Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga ciążą łatwiejsza??? Gucio prawda!!!

Polecane posty

Gość gość

Wszyscy mówią, że druga ciąża to lajcik, że już się wie, czego się spodziewać po pierwszej, że lżej i w ogóle. A dla mnie jakaś masakra. W pierwszej czułam się bardzo dobrze, a teraz okropnie!! Boli mnie brzuch, mam całodobowe mdłości i wymioty, boli mnie żołądek, zawroty głowy i ogólnie zdycham. Mam dość :(

Gość gość
Ja tez nigdy nie uwierzę w bajki ze drugi poród łatwiejszy .... Owszem wiedziałam w drugiej ciąży co i jak ... na pogodowe tez . tylko ze drugi poród choć krótszy trwał 7 h to był cięższy . bardziej bolesny .. pierwszy poród trwał 12h . przy drugim położna po kryjomu dala mi czopki bo była w szoku ze przy takich bólach ..tak słabo akcja się rozwijała ..

Gość gość
Gucio prawda??:O jaki to język...?

Gość gość
u mnie na odwrót druga ciążą mdłości i wymioty do 20 tyg, bolesne rozciąganie brzucha, głównie bóle w okolicy pępka, 0d 27 tyg skurcze macicy, okropna zgaga

Gość gość
Polski, a jaki? :) Jakbym napisała "gowno" to by mi wykasowali ;)

Gość gość
Właśnie .. jesteś zbyt mało bystra ... Gucio było jak najbardziej ok . Autorko walnie następnym razem gowno :-D

Gość gość
Moja druga łatwiejsza była.

Gość mamajedynaka
Fajnie, że w ogóle decydujecie się na drugie dziecko. Ja mimo planowanej cesarki i dużej pomocy bliskich w domu nie zamierzam już więcej mieć dzieci. Operacja i pierwsze miesiące przy dziecku dały mi tak popalić, mam taka traumę, że skutecznie się zniechęciłam :o

Gość Sierotka ma Rysia
Ja przez pierwsze dwa lata po porodzie nie chciałam nawet słyszeć o ciąży. Ale teraz, kiedy mój syn ma 4 lata, to się zdecydowałam. Ale u mnie też druga ciąża trudniejsza. Czuję się o wiele gorzej, ból brzucha, mdłości, bóle głowy. Okropnie.

Gość gość
a ja tez pierwsze slysze, ze sie mowi, ze druga CIAZA latwiejsza. Drugi POROD to owszem, tak krazy mit, ze wlasnie wiesz czego sie spodziewac, ale o tekstu o ciazy nigdy nie slyszalam.

Gość gość
To jest język matki:O te psychopatki wraz z wydaleniem łożyska tracą mózg i zaczynają gadać tylko sobie znanym językiem.Napisałabyś goowno i byłoby ok.Gucio:O:O:O

Gość gość
dobrze ci tak autorko, pewnie byłaś z tych co to nie rozumieją ciążowych dolegliwości, bo miałaś dobrą ciążę. A teraz masz babo placek :D już ja znam taką koootwę co to przeszła przez ciąże śpiewająco i za chooooja nie rozumiała mojego trudnego położenia w ciaży

Gość gość
Ale ja rozumiem, że niektóre kobiety znoszą źle ciążę. Nigdy nie uważałam, że przesadzają, czy udają. A teraz mnie też to dopadło :(

Gość gość
U mnie też druga ciąża była gorsza, wymiotowałam dzień w dzień do 4 msc, potem rodziłam 18 godz aż skończyło się cesarką :(

Gość gość
O ludzie, no to zarąbiście mnie pocieszyłyście.