Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ingaa

Czy są wśród Was kobietki, które chca już zostać mamami?

Polecane posty

Wiem wiem, jakos trzeba się nauczyć cierpliwości :) inaczej nie da rady :) Kasia

cześć dziewczynki! Jestem z Wami i ja - Wasza tiamka! U mnie po weekendzie ok, moja fasolka daje mi się we znaki bulem brzuszka, ale dzielnie sie trzymam. W środę idę na USG, wyniki mam ok, trochę cukier wysoki - na granicy normy, ale mam nadzieję, że to nic poważnego. Ledwo wyprosiłam lekarza, żeby nie wqypisywał mi jeszcze zwolnienia... Całuje Was mocno i ściskam kciuki za te starające!

tiamka hej :) to widzę że wyniki ok, cieszę się :) mam nadzieje że będziesz nam zdawała relacje na bierząco co się dzieje z Toba i fasoleczką :) Kasia

Witam moje panie....... U nas zima na całego.......biało, lód na drogach, trzeba szczególnie na brzuszek uważać!!! Witam dwie nowe mamusie.....Anielko25, krystin- pozdrawiam serdecznie i ogromne całuski dla Waszych brzuszków!! Bozina- juz sie nie martwię, ze Emileczka jest taka drobniutka......na pewno urosła.....w piątek mam wizyte to sie przekonam.......Wazne ze jest zdrowa i silna!! Kopie, wierci sie i rozrabia. Wszystkie starające sie dziewczyny- dla Was ta pogoda jest wysmienita!! Na zewnątrz zimno- więc trzeba pod kołderką siedziec- a tam to juz wiadomo :)) :)) Domi- jak sie czujesz??? Metus, Claptola, Katarinka, Mateczka, 1102??A co u Was? Czemu tak rzadko piszecie?? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, zycze miłego dnia i duzo usmiechu :)) :)) :))

Gość becik
oczwyście, że są i to takie spragnione macierzyństwa:o) mam skończone 29 latek i próby by zajść w ciążę od 9 m-cy:( czekamy, liczymy dni, "pracujemy" ..... ale wiem, że ten czas nadejdzie i dam w końcu upragnionego potomka memu mężowi:)

No u mnie też strasznie biało:) ale ładnie. Boje sie tylko, że na Świeta nie bedzie sniegu, bo to tak juz przwaznie jest....

Hej Dziewczyny. Pozdrawiam wszystkie nowe kobitki ( i ich mężusiów) w naszym gronie. Dzięki Kasiu. Wiedziałam, że to za wcześnie, ale tak mnie korciło. No cóż, poczekam, poczekam. Ja dzisiaj roboty full - okres PIT-ów, biorę się do roboty - ale jeszcze tu zajrzę. Pozdrawiam i zyczę wszystkim fasoleczek w brzuszkach. A ciężarówki - dbajcie o siebie i maleństwa. pozdrowienia dla malutkich smerfików.

Czesc Becik:) Miło że do nas dołączyłaś:) Ja staram sie dwa lata. Poczytaj sobie posty innych dziewczynek....Zapraszamy do pogaduszek:):):):)

Czesc Becik:) Miło że do nas dołączyłaś:) Ja staram sie dwa lata. Poczytaj sobie posty innych dziewczynek....Zapraszamy do pogaduszek:):):):)

Gość estella
Witajcie! Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo serdecznie. Zobaczcie jak czekałyśmy na zrobienie testu, a tu testowanie tuż, tuż. Ale ja w końcu nie wiem, czy kupię test...Może poczekam czy przyjdzie okres...no nie wiem, jakaś niezdecydowana jestem. Ale to pewnie dlatego, że jakoś niezbyt wierzę, aby teraz się udało. Postanowiłam jedno; jak teraz nic nie wyjdzie, to idę na żywioł, żadnego odliczania dni płodnych, kochania się co drugi dzień i wstrzemięźliwości do 13 dc. Bo jak teraz nie będzie dzidziusia, to widać dotychczasowe planowanie było do niczego :-( Ale prawdę powiedziawszy boję się tej niedzieli i smutku...

Witajcie! Lusiu czuję się w miarę dobrze gdyby nie te bóle brzuszka:-( Jak zaczyna mnie boleć to martwię sie o dzidzusia biorę No-spę i mam zły humor ale mam nadzieję że niedługo miną! No i mam upławy żółtawe a wcześniej nigdy nie miałam!Czy to normalne w ciąży????? Lusiu nic martw się o to że Emilka jest drobna!!!Z tego co pamiętam to Ty przed zajściem w ciążę ważyłaś 44 kg!?-kawał baby z ciebie:-) Nie martw się ja po urodzienie ważyłam 2,400 a teraz 56 kg przed ciążą:-)Całusy dla Emilki!! Małaczarna co u Ciebie?Jak brzuszek boli?Zmieniłas lekarza?Napisz co tam słychać?! Starające sie trzymam kciuki za was i czekam z niecierpliwością na wyniki testów!!!!

