Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ciekawa świata

Czy jak się idzie na zastrzyk na rozwój płuc 29 tydzień trzeba zdjąć hybrydy?

Polecane posty

Gość mama ciekawa świata

Witam, mam cesarke ze wskazaniem łożysko przodujące. Mam iść na 3 dni na zastrzyki na rozwój płuc u dziecka, musze zmyc lakier hybrydowy u rąk jak stopy mam zwykłym i w razie czego mogę zmyć w każdym momencie? Założyłam sobie je na ślub siostry na ten weekend ściągać czy nie? Wiem, że do porodu trzeba ale tak normalnie można mieć?

Gość gość
Ten zastrzyk to dexaven- podaje się go domięśniowo:), nie wiem, jaki zły wpływ miałyby pomalowane paznokcie- pomyśl dziewczyno;)

Gość mama ciekawa świata
Taki, że podczas operacji lub powikłań paznokcie mają być czyste, ponieważ jak sinieją świadczy to o niedotlenieniu :-) jestem alergikiem mogę mieć reakcje alergiczna np. To może utrudnić prace lekarzy już pielęgniarek. Zanim odpowiesz pomyśl ;-)

Gość gość
Yyyy sory masz zaplanowany zabieg w 29 tygodniu ciazy?

Gość gość
sama sobie odpowiedzialas - wiec po co zalozylas temat?

Gość mama ciekawa świata
Yyyy czytaj dokładniej pisze po co mam mieć zastrzyk, żeby się zaraz tabun nie rzucił, że cesarka na życzenie :-D Wcale sobie nie odpowiedziałam :-) dalej jestem ciekawa czy musze zdejmować czy mogę pójść do szpitala nie ściągając ich, szczerze nie mam ochoty wywalac 60 zł na trzy dni a o szpitalu dowiedziałam się dzisiaj bo łożysko nadal trzyma się dołu i to się raczej nie zmieni..proste pytanie w takim układzie czy wystarczy to, że u stóp bezbarwnie i widać płytkę?

Gość gość
ale ktoz Ci powiedzial ze masz zmyc do zastrzykow bo nie rozumiem dylematu.

Gość gość
No wlasnie do zastrzykow nie,bo niby dlaczego? Ja nawet do porodu mialam tipsy i nikt sie nie czepial.

Gość gość
autorka boi sie reakcji alergicznej? ale przy tym chyba nie sinieja paznokcie? nie rozumiem. no chyba ze ktos z personelu kazal zmyc?

Gość gość
wydumany problem. do porodu zmyte. do zastrzyku moga zostac, bo jak sama zauwazylas to nie jest operacja, chyba ze lekarz zaleci zmycie wtedy 60 zl nie 60 zl zmylabym dla spokoju sumiebia.

Gość gość
przecież w czasie zabiegu i operacji lpersonel ma sprzet który monitoruje oddech i bicie serca i nikt na żadne panokcie nie patrzy.

Gość gość
ja miałam do porodu hybrydy :) i nikt nie mówił ,że mam przestać rodzić i iść zmyć ten lakier :P a miałam cesarke. Paznokcie u rąk zostawiłam sobie wolne- bez zanych odzywek , lakierów itp.

Gość gość
jezu co za problem. niektorym to sie chyba niezle nudzi.

Gość gość
"zdjąć hybrydy"? Polski języku, dokąd zmierzasz?

Gość też ciekawa też mama
Zdjąć warstwę hybrydu, nawet cenniki mają opcje zdjęcie hybrydu :-) Leżałam z babka w szpitalu autorko, która przyszła na obserwacje a została do porodu hybryd piŁowaŁa jak złoto, leżałysmy w klinice na Kopernika w Krakowie :-) może w szpitalach, w których mają w d***e nie zwracają na to uwagi. Ja rozumiem Twój dylemat, też nie chciałabym utrudnic pracy podczas zajmowania się mną. Tej pani wyżej od monitorowania oddechu powiem, że właśnie niektóre reakcje zachodzące podczas zabiegów, operacji czy reakcji alergicznych są widoczne właśnie na płytce paznokcia :-)

Gość gość
no nie oge z ciebie autorko twoje dziecko rodzi sie w 29 tyg to bardzo wczesnie jak wiesz i zycze ci zeby bylo zdrowe i bez jakichkolwiek powiklan a ty sie martwisz o paznokcie za 60 zl, naprawde ie masz powazniejszych problemow oj chyba masz, lepiej poczytaj sobie jak pielegnowac wczesniaka i stymulowac bo ci to bedzi epotrzebne poza tym twoje dziecko bedzie bardzo malutki, drobniutkie i delikatne i co z takimi pazutami jak bedziesz je trzymac , moze karmic przytulac , normalnie nie moge z niektorych matek

Gość gość
Kurwa tumanico, ona dziecka nie rodzi nie ma tez cc w 29 tc tylko dostanie zastrzyk na rozwoj pluc dziecka a zabeg ma później.

Gość gość
Nie, wręcz przeciwnie, trzeba założyć :classic_cool: Taki teraz jest wymóg w szpitalach :classic_cool:

Gość gość
Nadal nie rozumiem praoblemu. idziesz teraz na zastrzyki to mozesz miec lakier. Idziesz za 10 tyg na cc nie masz lakieru. W czym jest problem?