Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szkoła policealna rezygnacja

Polecane posty

Gość gość

Witam, We wrześniu zapisałam się do szkoły policealnej Nova na kierunek dietetyka - kierunek płatny 100zł miesięcznie, jednakże z ważnych powodów nie mogłam uczęszczać na ten kierunek i nie było mnie na ani jednych zajęciach, szkoła oczywiście każe mi płacić pieniądze za wszystkie miesiące od września, napisałam odwołanie oraz rezygnację ze szkoły, w której zaznaczyłam, że nie będę płacić za coś z czego nie korzystałam. Dostałam odpowiedź że umowa zostanie rozwiązana po opłaceniu wszystkich kosztów, szkoła nadal nalicza mi kolejne raty. Dodam, że przy zapisie szkoła nie wzięła ode mnie mojego świadectwa ukończenia szkoły średniej i nie mają jego kopii. Czy da się z tej sytuacji jakoś wyplątać??

Zazwyczaj ponosi się koszty aż do końca semestru. Dziwne, że nie wzięli od ciebie świadectwa. Zapisałaś się jedynie poprzez ukazanie dowodu osobistego?

Gość gość
Tak, kobieta przy zapisie chyba zapomniała, że potrzebne jest świadectwo ukończenia szkoły średniej bo jeszcze tego samego dnia dzwoniła i kazała je donieść, ale ze względu na to, że mam do szkoły dość daleko nie zrobiłam tego a potem po prostu już się tam więcej nie pojawiłam. Wkurza mnie, że każą mi płacić skoro nie byłam na żadnych ich zajęciach.

Raczej nic nie da się zrobić, to jest ich zabezpieczenie przed ponoszeniem kosztów. Jeżeli nie chodziłaś na zajęcia to automatycznie zostaniesz wywalona, ale kasa musi się zgadzać. Spytaj się czy możesz spłacać w ratach, ja kiedyś tak zrobiłam i wpłacałam niewielkie sumy aż zapłaciłam zaległość :)

Gość gość
no niby macie racje, ale gdy oni nie maja swiadectwa (orygianały) to nie powinnaś widnieć wgl jako słuchacz u nich ? :/

Gość gość
chyba powinnaś zgłosić się do kuratorium albo coś takiego, bo jeśli nie dałaś świadectwa to faktycznie nie powinnaś być słuchaczem.