Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj poznałem prawdę i jestem w wielkim szoku

Polecane posty

10 mln żołnierzy potrzebuje co najmniej 100 tysięcy oficerów. już nie mówiąc o czymkolwiek innym

Gość MajaWalia27
cdn.. Rob – Czy rodzą się z ludzi, czy są holograficznie generowani w tę szczególnie zaawansowaną grupę, czy może są klonami? KOBRA – Większość z nich w rzeczywistości była umieszczana technologią do sklonowanych ciał w podziemnych bazach. I większość z nich w przeszłości mieszkała przez prawie całe swoje życie w podziemnych bazach. Rob – Dlaczego grupa Chimery lub ludzie kabała nie odejdą, jeśli wiedzą, że ich gra już się tu skończyła? Jak to możliwe, że nie opuszczają planety i nie próbują uciec? KOBRA – Bo nie mogą. Ponieważ wszystkie portale teleportacji są pozamykane. Byliby przechwyceni przez siły Światła. Gdyby próbowali uciec na zwykłym statku kosmicznym byliby przechwyceni. Oni nie mają gdzie uciec. Rob – OK. Niektórzy ludzie pytali, dlaczego nie zamknięto tych portali miliony lat temu? KOBRA – To nie jest takie proste. Zarówno strona Światła jak i ciemna ma bardzo zaawansowane technologie. Nauka jest rozwijana po obu stronach. To jest wojna technologiczna między Światłem i ciemnością i Światło nie zwyciężyło wszystkich bitw, dlatego to wymagało tyle czasu. Rob – Ktoś chce wiedzieć, jaką rolę odegrała chińska rasa w historii ewolucji człowieka? KOBRA – Mają bardzo wyjątkowe cechy. Jedną z tych cech jest nie-ekspansjonizm. Oni po prostu utrzymują swoje terytorium i do pewnego stopnia podtrzymują wibracje z powodzeniem, ale też w pewnym stopniu im się to nie powiodło. Chińską rasę również przenikało wielu gadzich agentów poprzez tysiąclecia. A jezuici w ciągu ostatnich 500 lat. Historia jest dość pomieszana z Chińczykami. Rob – Osobiście uważam, że Wydarzenie jest boską interwencją i boską duchową sprawą. A ty także powiedziałeś, że czas Wydarzenia jest w rękach Oporu. KOBRA – Niezupełnie. Opór ma coś do powiedzenia, jednak ostatnie słowo należy do Źródła, które ma pełny przegląd sytuacji. Rob – Tak, mówiłeś o ramach czasowych na Wydarzenie. Astrologia ma również na to wpływ, i powiedziałeś, że nasze uczestnictwo w cotygodniowych medytacjach mogłoby doprowadzić szybciej do Wydarzenia. KOBRA – Tak, to prawda. Jest to interakcja między ludzką świadomością i kosmosem. To działa z obu stron. My możemy przyspieszyć ten proces, jak również energie kosmiczne mogą przyspieszyć ten proces. Rob – Czy jest możliwa linia czasu, gdy musi to nastąpić? Ktoś wspomniał do roku 2025. KOBRA – Nie dam żadnej gwarancji czasowej z różnych powodów. Jednym z powodów, jaki wyraziłem wielokrotnie – kabał nie może znać tych informacji. (Inne wiarygodne źródła podają rok 2017 na Wydarzenie – kr) Rob – Chimera oczywiście jeszcze ma podziemne bazy i działania Chimery są w różnych miejscach na świecie. Czy mam rozumieć, że od ostatniego twojego postu jest dostępna tylko 1 bomba Dziwna?

Gość gość®
Gameover Najwidoczniej tylko ty masz wątpliwości tej natury bo żadna z osób które przeprowadzaja wywiady z tym cobra nie pytają o takie aspekty :0 czytam juz chyba gdz jak nie lepiej i nikt się w sumie o tego typu sprawy nie pyta to jakiś syf :o

