Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natszor

Czy mogło dojść do zapłodnienia? ciąża?

Polecane posty

Gość natszor

Witam zgłaszam się z problemem który mnie dręczy. Otóż zacznę od tego że mam nieregularne miesiączki. Ostatnią @ miała w grudniu 2013 roku. Do tego czasu brak. Byłam u lekarza przepisał mi luteinę 4 razy w ciągu doby przez 5 dni. Nie pomogło wywołać. W styczniu odbyłam swój pierwszy stosunek z prezerwatywą. Chłopak skończył poza mną. Po około 3 tygodniach taka sama sytuacja i też skończył poza mną. Martwię się czy mogę być w ciąży, bo nie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie.. Nie wiem czy skoro nie mam miesiączki, nie mam też owulacji.. jestem zielona w tym.. W sumie żadnych objawów nie mam wskazujących na to, ze byłabym w ciąży, ale jednak coś mi nie daje spokoju... Hmm jak myślicie? Z góry dziękuję za wszystkie poważne odpowiedzi :)

Gość gość
nie nie moglo

Gość gość
Gumka + ewakuacja przed końcem, brak miesiączki = brak owulacji, ale w tym przypadku w sumie niewiadomo kiedy się pojawi, ale tak czy siak obawy bezpodstawne. Zajść w ciążę nie jest łatwo. jestem w 100 % zdrowa i młoda, mój mąż też a jak staraliśmy się o dziecko to dopiero po 5 miesiącach się udało, dodam że przez te 5 miesięcy robiliśmy to wręcz na okrągło ;) wyluzuj !!!! To nie takie hop skup!

Gość gość
Jak się ry/pie i nie chce zajść w ciążę to się zaciąża.

Gość natszor
Czyli, że nie? ;) właśnie poprzez brak tej miesiączki nie wiem, kiedy mam a kiedy nie owulacje, a jeśli wtedy miałam? ;/ tylko, ze partner skończył poza mną, dziękuje za odpowiedzi ;)

Gość gość
Jeśli tak się boisz to kup test, jeśli się wstydzisz to kup w rossmanie, nie musiz prosic. Ale moim zdaniem skoro się tak zabezpieczaliscie to nawet jak owulacja była to bez przesady. Po co byłyby gumki skoro miałyby zabezpieczać tylko wtedy kiedy nie możesz zajść w ciążę. One są poto zżeby właśnie w niebezpieczne dni zabezpieczać

Gość gość
Ja nie wiem czy ty wiatropylna jestes że sie ciazy boisz

Gość natszor
nie każdy jest gotowy na dziecko, że się boje ;) mam tylko obawy co do tej owulki, może akurat wtedy miałam owulacje a współżyłam, nie jestem w stanie tego zauważyć, bo jak wspomniałam, ostatni raz okres miałam na początku grudnia'13 .. Moze już panikuje bo wydaje mi się, ze mam powiększone piersi, ale żadnych innych obajwow nie mam.. eh

Gość goska 1111111111
Nie raczej nie mogo tym bardziej ze nie skonczyl w tobie ja tez tak mialm ze okres mi nie przyszedl przez 4 miesiace poszlam do gin i okazalo sie ze mam pcos teraz sie lecze i jest oki idz do gin i napewno sie dowiesz o co chodz

Gość gość
Owulację nawet jak masz nieregularne cykle możesz sobie potwierdzić testami lh albo mikroskopem owulacyjnym np Afrodytą. Unikajcie współżycia w dni płodne, skoro nie chcesz zajść w ciaże