Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ingaa

Czy są wśród Was kobietki, które chca już zostać mamami?

Polecane posty

Faktycznie zegar biologiczny tyka i boje sie tego \"cykania\" co prawda 6.XII skoncze 25 lat...ale z moimi staraniami dwu letnimi-kto wiem. Im wczesniej tym lepiej:)

Wcale Kasiu za wcześnie - u każdej jest inaczej. Ty się możesz pocieszać w razie @ ( czego Ci nie życzę), że jeszcze spokojnie zdążysz, jesteś w tej komfortowej sytuacji, że Tobie zegar nie tyka tak głośno jak nam. Ale życzę Ci, żebyś się @ nie doczekała. I wszystkim innym również ( sobie też).

Wcale Kasiu za wcześnie - u każdej jest inaczej. Ty się możesz pocieszać w razie @ ( czego Ci nie życzę), że jeszcze spokojnie zdążysz, jesteś w tej komfortowej sytuacji, że Tobie zegar nie tyka tak głośno jak nam. Ale życzę Ci, żebyś się @ nie doczekała. I wszystkim innym również ( sobie też).

Gość mysza29
Kasia to ty masz jeszcze luzik 24 latka to super a ja 29 ojej i coraz trudniej i jedna wielka niewiedoma :(

Gość mysza29
A może już nie moge mieć dzieci??? wydaje mi sie z obserwacji swojego ciała że nie mam już tyle śluzu płodnego co kiedys, nie wiem może sie myle może jestem przewrażliwiona ale chyba cos wtym jest że z pierwszym dzieckiem lepiej zdążyć przed 30

Mysza - ja też mam obawy, że może się nie udać, ( tym bardziej, że 1 poronienie 6 lat temu) , ale staram się być cały czas pełna optymizmu. Musi się w końcu udać!!!

Mysza - ja też mam obawy, że może się nie udać, ( tym bardziej, że 1 poronienie 6 lat temu) , ale staram się być cały czas pełna optymizmu. Musi się w końcu udać!!!

Gość estella
Dziewczyny , głowa do góry! Co Wy opowiadacie, ze tracicie płodność, bo zbliżacie się do 30. !!! Zobaczcie w jakim wieku teraz kobiety rodzą! Bardzo często mają ponad 30 lat!!!

Gość estella
Dziewczyny , głowa do góry! Co Wy opowiadacie, ze tracicie płodność, bo zbliżacie się do 30. !!! Zobaczcie w jakim wieku teraz kobiety rodzą! Bardzo często mają ponad 30 lat!!! Ja myślę o swoim wieku zupełnie inaczej, u mnie granica 30-tki to ostani dzownek, ponieważ nie chcę aby moje dorastające dziecko miało mamę-babcię ;-) a poza tym czuję się już gotowa na macierzyństwo i w pełni odpowiedzialna aby przyjąć ten cud! :-)

Witam dziewczyny! AAAAAAAAAaaalescie sie rozpisaly!!!! Nie bylo mnie pare dni i widze ze mam duzo do nadrobienia :D Kasiu Ty sie martwisz ze za wczesnie sie odezwal u ciebie instynkt macierzynski a co ja mam sobie w takim wypadku pomyslec jak jestem rocznik 85??? POZDRAWIAM Was dziewczyny i nie wiem czy jeszcze potem sie pojawie bo spedze kolejne popoludnie w szpitalu :( Ale wy sie trzymajjcie cieplo a ja postaram sie nadrobic moje zaleglosci na forum! 😘

Dawno juz nie byBo Sylwi19, naszej najmlodszej przyszlej Mamuski:):):):):):) Ciekawe co u niej slychac. Wiecie co, ja nie wiem jak kobieta dziala, ale wlasnie wstapily we mnie nowe sily. chyba czasami kazda z nas musi zlapac konkretnego dola, musi zostac sprowadzona na ziemie, zeby znowu zaczac dzialac konkretnie:):):):):):)