Gość MajaWalia27
cdn... KOBRA – Nie odpowiem bezpośrednio na to pytanie. Jest jeden główny bastion tej grupy. Są inne miejsca, w których są oni wciąż obecni. Nie mają podziemnych baz, jak to było w przeszłości. Mają kilka piwnicznych przestrzeni, których nie zaliczyłbym do baz podziemnych. Mają bardzo małe terytorium pod ziemią i bardzo mało możliwości przemieszczania się. Mają potężną egzotyczną broń, która jest bardzo niebezpieczna, jeśli nie jest pod prawidłową opieką. Więc siły Światła robią postęp, ale muszą postępować z ostrożnością. Rob – Jak szybko po rewaluacji walut (dinar?) zostanie wdrożona NESARA? KOBRA – NESARA jest częścią planu po Wydarzeniu. Nie w oryginalnej postaci, ale w rozszerzonej formie. Plan nie jest statyczny. Pierwotnie NESARA była tylko dla Stanów Zjednoczonych. Ale my mamy planetarny reset. Ta sytuacja zostanie wdrożona w wielu różnych ekonomiach i w różnych środowiskach i to musi być brane pod uwagę. Rob – Mieliśmy ostatnio wiele pytań na temat szkockiego głosowania. Ludzie chcą wiedzieć, czy zostało ono sfałszowane? KOBRA – Tak, oczywiście. To była bardzo realna możliwość, że Szkocja zdobędzie niezależność i to zmniejszyłoby siłę Rothschildów dość znacznie, a oni tego nie chcieli. Rob – Słyszałem od ciebie i od innych bardzo ważnych źródeł, że przesunięcie bieguna nie będzie takim poważnym procesem oczyszczania, ale raczej niewielkim przesunięciem, i że ten cykl co sto tysięcy lat w rzeczywistości był tak niszczycielski w przeszłości ludzkości ze względu na jej świadomość. KOBRA – Prawdziwy Intel o przesunięciu bieguna jest nadal klasyfikowany. Nie mogę powiedzieć nic na ten temat. Nie ma niebezpieczeństwa drastycznego kataklizmu w przyszłości. To wszystko, co mogę dodać. Rob – Czy to prawda, że duży obiekt spowodował ostatnie przesunięcie bieguna? KOBRA – Nie. Właściwie przesunięcie bieguna, ostatniego i wielu innych wcześniej, były wynikiem impulsu galaktycznego. Impuls galaktyczny jest wydarzeniem, które staje się mniej więcej raz na 25.000 lat w wyniku zwiększonej aktywności Galaktycznego Centralnego Słońca. Kiedy Centralne Słońce staje się aktywne, emituje różnego rodzaju cząsteczki, które zwykle powodują zwiększenie aktywności słonecznej i oczywiście zwiększoną aktywność w środowisku słońca, który obejmuje naszą planetę.

Gość ijon tichy
Fajne to jest ale głupie ;)

no dobra. przeczytałem to jeszcze raz i sie okazuje, że byli to głównie reptyle. Czyli w zasadzie nie mamy sie o co martwić skoro tak słabo walczą:)

Gość gość®
Albo może być tak ze pomiędzy wierszami czegoś co jest bajeczka ukryta jest prawda. Bo przecierz gora nie pozwoliła by na wycieki . no sama nie wiem

Gość MajaWalia27
cdn.... Rob – Tak więc, inne planety fizyczne również przechodzą ten drastyczny wstrząs fizyczny, który zasadniczo niszczy cywilizację co 25 tysięcy lat? KOBRA – To nie musi zniszczyć cywilizację. Czasami tak, czasami nie. Ludzkość zamieszkuje tę planetę przez miliony lat. Niektóre z tych galaktycznych wybuchów są dość drastyczne. Ale nie wszystkie z nich są. Ten układ słoneczny jest znacznie bardziej dynamiczny, niż nauka chce to przedstawić. Są ciągłe zmiany w układzie słonecznym, które są dość zauważalne. Na przykład, wielka czerwona plama (?) Jowisza zmieniła się radykalnie w ciągu ostatnich 10 lat. Rob – W innych częściach galaktyki muszą być miliony i miliony cywilizacji. Czy siły Światła pomagają planetom, które nie są negatywne? Czy te planety są świadome? Czy całe ich populacje są zabierane z powierzchni podczas zmian biegunowych? Czy mają kręgi naukowe, które nie są tak bardzo rozwinięte? Co dzieje się z tymi światami? KOBRA – Galaktyczna Konfederacja ze swoimi matecznymi statkami posiada technologie do ochrony życia biosfery w całej galaktyce. Emitują oni pewne pola ochronne, które chronią planety i mogą one przetrwać to bardzo łatwo. Rob – Więc są one monitorowane przez siły anielskie, a gdy zmiany się zbliżają na tych planetach, czy jest otwarty kontakt z ich braćmi lub są oni ostrzegani? KOBRA – Tak i oni otrzymują pomoc, i w większości przypadków jest to dużo łatwiejsze niż na tej planecie. Ludzie na innych planetach są dużo bardziej otwarci na prawdy kosmiczne i łatwiej współpracują. Jest to o wiele łatwiejsze. KOBRA o globalnym ociepleniu – Tak naprawdę nie jesteśmy w globalnym ociepleniu, jesteśmy w rzeczywistości w globalnym okresie ochłodzenia. Jeśli wszystko byłoby pozostawione sobie, mielibyśmy bardzo szybko nową epokę lodowcową. Siły Światła równoważą klimat. Głównym źródłem zmian klimatycznych nie jest ludzkość, ale aktywność Galaktycznego Centralnego Słońca, które zmienia aktywność naszego fizycznego Słońca, które z kolei oddziałuje na warunki pogodowe na Ziemi. To co ludzkość robi, to w większości zatruwa atmosferę i zanieczyszcza biosferę. Oczywiście mamy też kabała ze swoimi śmiesznymi zabawkami, który próbuje modyfikować pogodę. Główną kwestią jest aktywność Galaktycznego Centralnego Słońca. Istnieją galaktyczne siły Światła, które stabilizują pogodę, więc nie będzie drastycznych zmian w żadnym kierunku. Nie będziemy mieli skrajnie gorącego wieku i nie będziemy mieli skrajnej epoki lodowcowej. Będziemy mieć umiarkowaną pogodę. Po Wydarzeniu pogoda się ustabilizuje, ponieważ pogoda jest również odzwierciedleniem świadomości na świecie. I tym narazie zakończę proces informacyjny. Szukacje infrmacji o wywiadach z KOBRĄ z Ruchu Oporu. Jest On także autorem angielskiego blogu na ten temat. ODWAGI. Przełom jest blisko!

