Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gameover

Wczoraj poznałem prawdę i jestem w wielkim szoku cd

Polecane posty

Gość kill them all
Po przeprowadzeniu badań okazało się, że po wypełnieniu go kwasem, przedmiot ten stawał się ogniwem elektrycznym. x Szkoda, że nie doczytałeś tej historii ;) Ten przedmiot, służył do galwanizacji. Nasza wiedza, szczególnie ta wiedza spopularyzowana o starożytnych jest niepełna, fragmentaryczna, ale coś wiemy. Wiemy między innymi, chociaż powszechnie ludzie nie mają tego świadomości, że rzymianie budowali ciekawe mechanizmy. Nauczyli się sporo od Greków i rozwinęli tę umiejętność, którą potem zapomniano. Budowali drzwi, które same się otwierały i zamykały, budowali swego rodzaju automatyczne teatrzyki... Nie potrzebowali do tego kosmitów. Po prostu mieli warunki, możliwości i pewien zasób wiedzy, oraz rynek na zbyt, czyli świątynie, bogac***atrycjusze, kupcy i tak dalej... Ty uparcie szukasz tajemnic, tam gdzie ich nie ma, nie dostrzegając tego, co naprawdę tajemnicze.

Gość gość
a ten Brown to ten z trylogii powrotow do prze i pszyszlosci? :classic_cool:

22 37 nie umieś czytać ze zrozumieniem a się wymadzasz :o

wreszcie nikt was nie zmusza do przyjmowania do wiadomości faktów. Wasza wola. Możecie być na nie ślepi zamiast tego spekulując co do inwencji człowieczej. Nie zbudowalibyscie nawet prostej drewnianej chaty, która przetrwałaby większy powiew wiatru mimo to czujecie się spadkobiercami geniuszy, których metod nie potraficie wytłumaczyć

wreszcie. Dlaczego piertolona moteracja znowu sabotuje topik? Mam do was przyjechać i zapytać sie o to osobiście?

Gość gość
Nie da się i się nie będzie dało. Ponieważ nikomu się nie chce tak p******ic jak tamtym ludziom, dla których było to sensem zycia

Gość gość
nie widzę tez 😭

nawet jak nie wejde to wy kiedyś musicie stamtąd wyjść. chcecie mnie kurfa spotkać we własnym samochodzie? a może wolicie żebym was śledził do domu i zadał to pytanie w obecności waszych rodzin skoro nie czujecie się w obowiązku opdowiedzieć na łamach kafeterii dlaczego stosujecie takie metody ewidentnie łamiące prawa obywtelskie już nie mówiąc o prwch konsumenta i i KURFA MOIM OSOBISTYM PRAWIE!!!!!!!

Gość gość
Może stosowali przeciwwagę dla tych głazów, wewnątrz piramidy jest pochylnia, mogli je wciągać obciążając z drugiej strony cięższym kamieniem.

Gość gość
dlaczego nie rozumie co czytam :classic_cool:

bo jesteś tempą dzidą. Pasuje ci takie wytłumaczenie? Jest najbardziej prawdopodobne cieciu piertolony

Gość gość
Łoj!!!! eM sie wkurfił :classic_cool: dobranoc zatem obaczym sie latem :classic_cool: 🖐️

Ja piertole co za tempak a jak chcesz cos galwanizowac bez prądu geniuszu?

Gość gość
Nikt tu nie mówi o rzetelności książek Browna tylko o koncepcjach przez niego przedstawionych x Te koncepcje to są brednie, które mają ładnie wyglądać w powieści dla matołów bez elementarnej wiedzy i w filmie dla tych samych matołów, ale już nie potrafiących czytać. Oceniać wolno wszystko, ale trzeba się liczyć z tym, że także podlega się ocenie.

Gość gość
cieciu piertolony? jeszczes mnie nie przelecial a juz o tym rozpowiadasz :classic_cool:

Gość gość
Prąd nie był potrzebny i pewnie dlatego nawet w piramidzie nie ma osmolonych ścian od pochodni, robili jakieś żarówki z miedzi i tluszczu

Gość gość
guma_85 dziś Ja piertole co za tempak a jak chcesz cos galwanizowac bez prądu geniuszu? x No właśnie, to było ogniwo elektryczne, służące do galwanizacji. Poczytaj sobie, łatwo znaleźć.

nie tknął bym cie nawet dwukilometrowym manipulatorem sterowanym z izolowanej strefy

Gość gość
faktycznie juz chyba zostane cieciem niewypiertolonym :classic_cool: zachowaj te smutna prawde dla siebie :classic_cool:

Gość gość
gameover dziś nawet jak nie wejde to wy kiedyś musicie stamtąd wyjść. chcecie mnie kurfa spotkać we własnym samochodzie? a może wolicie żebym was śledził do domu i zadał to pytanie w obecności waszych rodzin skoro nie czujecie się w obowiązku opdowiedzieć na łamach kafeterii dlaczego stosujecie takie metody ewidentnie łamiące prawa obywtelskie już nie mówiąc o prwch konsumenta i i KURFA MOIM OSOBISTYM PRAWIE!!!!!!! x Nie masz żadnych praw. Sam przecież o tym pisałeś, że prawa są ograniczane, że człowiek nic nie znaczy i masz tego "dowód" i się ciesz :D Nic nie znaczysz, jesteś olewany przez rząd, przez polityków, przez KAFETERIĘ :D Nawet przez Dana Browna, któremu już jest obojętne, czy przeczytasz jego wypociny, czy nadal będziesz dumał nad tym, czy Herodot kłamał, czy sfałszowano jego zapisy? Jesteś nikim, krzykaczem forumowym, który grozi wszystkim według zasady: dupa w świecie, kozak w necie.

Gość gość
Poraża, nie poraża, ale sprawdziłaś/łeś, sobie tą starożytną galwanizację? Czy jeszcze nie? Porażeńcu :D

Gość gość
mnie obsypuja ładniejszymi komplementami :classic_cool: np, jestes pieknie wredna :classic_cool:

Kurfa czy do ciebie nie dociera ze żeby zaistniał dany proces potrzeba prądu o określonym napięciu?

" d**a w świecie, kozak w necie. " xxx a chcesz mi to udowodnić osobiście?

Gość gość
a zeby iskrzylo to porzebna jest laska hebanowa i nalezy ja pocierac o futerko tyle pamietam z doswiadczen na lekcjii fizyki:classic_cool:

Gość gość
Lampki oliwne mieli

bo ja nie widze przeciwskazań. nawet wyłozę kase na bilet. Prosze udowodnij chociaż jedną teorię którą tu postawiłeś. Masz realną szansę. Jeżelijej nie wykorzystasz tzn, że nie interesuje cie prawd ergo dyskusja z tobą mija sie z celem

Tak Kurfa a w baterii siedzi świstak i pocięta kasę o futerko i stąd masz prąd w latarce :o

ustalisz miejsce żeby nie było, że przyjade z jakąś armią. MOżesz nawet podać je w ostatniej chwili na kafeteriii zaprosić sekundantów zzębym cie kurfo jepana nie zatłukł na smierć