Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gameover

Wczoraj poznałem prawdę i jestem w wielkim szoku cd

Polecane posty

ale w sumie masz dosyć przyjemne obowiązki:D Ja też kimnąłem po powrocie skądś tam. W nocy nie mogłem spać. Wróciłem zamiotłem przestawiłem pare rzeczy dla spokoju sumienia i włączyłem sobie film i zasnąłem na półtorej h

No ja tez zasnelam przy filmie .o piramidach. Znowu jakiś debil twierdził ze to ludzie budowali bo znaleźli niby szczątki robotników z wadami kręgosłupa wskazującymi na dzwiganie bla bla bla ... I zasnelam

nic nie poradzisz. enrtopia będzie ponoć rosła i odkurzacz nic tu nie pomoże. Ba.prawdopodobnie dzięki tej entropi w ogóle działa;)

Odkurzacz:) mój najlepszy przyjaciel jak się ma dwa psy :o

Gość gość
A kto niby budował kosmici?

Wg oficjalnej nauki bloki musiały by być stawiane co 2'5 minuty wierzysz ze ludzie maja takie moce?

Gość gość
Wierzysz ze zaawansowane technologicznie istoty budowalyby piramidy z kamieni? Skoro znały laser i stopy metali to nie wykonywały by tak glupiej pracy jak układanie kolosów z kamieni tylko wybetonowalyby piramide

niektórzy są niereformowalni. przeciętny człowiek obecnie nie potrafiłby zbudować nawet iglo ale każdy jest przekonany, że dałby se rade z jakąś tam piramidą z jej złożonymi zależnościami matematycznymi wpisanymi w proporcjejuż nie mówiąc o samej inżynieri

uwaga student budownictwa. Krótko mówiąc BETON ten prawdziwy i umysłowy:D Betonowe budowle są podatne na pęknięcia chociazby podczas trzęsień ziemi.

Gość gość
Przecież taka piramidę się stawiało w kilkadziesiąt lat, Cheops chyba nie dożył ukończenia grobowca

Gość gość
To dziwne ze prymitywnie inuici potrafią iglo postawić a w Skandynawii się buduje ustne pałace lodowe

beton również kruszeje i traci swoje właściwości. Kamienie ukształtowane w geologicznie i zahartowane żarem wnętrza ziemi to najlepszy budulec.

Gość gość
No k***a zastanow się czy jakbys miała maszynę do szycia to szylabys ubrania z koziej skory

nie przetłumaczysz. idź stąd kurfo bo chcielismy sobie porozmawiac a nie oswajać twoją ignorancje

Gość gość
Może i kruszeje, a Rzymskie budowle przetrwaly . Poza tym na piramidach widać ślady erozji, wiadomo ze nie będą tak łatwo pekac bo się są na sztywno połączone. Nie jestem studentem budownictwa

tak. beton to najważniejsze i najdonioślejsze osiągnięcie człowieka. czego jesteś dowodem. nic co zostało zbudowane z cegieł i spojone zaprawą nie dotrwało do naszych czasów w nienaruszonym stanie. t chyba wystarczający dowód na właściwości kamienia jako budulca. Dziś używa się betonu ze względów ekonomicznych a nie ze względu na jego super hiper właściwości. w zasadzie to powoli sie już od niego odchodzi

Gość gość
To nie ignorancja, tylko logika. Ciekawe jak te k***a debile ze średniowiecza budowali strzeliste katedry bez dźwigu? Ciekawe

rzymskie budowle nie są z betonu. przynajmniej te które przetrwały. Zawsze trzeba to wałkować. ciągle jakiś zdziwiony leming cofa dyskusje do podstaw. Nie chcesz wierzyć to nie wierz ale sie nie wpiertalaj. Ide przyjde jak se stąd pojdzie

Gość gość
Przecież obecne cegły maja dużo lepsza wytrzymalosc, kilkadziesiąt razy lepsza, na ściskanie i na erozje