aha. czyli nie wolno zadawać takich pytań. piertole takie wyniesienie

a nie mógłbyś po prostu wkleić paru linków do źródeł tych mądrości zamiast napiertalać takie tasiemce?

Gość gość
A ja na ten przykład czytając powyższe wpisy dochodzę do przekonania coraz częściej ,że coś wisi jednak w powietrzu bo w moim prywatnym życiu wiele się ostatnio zmienia.Do tej pory radziłam sobie z wieloma sprawami w stosunkach międzyludzkich a ostatnio często mam odczucie hartowania mojej psychiki różnymi okolicznościami życia, na które mam coraz mniejszy wpływ jakby celowo ,trudnośc***iętrzące się wydają się być racjonalne ale znacznie trudniejsze jak dotychczas i nie ma to związku ze zdrowiem ale jakby swego rodzaju uaktywnianiem tolerancji na którą wcześniej nie było mnie stać.Taka przemiana i okoliczności mają swoją przyczynę , powód,głębszy sens.

Gość ijon tichy
to jest kolejna odsłona tego samego wyraźnie widać jak chrześcijaństwo odcisnęło silne piętno na postrzeganiu człowieka i świata znów to samo czyli nie tylko walka dobra ze złem zło triumfuje dobro uciśnione ale wątek zbawienia i dostąpienia do wyższej świadomości/wiedzy/odczuwania mamy po prostu nową religię/wiarę/wyznanie synkretyczna religia prawie bez boga na miarę naszych czasów bo jest ona dzieckiem naszego stanu wiedzy naszych lęków i oczekiwań nie ma w tych historyjkach niczego co byłoby ponad rzeczywistość wszystko wyjęto z rezerwuaru fantastyki, fantazji który kształtował się od wieku 18 przez 19 i okrzepł w wieku 20 wszystko pochodzi z Wojny Światów Wellsa i wszystkich jego następców lepszych i gorszych jest w tym płomień szaleństwa Dicka i popłuczyny po licznych autorach kiepskiego SF lat 30, 40, 50 szczególnie w USA jaki świat taka nowa religia

Gość gość
No i jednak czytam że człowiek zniszczył planetę i konsekwencje tego będą bolesne?

Gość gość
człowiek, jeszcze nie zniszczył żadnej planety litości jedynie naruszyliśmy naturalną równowagę i co z tego? chce się jeździć samochodem używać internetu to trzeba coś poświecić nowa religia PLANETA śmieszne to jest planeta jest od tego żeby ją używać a nie modlić się do niej

zaraz zaraz. religia religią ale zło faktycznie triumfuje. złodziejski monetaryzm, totalna inwigilacja połączona z totalną manipulacja i propagandą, teatrzyk grozy finansowany przez światową finansjerę. przejmowania na własnosc wszelkich dóbr i zasobów naturalnych przez "elite" to nie jest żadna bajka. to, że akurat wpisuje sie to w twoim zdaniem nowa religię to nie przypadek.