Dawno juz nie bylo Sylwi19, naszej najmlodszej przyszlej Mamuski:):):):):):) Ciekawe co u niej slychac. Wiecie co, ja nie wiem jak kobieta dziala, ale wlasnie wstapily we mnie nowe sily. chyba czasami kazda z nas musi zlapac konkretnego dola, musi zostac sprowadzona na ziemie, zeby znowu zaczac dzialac konkretnie:):):):):):)

Witaj Malinko! dzis sie pojawilam ale na chwilke! mysle ze tak gdzies godzinke z Wami zostane :D a potem obowiazki!!! No i ciekawa tez jestem kiedy dzis wroce do domciu... Ale jak tylko bede miala wieczorem sile to tu wpadne :)

Sylwai nie wiem jak to nazwiesz, ale to jest telepatia:):):):):)Wlasnie o Tobie pomyslalam:)zreszta napisalam

Aśka74 dzięki za ciepłe słowa :) Agusia23 no to dobrze :) bo juz sie zastanawiałam że moze to jeszcze nie pora :) Kasia

Gość mysza29
Kasiu jak najlepsza pora zresztą to raczej nie jest określone, ja sie czuje spóźniona i tyle no ale cóż dopiero od niedawna poczułam wielkie pragnienie żeby mieć dzidziulka :) pozdrawiam

Cześć Sylwia :) coś sie dawno nie odzywałaś, no nie to że się martwię tylko zastanawiam że moze za wcześnie :) a coś Ty taka zabiegana?? Kasia

Malinka moze to i telepatia :D ale ciesze sie ze ktos jeszcze o mnie pamieta na tym forum...

Gość Mateczka
Witam Was kobiety, Na wstepie powiem tak: STARAJACE DIE ODROBINA POZYTYWIZMU! BEZ OBSESJI!!!Rozumiem Was naprawde, ale nie wiem czy ktoras moze przyblizyla sobie moja historie?!.Powiem tak w mojej rodzinie naprawde problemy wystepowały od zawsze, siostra 10 lat starala sie o malucha robila wszystko, nawet w bardzo znanej klinice zaplodnienia in vitro w berlinie byla i nic.Skonczylo sie adopcja i tak maja syna, ale wracam do mnie ja tez mialam ogromne problemy z 1 dzieckiem a po 1 synku wszystko jeszcze bardziej sie skomplikowalo, nie mam 1 jajnika, ciagle cysty torbiele itd.. ponadto po 1 porodzie pojawil sie problem z niedoczynnoscia tarczycy,hormony mialam tak rozregolowane ze brak slow, kobiece i te odpowiedzialne za odpowiednia czynnosc tarczycy. Nie mialam miesiaczek o jajeczkowaniu nie wspomne udalo mi sie raz ale poronilam samoistnie, ciagle leki ciagle wizyty i ciagly dol ze sie nie uda.Zawsze jak wychodzilam z oceny jajeczkowania to ryczalam ze nic i w koncu powiedzialam "dupa", przestaje sie martwic starac i koniec.Zaczelam nowe zycie nowy partner i tak chcialam bardzo miec szczesliwa rodzinke,powiedzielismy sobie ze dajemy sobie spokoj,mialam ze soba problemy jeszcze obled zwiazany z dzieckiem duzo by mowic.No i tak minelo jakies prawie 4 miesiace pojechalismy na nurki bo oboje z mezem nurkujemy i tam kelner powiedzial do mnie pani jest w ciazy, a ja z usmiechem do siebie co za wariat ja w ciazy ,ja o dziecku marze o on glupoty pierniczy jak ja nawet okresu nie mam. No i wrocilismy do Polski dzwigalam butle z tlenem , nurkowalam z akwalungiem i rekinami:) i tak przyjechalismy i byl termin wizyty i doktor powiedzial mi ze jak przyjde to zapisze mi znow cos tam na wywolanie jajeczkowania.Mowie sobie ok , i mowi niech pani zrobi test i to byl czwartek wiec zrobilam no i dwie krechy jak nic, nie wierzylam!.Niestety w dosc przykry sposob mialam te diagnoze potwierdzona bo dostalam krwotoku i trafilam do szpitala i tam pan doktor mowi pani jest 3,5 miesiaca w ciazy. Reszte juz znacie bo zaraz sie tu wpisalam.... KOBIETY BŁAGAM NIE PANIKUJCIE SA SZCZEGÓLNIE TRUDNE PRZYPADKI ZAKONCZONE SUKCESEM! Chce by od teraz bylo tak staramy sie i przytulamy codziennie i wypisujemy to mile sprawy nie glupoty i zadreczanie sie!!! Oddajcie sie igraszka z mezczyznami i zajmijcie sie praca , domem itp,wszystko bedzie ok ja wam to mowie. Nie bede robic z siebie matki teresy ale to co ja przeszlam w zyciu co Claptolus tylko rozumie i wie naprawde ze mam jeszcze sile... ale mam i miec bede!

