściciela agencji towarzyskiej, w celu ogarnięcia tego burdelu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rybe posmarować oliwą, posolić , popieprzyć z zewnątrz i wewnątrz. Do środka włożyć po dwa plasterki cytryny, troche koperku i pietruszki. Można nasmarowac czosnkiem. Na blache wyłożoną papierem do pieczenia/nie folią i piec z 10-15 min. Dobra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię zazwyczaj jedno z dwóch: 1) masło+świeża bazylia, nacieram nim obficie rybę, wsadzam do folii do pieczenia, dorzucam cytrynę w ćwiartkach, rozmaryn (wbrew pozorom BARDZO pasuje do ryby), sól morska, pieprz cytrynowy, odrobina chilli, kolendra. Do takiego zestawu zazwyczaj pieczone ziemniaki. 2) rybę wsadzam do naczynia żaroodpornego, obkładam ją cienkimi plasterkami masła (może być ziołowe ale nie musi), obsypuję ją całą porem, na to warstwa potarkowanej marchewki, na to pietruszka (duuuużo natki) i zalewam to wszystko śmietaną 30%. 180 stopni, pół godziny i gotowe. Najlepsza z kus-kusem z curry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mami ta
nie folia a papierem oki dziekuje:) cos jeszcze? mam tej ryby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mami ta
ooo w naczyniu zaroodpornym i pora musi byc pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mami ta
dzieki psychiczna :)ja ciagle smaze i smaze i tylko sprzatam pozniej i smrod a taka z piekarnika musi byc pyszna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mami ta
Moze cos jeszcze wrzucicie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mami ta
podrzucicie cos jeszcze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Popieram rozmaryn!!! Najlepsza przyprawa do ryby. Ja cala rybe wkladam do folii, polewam oliwka, pieprz, sol i rozmaryn, dodaje plasterki cytryny i pomidora dookola. Pieke. Do tego pieczone ziemniaki. Pysszne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzisiaj bedę robić pstrąga. Kroję natkę, koperek i czosnek. Mieszam to z łyżką masła. Dodaję sok z limonki lub cytrny i wypełniam ta pastą srodek. Wczesniej rybe skrapiam oliwa, sokiem z cytryny i sypie solą i pieprzem. Na wierz pokrojony czosnen. Na blache wyłożoną pergaminem wykladam rybe i pare minut w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×