Gość gość
ALE jak trzeba to też trzeba się leczyć!

Gość MajaWalia27
Do Kolegi o nicku:'gameover"- Witaj. Jestem dziewczyną. Jak mi się uda to wkleję CI dwa linki do tych informacji. Nie zależy mi zupełnie na tym byś wierzył,bo ja sama się nad tym zastanawiam. Na ile jest to relaną alernatywą na ile 'snem wariata"m czy następną iluzją matriksa. Co do pytania sam sobie na nie odpowiedziałeś, po dokładnym przecztaniu tekstu- ponoć bazy pozdiemnne głownie zamieszkiwali reptylianie, i były kontrolowane przez grupę Chimery. Nie zależy mi na tym by Was przekonać, bo sama nie jestem przekonana. DLaczego to wklejam? Bo pasuje do tematu głownego, a po drugie jest tu bardzo wiele ciekawych faktów tłumaczących w logiczny sposób fakty, które pojawiają się w innych źródłach. Chyba wszyscy ludzie zastawiają się na przykład nad tym czym jest ISIS. Kto to finansuje. Co się stało w Paryżu- czy nie była to operacja false flage;...., czy wybory w Szkocji nie zostały sfałszowane.....itd....itp... Tutaj po prostu pojawia się inna perspektywa jeśli chodzi o fakty. https://krystal28.wordpress.com/category/kobra/page/3/ Link do strony angielskiej: http://2012portal.blogspot.co.uk/2014/07/fall-of-chimera.html Uprzejmie proszę nie zadawać mi pytań. Możecie je zadać samemu autorowi- Kobrze-:) Pozdrawiam ludzi z otwartym umysłem-:)

planeta nie jest od niczego. gdybyśmy ją stworzyli to możemy nadawac jej różne utylitarne funkcje w dodatku majac jakąś alternatywę w przypadku awarii. tak się skaładda, że ja nie mam takiej alternatywy zapewne w przeciwieństwie do ludzi, którzy w głównej mierze korzystają z jej zasobów i dobrodziejstw.

a zaprzeczanie ewidentnym dowodom obenosci na naszej planecie i ingerencji w naszą kulturę sił trzecich tez daje wiele do myślenia. nie lubie ludzi, którzy maja rzeczywistość za oczywistą tłumacząc to ludzką skłonnością do mistycyzmu i koniecznością dziejową. o do samej ziemi też jest wiele tajemnic. a "korzystanie z planety" nie tlumaczy tłamszenia w zarodku efektywniejszych technologii otrzymywania energii. tłumaczy to jedynie monopol posiadaczy surowców na władzę co jest moim zdaniem złem. dlaczego to proste i wynika z arytmetyki: większość ludzi przez to cierpi (jest im źle) po to aby garstka miała przywileje. taka definicja zła mi wystarczy

Gość gość
Poprawcie mnie ale fachowo jak nie mam racji .Mnie od dłuższego czasu prześladuje taki temat we snach i w realu.Ma on związek z arktyką i antarktydą mam takie przeczucia ,że te 2 bieguny jeśli zbyt stopnieją to oś ziemi lub coś w tym rodzaju straci sterowność (nie tłumaczę tego fachowo) i pojawi się mniejsze lub większe bum jakieś przesunięcie którego teraz nauka nie dostrzega a jak dostrzeże w końcu to będzie pozamiatane trzeba będzie zapłacić frycowe ?!

co więcej: Nawet jeśli nie ma żadnych kosmitów to działania tych ludzi są tak radykalnie nakierowane na zagładę naszego gatunku, że w zasadzie obcy jako "wspólny wróg" nie są mi do niczego potrzebni w kwestiach etyki i moralności. Natomiast tłumaczą wiele jeżeli chodzi o to co sie dzieje i może stać. WIęc pliss skończ z tymi uniwersyteckimi wykładami ośmieszającymi teorie spiskowe przy wykorzystaniu implikacji historyczno kuluralnych jako źródła wiary w owe. To zamiatanie problemu pod dywan charakterystyczne dla przemądrzałych mainstreamowych kutafonów uniwersyteckich

Gość ijon tichy
to nigdy nie jest przypadek bo zło ubrane tak czy inaczej zawsze triumfuje czym z punktu widzenia Izraelitów był Rzym jeśli nie triumfem zła? wprowadzał pewien porządek dawał prawo i jego egzekucję pozwalał prowadzić handel, nawet się bogacić ale gdy oddawało się cesarzowi, co cesarskie zawsze ktoś ustanawia jakiś porządek i zawsze ten porządek jest ustawiony pod tego który jest najsilniejszy był porządek III Rzeszy, skrajnie niekorzystny dla podbitych narodów...

