Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 1,5 roczne dziecko musi już chodzić bez pieluchy

Polecane posty

Gość gość

Mam córkę 19 mieś, woła i robi kupkę do nocnika zawsze, siusiu też ale nie zawsze, jak się zajmie zabawa to zapomina i pielucha mokra bo sika w pieluche. Kuzynka uważa że już powinna chodzić bez pieluchy, że bardzo źle że nie sika już zawsze do nocnika, ona swoją córkę już całkowicie odpieluchowała w wieku 15 miesięcy.

Gość gość
nie musi.jedne dzieci sa odpieluchowane juz w 15msc inne dopiero w wieku 2-3lat. to twoja sprawa.jesli jednak widzisz,ze wola to warto byloby sciagnac jej ta pieluche.posiusia sie raz,drugi i nie bedzie zapominac. moim zdaniem skoro tak pieknie sie zalatwia na nocnik zrezygnowalabym calkowicie z pieluch.

Gość gość
nie MUSI. Ale jesli zaczeliscie nauke i dziecko zazwyczaj wola i tylko czasmai sie zapomni to zdejmij pieluche, bo to tylko maci mu w glowie.

Gość gość
Też uważam, że możesz ściągnąć w domu, nie mówię o spacerach i spaniu. Moja ma teraz prawie 2 i pół roku i powiem Ci, że w wieku 18 miesięcy robiła na nocnik w domu wiadomo były wpadki, a na podwórku kompletnie się nie kontrolowała, bo nie było w pobliżu nocnika. Teraz na wyjście jej zakładam pampersa dlatego, że jak powie 'siusiu' to musi od razu zrobić mimo, że krzyczy, że do pieluchy robić nie będzie. W nocy nas zawsze woła, żeby jej światło zapalić i idzie siku. Także możesz próbować, możliwe, że Twoje dziecko jest już gotowe. Mojemu też w zabawie zdarza się, że się posika, albo nie zdąży rozebrać przed nocnikiem. Powodzenia