NO oczywiście Malinko że na swięta to śnieg musi byc obowiązkowo :) Hej Aśka74 :) cierpliwości, ja tez muszę ją mieć jeszcze 5 dni Hej Estella :) jak weekendzik?? Słuszne podejście sluszne :) może i tak się zastosuje do tego, w końcu nic na siłe, w odpowiednim czasie samo przyjdzie :) Domi24 nie zamartwiaj się tak, popytaj lekarza, przyszłych mamuś i głowa do góry :) Kasia

Gość mysza29
Witam kobietki po wekendzie:) Kasiu ja też mam miec testowanie juz w sobote też już myśle o tym i chociaż wątpie że tu już to jednak nie moge sie doczekać. a tak mnie bolą piersi ale tez troszke brzuszek, co to będzie co to będzie

mysza29 no to testujemy razem, ja niestety nie odczuwam zupełnie nic, żadnych bóli, nabrzmiałych piersi, kompletna cisza, ale zobaczymy Kasia

Witam Kochane! Z nieba mi spadło to forum :) Bardzo się cieszę, że Was tu znalazłam. Chciałabym zadomowić się tutaj wśród Was, jeśli pozwolicie. Mam 28 lat, podobnie jak mój narzeczony. Oboje pracujemy. Ślub planowaliśmy w rok po zaręczynach.....ale......pojawił się słodki powód aby wszystko maksymalnie przyspieszyć. Miałam zamiar schudnąć trochę, bo przytyłam mocno w ciągu ostatnich 11 miesięcy i po dwóch tygodniach diety mój organizm wszystko sobie poprzestawiał i zaszłam w ciążę. Mam w sobie fasolkę, bardzo bardzo malutką jeszcze, bo zaszłam 28 października. Dwa testy domowe wyszły negatywnie, ale ja wiedziałam swoje i poszłam na krew. I okazało się, że mam rację, czyli jestem w 3-4 tygodniu (badanie 19 listopada, testy 17 listopada i 10 listopada). Kochane moje! Tak bardzo się cieszę, ale nikomu oprócz Rodziców na razie nie mówimy, bo tak bardzo się boję o maleństwo. Poczekamy do 12 tc. Łukasz się wkurza, że nie może powiedzieć, bo chciałby poinformować calutki świat, że będzie tatusiem. Pozdrawiam Was wszystkie i bardzo dziękuję, że jesteście :)

Dioda! Wysyłam szczególne pozdrowienia, bo zaszłyśmy w ten sam dzień :)))) Dziewczyny, wybaczcie, że nie przeczytałam jeszcze całego forum, zanim napisałam do Was, ale tak bardzo się spieszyłam, żeby Wam napisać o mojej fasoleczce. A zaległości nadrobię szybciutko, obiecuję!

Cześć Nesia :) witamy w naszym gronie :) gratuluje fasolki :) przeczytasz wszystko ale dużo jest wiec powolutki poznasz nas wszystkie :) Kasia

Gość TABELA
NICK..........MIASTO......TERMIN.....KGNABYTE.....PLEC...OBBRZUSIA 29 tydzień..Warszawa....1 Luty...........12............Zuzia......90 cm Monika24..........8.11......URODZIŁA .....ZUZIĘ.......................... trudi..........Dębica....24 marzec...........9..............?..........98 cm 1102............Opole.....11 marzec........6............Michał.......93cm dzidzius.....Warszawa .15 styczeń.......12.........Weronisia....90 cm Mała31 .......Słupsk .....19 kwiecień......3..............?.............?... Metka26.......Essen......12 marzec.......4..............?..........90 cm Lusia.....Starachowice..20 styczen......12..........Emilia........96 cm Mateczka ....Poznań ....20 styczeń .... 12 ... ......Karol..........?... Katarinka29.Szczecin...15 marzec.......6,3..........Kubuś.........?.... Claptola.......Legnica....9 kwiecien......3,5..............?.........78 cm Milucha........Kraków....22 marzec.......4,5.........córcia........88cm Małgos27....Wrocław ... 7 kwiecień.......5...............?.........89 cm Rubina............?...............?..............?...............?...........?...... Agresor..........?...............?..............?...............?...........?...... Impersona...Wrocław...16 styczeń.......12..........Kubuś.......100cm joganna..... Lublin....... 15 luty.......... 10....... Gabrysia.... 102!cm Marcelinka...Kraków.....11 grudnia......14.............?...........99cm Tiamka........Brzeg........10 Lipca.........?..............?...........?...... MałaCzarna...Zabrze......24 lipca..........?...............?..........?...... .....?..............?..............?...............?..............?.............?..... .....?..............?..............?...............?..............?.............?..... .....?..............?..............?...............?..............?.............?..... .....?..............?..............?...............?..............?.............?..... .....?..............?..............?...............?..............?.............?.....

