Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Defekt oczu a zwrocenie uwagi.

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 19 lat, zwracam sie tutaj z pytaniem głównie do kobiet. Czy przeszkadzaloby Wam jezeli chlopak ma zeza na jednym oku, oko jest mniejsze od zdrowego, a do tego nosi okulary? Pytanie moze wydac Wam sie glupie, ale mam 19 lat, ale zero życia. Żadna dziewczyna na mnie nie spojrzy, nie wygladam zle, ale to oko sprawia ze jest zle z moja twarza Staram sie jakos podbijac do dziewczyn, ale idzie mi dobrze tylko jak piszemy smsy. Gdy zlapiemy sie wzrokiem to potem juz nie mamy kontaktu.. Ciezko mi z tym bardzo..

Gość gość
Zez zezowi nierówny, dlatego jesli my tu nie widzimy Twojej twarzy, to trudno okreslić, czy odrzucają Cie przez to oko, czy też jeszcze przez coś innego. Ludzie sa ogolnie wzrokowcami, i jednak pierwsze wrazenie ma jakies tam znaczenie. A nie pomyslales o jakims leczeniu? Jest forum od zeza, strabismus bodajze, i tam ludzie sie wymieniaja swoimi doswiadczeniami. Jesli leczenie nie wchodzi w gre, swoja wartosc musisz zbudowac na innych fundamentach iz wyglad - np. poprzez zyciowe osiagniecia. Znam kolesia co mam wielkiego zeza, ale jest zaradny i przedsiebiorczy. Teraz ma juz druga zone, kilkoro dzieci. Ale do wsyzstkiego doszedl ciezka praca sam.

Gość gość
KAŻDY zwraca uwagę na wygląd - u mnie facet z zezem nie miałby szans. tak samo pewnie kolega nie podbija do brzydkich i zasyfionych (ale na pewno bardzo miłych, przecież) pań, tylko do tych, które mu się podobają. nie rozumiem - mam brać facetów z defektem, żeby jakaś idiotka z forum uznała mnie za mądrą i wartościową? jesteś po prostu głupią hipokrytką!

Gość gość
Dzieki za rady, ale nie da sie nic zrobic. W sumie to nie jest zez, tylko oczoplas jednooczny. To wynik zacmy nieoperacyjnej Z daleka nie widac no ale z bliska to tragedia. Nie raz mialem sytuacje ze spojrzalem dziewczynie w oczy i poczulem sie jak szmata. Kiedys to nie bylo problemem, ale z biegiem czasu mi to coraz mocniej doskwiera. Nie z tego ze jestem inny, ale z braku akceptacji. Mysle jednak ze sa ludzie ktorzy maja gorzej.. i ta mysl sprawia ze przestaje sie na tym skupiac.

Gość gość
Są ludzie którzy mają gorzej, są.. ale zawsze może być lepiej. Próbowałeś okularów? Moja 9 letnia siostra ma coś takiego z jednym okiem. Ma mieć niedługo zabieg. Tylko że u niej problem znika przy założeniu okularów a gdy zdejmie oczko ucieka.

Gość gość
Nosze okulary, ale to nic nie pomaga. Oko jest wyzej od zdrowego, widac od dolu bialko. To jest z tego ze oko nie rosnie. Mialem miec poszerzana zrenice no ale nie bede bo jest ryzyko uszkodzenia drugiego.Moze i bym podbil do jakiejs dziewczyny.. no ale spojrzymy sobie w oczy.. i co? zapewne mnie wysmieje (mialem taka sytuacje). Jeden problem z ktorego mam kilka. Moze wyolbrzymiam.. po prostu brak mi pewnosci siebie, zamiast lepiej jest coraz gorzej.

Gość gość
Może poznaj jakaś w internecie?

Gość gość
Wydaje mi sie to bez sensu, ale nie wykluczam ze w przyszlosci nie chcac byc sam bede musial z tego skorzystac.

Gość gość
No to skoro z tym nie da się juz nic zrobić, to musisz pokazac swiatu inne swoje mocne atuty. Dbaj o siebie, zdobadz prestizowy zawod. Jak bedziesz mial pozycje i kase, to zadnej lali nie bedzie juz przeszkadzalo twoje oko.

Gość gość
polecam circle lenses, soczewki powiększające oko :)

Gość gość
to noś przepaskę na oko jak pirat, będziesz sprawiał wrażenie tajemniczego pirata

Gość gość
przepaska to serio nie glupi pomysl ale okulary i przepaska.. dzieki za ten cynk odnosnie tych soczewek, sprawdze

Gość gość
a operacja? Bo szczerze nie wiem czy uda Ci sie znaleźć fajną dziewczynę.. i nie piszcie tu tych bzdur o mądrych i wartościowych kobietach :O nawet mądra i wartościowa chce mieć faceta, ktory będzie się jej podobał

Gość gośćMaciek
Wiesz kolego nie sluchaj nigdy tych ktorzy mowia ,ze nie masz szans czy, ze zadna Cie nie zechce ,to nie prawda. Pomysl sam przeciez to tylko oko ,to nie jest odrazajace czy nie do przyjecia .Napewno jestes ogolnie atrakcyjnym przystojnym facetem ktory ma ciekawa osibowosc i twarz mimo tego oka .Pamietaj znajdziesz kobietke ,ale szukaj takiej fajnej skromnej wartosciowej kobitki a nie imprezowiczek ktorym tylko flota w glowie i napakowane kafarki .powodzenia,dasz rade na bank:)

Gość gość
ten tekst o piracie, padne hahaha:D

Gość gość
no tak, smieszne bardzo.

Gość gość
Ktoś kto nie zmaga się z tym całe zycie nie wie jak to jest przykro gdy ktoś się smieje...