Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tapicerowanie mebli

Polecane posty

Gość gość

czy tapicerowanie starych mebli się opłaca?

Gość gość
tak bo na starych tapicerowanych meblach jest przyjemniejsze spotkanie wacka z pipką

Gość gość
lepiej wchodzi i stękanie lepsze..

Gość gość
jak dobry tapicer to tak

Gość gość
zalezy czy duzo bedzie do poprawki, jak tylko obicie to koszt nie jest duży, ale jak np drewniana konstrukcja jest uszkodzona to już więcej...

Gość gość
ja kiedyś odnawialam meble u atapicer.pl - nie wyszło drogo, w każdym razie mniej niz za krzesła które chciałam kupić :) a efekt bardzo fajny :)

Gość Sabrina203
Tak, tapicerowanie (http://hurtownia-akces.pl) mebli się opłaca- jest to tańsze niż kupno nowego meblu, a tak mebel zyskuje znowu świeżość. Ogólnie odnawianie mebli jest fajną sprawą. Paleta barw materiałów obiciowych jest teraz rozległa, więc każdy jest w stanie znaleźć swój kolor.

Gość meblościanka
Jeśli chcesz uzyskać fajny, niepowtarzalny efekt i nie mieć kolejnego "odrysowanego od szablonu" mebla ze sklepu, jaki można spotkać w większości domów, to na pewno ;). Wszystko kwestia gustu. Ja akurat nie wyobrażam sobie kupować mebli w salonie. Mam stare, klasyczne meble i postanowiłam teraz oddać je sprawdzonej ekipie od renowacji. Mają wiele ciekawych pomysłów, można sobie zresztą zerknąć na ich realizacje tutaj: http://bohemadesign.pl/inspiracje/

Gość gość
my kiedyś tapicerowaliśmy meble, efekt był mega, jak nówki sztuki i całkowita zmiana, bo i kolor inny. Jak dla mnie było super i pamiętam że wtedy nie kosztowało to tak dużo . Teraz pewnie też nie wołają nie wiadomo ile bo by się to ludziom nie opłacało. W kazdym razie ja namawiam :) pozdro.

Gość Daria

Uwielbiam nadawać nowe życie starym meblom i dla tego kupiłam co trzeba do tapicerowania mebli i zaczęłam swoja przygodę. Miałam trochę trudności z zakupem pianki poliuretanowej ale bez w końcu dostałam ją z firmy Jag  w różnorodnych rodzajach. 

Gość Aga

Meble tapicerowane są bardzo eleganckie i ja postanowiłam wymienić starą tapicerkę na nową i moje meble dostały drugie życie.  Do tapicerowania mebli znalazłam firmę Tapicernia Firmowa z Gdańska i wykonali kawał dobrej roboty.