witaj Kasiu! ytasz co ja taka zabiegana... wczoraj moj siostrzeniec kochany (9 lat) zemdlal w domu, dostal szczekoscisku, zsinial bo nie oddychal i ciekla mu piana z ust! Wzielo go pogotowie i jest w szpitalu !!! juz wszystko w porzadku ale zmieniamy sie z mama i siostra i siedzimy przy nim caly czas. siostra idze do pracy zostaje z nim moja mama potem ja dojezdzam do szpitala i mama jedzie do domu a ja zostaje dopoki siostra nie wroci z pracy i wracam do domciu na nogach... wiec sama rozumiesz...

Mateczka poryczalam sie jak bobr, jestes wspaniala, bardzo dzielna kobieta. nawet nie wiesz ile znaczyly dla mnie w tej chwili Twoje slowa. Dalas tyle nadziei. Jestes wapaniala. DZIEKUJE!!!!! I masz 100% racji, nawet nie ma sie nad tym co zastanawiac. A wiecie, ze i tak robie postepy, w tym cyklu nawet nie doszukiwalam sie objawow ciazowych:):):):)Przynajmniej sie staralam;)

Mateczka poryczalam sie jak bobr, jestes wspaniala, bardzo dzielna kobieta. nawet nie wiesz ile znaczyly dla mnie w tej chwili Twoje slowa. Dalas tyle nadziei. Jestes wapaniala. DZIEKUJE!!!!! I masz 100% racji, nawet nie ma sie nad tym co zastanawiac. A wiecie, ze i tak robie postepy, w tym cyklu nawet nie doszukiwalam sie objawow ciazowych:):):):)Przynajmniej sie staralam;)

Sylwia każda z nas mysli, ale wiadomo że każda ma swoje sprawy i jak nie ma jej na forum to znaczy że jest bardzo zajęta :) Mateczka hihihi ale się rozpisałaś :) ale dobrze że to wszystko napisałaś, czasem trzeba sie zatrzymać i zastanowić Kasia

Wiem Kasiu!!! Kazda z nas ma swoje problemy i swoje zycie,ale ciesze sie ze moge z wami kobitki pogadac i sie troche zrelaksowac :D

Sylwia no to współczuje Ci takiej sytuacji, mam nadzieje że szybko się poprawi.... Malinko ja się moze nie popłakałam ale chyba czas skończyc z doszukiwaniem sie objawów i narzekaniami, przyjdzie pora pewnie w najmniej oczekiwanym momencie, tak myślę :) Kasia

Gość Dorota27
Dzieki Asiu74 za miłe słowa, też chcę wierzyć, ze w końcu sie uda i przede wszytskim, że w końcu wylecze stan zapalny, a ciagnie sie to juz dwa lata.....a każdy lekarz ma inną teorię:( i na tym sie kończy. Trzymam kciuki za wszyskie oczekujące dziewczyny, mam nadzieję, że wam sie uda, bo ja już wiem, ze w tym miesiącu znowu nic....ale głowa do góry, trzeba być dobrej myśli, może czasem trzeba dłuzej poczekać, pozdrawiam:)

Jestes, jestem Kasienko. Tylko, ze dzisiakj mam dzien wolny i nadrabiam domowe zaleglosci:) Mezus w pracy:) A ja mam caly czas kompik wlaczony i jestem z Wami:):):):)