Gość mysza29
Hej Malinka a twój mężuś to już taki fajnie gotowy na maleństwo:) rozbawiła mnie historia z tym jedzonkiem bobo-frut hi hi

NESIU- witaj serdecznie.....ciesze sie ze mamy kolejną mamę...OGROMNE GRATULACJE!!! DOMI- zadnych złych humorów!!! Masz dzidziusia w brzuszku musisz byc dla niego zadowolona i usmiechnięta!! Bóle brzuszka miną wkrótce- tym sie nie przejmuj..Głowa do góry i mysl tylko o tym malenkim człowieczku w brzuszku!!!

..Nesia moje wieelkie gratulacje. Właśnie dzięki Wam Brzuchatki, ja mam nadzieję:):):):):) Mysza ja tez sie bardzo ciesze, że mój mężuś jest tak dobrze nastawiony na tatusiowanie:):):):) to bardzo pomaga(nie jestem z tym sama)

Jejku jak ten czas szybciutko mija dopiero powiedzielismy wszystkim o ciazy a tu juz tylko 10 tygodni zostalo :) Monika24 tez bym chciala tak szybciutko urodzic, bede rodzic bez znieczulenia bo jest za drogie i nie wiem jak to wytrzymam :( Lusia mialas moze tak ze brzuszek ci sie nie powiekszal ani o centymetr pezez caly miesiac?? bo mój stoi :( Domi a juz bylas u gina czy nie?? juz wisz na kiedy masz termin??

29 tydzień byłam u lekarza 15 listppada z powodu bóli brzuszka, ale jeszcze było za wcześnie żeby zobaczyć dzidzusia(ostatni okres 12 poździernik)wtedy jeszcze nie miałam upławów więc o nie nie pytałam! Teraz wizytę mam wyznaczoną na 6 grudnia więc nie chcę wcześniej iść, no może 3 grudnia pójdę ale nie wcześniej bo gin pomyśli że ja jakaś nienormalna jestem:-) No więc napiszcie mi mamusie czy któraś z was żółtawe upławy miała??I czy mogę poczekać z tym do 3 grudnia i się nie denerwować???!

29 tydzień byłam u lekarza 15 listppada z powodu bóli brzuszka, ale jeszcze było za wcześnie żeby zobaczyć dzidzusia(ostatni okres 12 poździernik)wtedy jeszcze nie miałam upławów więc o nie nie pytałam! Teraz wizytę mam wyznaczoną na 6 grudnia więc nie chcę wcześniej iść, no może 3 grudnia pójdę ale nie wcześniej bo gin pomyśli że ja jakaś nienormalna jestem:-) No więc napiszcie mi mamusie czy któraś z was żółtawe upławy miała??I czy mogę poczekać z tym do 3 grudnia i się nie denerwować???!

Gość anna27
Mam pytanie dla doświadczonych juz kobietek, które są lub były w ciąży. U mnie to będzie 5-6 tydzień, wizyte mam 29 listopada, ale chciałam was zapytać, czy takie delikatne skurcze jak przy miesiączce szczególnie wieczorem to normalny objaw, czy nie?

Domi ja tez na poczatku ciazy mialam żółte upławy i to ich calkiem sporo było, teraz sa juz białe. dopóki nic nie nie swędzi jest wszystko w porzadku :)

Gość Dom24
Termin pewnie na koniec lipca ale dokładnie dowiem się dopiero 3 grudnia!

Anna wydaje mi sie ze to normalne nie wystapila miesiaczka i organizm musi sie przyzwyczaic no \"nowych \" warunków macica ci sie moze powiekszac i stad te skurcze :) ale spytaj sie jeszcze lekarza

Dom24 to ja pomyliłam się:-) Anna27 u mnie to też 6 tydzień i mam bóle brzucha i bolesne skurcze jakby jajników coś takiego!Podobno to normalne tak mówi mój gin zalecił mi No-Spę ale Ty sama nie bierz!Dopiero jak lekarz Ci zaleci!! Nic się nie martw wszystko będzie dobrze

Dom24 to ja pomyliłam się:-) Anna27 u mnie to też 6 tydzień i mam bóle brzucha i bolesne skurcze jakby jajników coś takiego!Podobno to normalne tak mówi mój gin zalecił mi No-Spę ale Ty sama nie bierz!Dopiero jak lekarz Ci zaleci!! Nic się nie martw wszystko będzie dobrze