Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gameover

Wczoraj poznałem prawdę i jestem w wielkim szoku cd

Polecane posty

jedyna logika jaka się wykazujesz to opuszczenie spodni przed posadzeniem tyłka na kiblu. reszta to dogmaty, nad którymi nigdy nie raczyłeś się zastanowić. Piramidy wykazują tyle proporcji i matematycznych zależnosci (których rzekomo egippcjanie nie znali), że trudno uwiierzyć, iż przy pomocy kamiennych tłuczków byli w stanie osiągnąć taki efekt. Guma. Masz ten link do filmu, który ci zapodałem? niech se gościu obejrzy i pluje sue na monitor bo mnie już k***ica zaczyna strzelać

Gość gość
A panteon w Rzymie? Ma odlana kopule z betonu

ponadto z tą twoją logiką jakoś nie mogą sobie poradzić specjaliści i inzynierowie. więc prosze nie mów mi, że wszystko zostało wyjaśnione i logicznie wytłumaczone

no to ma. idź k***a i sie spuść na ten beton albo wykuj se dziurke i go wydymaj

Gość gość
No ale co z tego, to nie jest dowód na żadna cywilizacje pozaziemską. Istnieje wiele niewyjaśnionych historii. Dobra obejrze a potem was op*****le

to lepiej przyjdź z tatą i jego kolegami bo mam zamiar spuścić ci manto

żeby z wady robić zalete. NO tak. skoro buduje sie z betonu tzn, że to najlepsze rozwązanie. Nie jest najlepsze. chyba, że umiałbyś taką kopułe wykonać z litej skały w jednym kawałku i postawić ja na dachu. a nie potrafisz i nikt tego nie potrafi stąd beton. EUREKA!!!!:/

ide na chwile do sklepu op******ic jakaś kasjerke bo mi ciśnienie skoczyło:P

A ilu ludzi potrzeba wg naukowców do przeniesienia bloku o wadze 1650 ton? W baalbeck takich wiele.

Gość gość
Nie wiem k***a ale istnieje cos takiego jak tarcie. Po lodzie przeciagniesz ogromny ciężar a po ziemi juz nie.

No ale każdy kto chodził do szkoły "wie" ze budowlancy ciągami takie głazy na drewnianych platwormach

Poza tym głazy były przeniesione z pobliskiego kamieniołomu na dość strome wzniesienie. Wyobraz sobie ze dzisiaj nie ma takiego dźwigu żeby to uniósł. Potrzeba by było ich ok 30 jednocześnie . żeby przeciągnąć ten głaz potrzeba by było ok 40 tys ludzi!!! I teraz nikt nie wyklucza ze to ludzkimi rękami było zbudowane tylko skąd ci ludzie posiadali wiedzę. Bo technologia jest do dziś dzień nam nie dostępna!

musze sie troche uspokoić wychodze a tu pijany kumpel. Mało co bym sie nie napił:D słuchaj Gumo. To nie jest merytoryczna dyskusja. to jest spór pomiędzy religiami. On wierzy w to co mu sie wmawia a my w to nie wierzymy i logiczne argumenty nic tu nie zdziałają. WIem po sobie;) Tak jest skonstruowany ludzki umysł. To nie komputer obliczający ciągle nowe zmienne. Nasza wiedza jest oparta na wierze w jej słusznosc. i w zasadzie nie powinienem się denerwować na to, że ktoś broni swojego światopoglądu, który wydaje mu się całościowy.

ja też jestem ignorantem i jest nim każdy ze względu n ludzkie ograniczenia. jednocześnie ta ignorancja jak się wydaje pozwala nam rozważać kwestie, za które nigdy byśmy się nie zabrali posiadajac większą wiedzę;) może troche nieprecyzyjnie to ujałem.

inaczej. niewiara w dogmaty ostateczne jest zbawieniem. Wiele już ostatecznie tłumaczących świat teorii zostało udowadnianych i następnie obalanych. zatem gdyby kierować się tylko kryterium wiedzy nauka stanęłaby w miejscu;) Mam nadzieję, że lepiej:)

Nie . pierwsza (folie) kupilam z rozpaczy po śmierci przyjaciela z dzieciństwa ,mojego najukochanszego kundelka :( niestety nigdy mi go nie zastąpiła. A druga przygarnelismy jak szczeniaka. I długo ta stara nie mogła jej zaakceptować, tzn tolerowała jej obecność ale np nie chciała się z nią bawić nie wolno mi jej było dotknąć . to taka zazdrosnica. A teraz są przyjaciółkami chociaż to są zupełnie różne psy.

a facet może cie dotykać?:) mój kuzyn z byłą żoną mieli kiedyś, zapomniałem rasy, niby rodwailer ale taki wyżłowaty bardziej. w każdym razie ten pies z racji, że żona siedziała w domu z kinderem uważał ją za swoją własnośćiskończyłosię tak,że kuzyn razu pewnego wrócił z pracy,dał żonie buzi w następstwie czego został upiertolony w noge:D Póxniej dostał wpiertul ale to już inna historia

Nie no my się możemy dotykać :) tylko ze ja nie mogę dotykać żadnego psa nawet ta naszaKlare to po kryjamu glaskam

Gość gość
' no to ma. idź k***a i sie spuść na ten beton albo wykuj se dziurke i go wydymajlapka.gif ' świetna odpowiedź na logiczny argument. chyba ci ciśnienie skacze, dzieciak. idź weź leki