Gość ijon tichy
porządek sowiecki, więzienie bez żadnej radości poza wódką jest porządek kapitalizmu, gdzie setki milionów ludzi, jak mrówki pracuje na realizację planów wielkich tego świata ale subiektywnie coś z tego mają, więcej niż litr wódki na łeb czy to jest warte, to coś więcej, by być częścią, trybikiem? to już jest pytanie do Shakespearea, Dostojewskiego, Lema i innych wielkich znawców ludzkiej natury człowiek wzrasta i jest już od razu częścią świata czy tego chce, czy nie chce bunt, jest możliwy, ale nie będzie on skuteczny w najgłębszym wymiarze bo musiałby obalić naturę człowieka, która jest niezmienna zawsze do władzy dojdzie de facto taki sam człowiek z takimi samymi przypadłościami, wadami stworzy mniej lub bardziej represyjny system, wygodniejszy, lub mniej wygodny zawsze ktoś (jakaś grupa, federacja grup) będzie rządzić i w tym sensie każda (może nie każda, wiele) religia, chce człowiekowi dać nadzieję na co? tak naprawdę na wyzwolenie się z człowieczeństwa czyli z pęt ludzkiej natury tak bardzo odzwierzęcej, drapieżnej i skazanej na konkurowanie z bliźnim bo bez nadziei nie można żyć zatem, czy nie warto się buntować? warto, ale trzeba mieć świadomość, że bunt może mieć charakter wyłącznie niszczący, lub może być zalążkiem czegoś lepszego, często jest tylko bombą, która niszczy to co złe, na równi z tym co lepsze

przebiegunowanie miało ponoć miejsce już co najmniej kilka razy i to w czasie gdy na ziemi istniało życie. to skomplikowana kwestia ale ważne jest to, że życie te zmiany przetrwało co daje duże prawdopodobieństwo teori, że nie jest to proces gwałtowny w ludzkiej skali czasu. to samo z precesją osi. zjawisko zdaje sie znane starożytnym chociaż wedle oficjalnej historii nie mogli zaobserwować tej prawidłowości bo pełna precesja ma miejsce zdaje sie co 21 tysięcy lat a mimo tego została uwzględniona w monolitycznych kalendarzach i wielu kulturach. jak chociażby zodiak.chocaż tym sie akurat tak bardzo nie interesuje

tichy. Nie ma żadnego kapitalizmu a komunizm był stworzony na potrzeby "kapitalistycznych" oligarchów. żyjesz w ciemności tichy (proszę zmień nick bo nie przystaje do ciebie). i znowu tłumaczysz wszystko ludzką naturą i koniecznością dziejową pomimo, że nie rozumiesz tego co sie działo w historii. Jakim więc cudem miałbyś wysnuć prawidlowe wnioski co do jej prawidłowości nazywanych koniecznością.

i prosze cie nie mów mi jaką mam naturę bo skoro jednak nie zadowala mnie to co się dzieje tzn, że chyba nie jestem człowiekiem. Wiem co napiszesz. Zawsze tak było jest i będzie. tyrani, niewolnicy, rewolucjoniści a to wszystko ściśle zaprogramowana konieczność dziejowa:O Bzdury.

swoją drogą ta cała konieczność dziejowa, opierając się na oficjalnej historii, nie trwa na tyle długo aby wytworzyć ewolucyjnie człowieka niewolnika. Przypomnę, że przed historia nie było żadnej konieczności dziejowej, despotów tyranów, podatków, wódki, kapitalizmu i komunizmu. To nie jest żadna konieczność. To jest wmawianie ludziom, że nie ma innej opcji

nie wiem jaką historię rzymu ty znasz ale był to najbardziej wynaturzony twór aż do czasów współczesnych, w których obecni przywódcy zdaje się chcą odtworzyć te "wspaniałe" czasy. Pełen okrucieństwa, degeneracji i patologii. Imperium oparte o podbój i niewolnictwo. padł ofiarą zachłanności swoich władców i elit. rzygać mi sie chce jak słysze, że coś ma geneze w prawie rzymskim

Gość gość
Dużo bardziej prawdopodobny jest błąd aniżeli wszelka logika!