Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niskie cisnienie, wysoki puls, ciaza

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 4 tyg ciazy.. od kilku dni budze sie "bez powodu", ale jak mierze cisnienie - mam 107/67 puls 120.. smutas.gif fatalnie sie czuje, jakie moga byc przyczyny?

Gość gość
up

Gość gość
przy krwotokach tak jest no ale ty nie masz krwotoku jednak to jest nieprawidlowosc powinnas isc do lekarza

Gość gość
Tez mam takie i do tego zyly mnie bola mam od 14takie a jestm 27 tc

Gość gość
to ja miałam całą ciąże praktycznie 90 na 50 a puls 120-130 masakra wiem co to znaczy i współczuję :-)

Gość gość
Mam identycznie. Cisnienie 100 na 60,puls waha sie miedzy 90-120. Raz z dusznosciami przy pulsie 127 gin kazal mi jechac na IP,dostalam tabletke na zmniejszenie pulsu i ok. Wysoki puls w ciazy jest fizjologiczny. Dopoki nie masz dusznosci, infekcji nerek,watroby lub nadczynnosci tarczycy to ok.

Gość gość
Ja mam niedoczynnosc tarczycy 110/60 do 120 puls i ostatnio mnie zyly bola kurde

Gość gość
Miałam tak w 5 i 6 tygodniu ciąży. Myślałam ze zejdę. Puls 90 ciśnienie 90/50. Nie zgłosiłam lekarzowi. Samo przeszło. Myślę, ze to reakcja organizmu na szok hormonalny + emocje związane z nową sytuacją. Potem mi puls wariował po 26 tygodniu, ale to od anemii.

Gość gość
ja mam tak od początku ciąży przy niedoczynności tarczycy. Zbadaj jak najszybciej poziom TSH, to jest szczególnie ważne w I trymestrze, pownien być poniżej 2,5!

Gość gość
Mialam tak samo. Puls wysoki przy niskim cisnieniu. Czytalam ze to normalne na poczatku ciazy ale u mnie tez wyszla niedoczynnosc tarczycy.

Gość gość
też mam taki puls. w ciąży i poza nią. ponad 100-120...czuję się wtedy fatalnie.siedząc "biegnę"- skąd to się bierze ???