Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolezanka dała mi akwarium a teraz rząda zwrotu pieniędzy.

Polecane posty

Gość gość

Koleżanka dała mi duże akwarium które miała od jakiegoś czasu z filtrem kubełkowym (teoretycznie prawie nowym) za darmo z jakimiś tam dodatkami , kilkoma rybkami bo twierdziła że nie ma czasu na zajmowaniem się i pielęgnowaniem go. MIałam je prawie pół roku, filtr był wadliwy głośno buczał i nie dawał spać, kilkarazy przez niego zalało mi pokój (lekko podniosły się panele) sama stwierdziłam że jednak go nie potrzebuje i je sprzedałam za 300 zł. Mimo że mineło sporo czasu koleżanka upomina się że powinnam jej oddać połowe, czy ma do tego prawo?

Gość gość
przepraszam, Żądać nie RZądać, z szybkości się pomyliłam.

Gość gość
ja p*****le :o robisz problemy z niczego, skoro to kolezanka to daj jej te 150zł i spokoj.

Gość gość
Ale ja je sprzedałam dawno a teraz nie mam takich pieniędzy nawet.. to było 2 lata temu

Gość gość
to jeszcze nic mnie kolega poczestowal bojownikiem a teraz chce zeby mu go odkupic bo jednak niepoczebnie go usmazyl :classic_cool:

Gość gość
k*******, jak nie masz ''takich pieniedzy'' to tylko 150zł, kazdy ma tyle. oddaj jej, nie bylo twoje akwarium

Gość gość
Dala ci za darmo a ty sobie zarobilas :o powinna od razu podzielić się kasa

"k*******, jak nie masz ''takich pieniedzy'' to tylko 150zł, kazdy ma tyle." Ha, ktoś tu żyje w błogiej ułudzie. Autorko, nic dziwnego, że koleżanka domaga się połowy, bo jak by nie patrzeć ona Ci dała to akwarium za darmo, a Ty na nim zarobiłaś. Gdyby wiedziała, że jednak nie będziesz chciała go zatrzymać to by wzięła z powrotem i sama sprzedała prawdopodobnie. Inna rzecz, że po dwóch latach to już mogłaby sobie odpuścić.

Gość gość
dostalas je za darmo a sprzedalas za kase, nie dziwie sie twojej kolezance trzeba bylo tez je za darmo oddac albo od razu dac kolezance polowe. Takie sa baby pazerne nawet wzgledem siebie

Gość gość
jak bym cos komuś dała w prezencie i dowiedziała się, że ktoś sonie na tym zrobił interes, to raczej nie znizałbym się do poziomu tej osoby i nie upominała się o pieniądze, ale do konca życia ta osoba byłaby dla mnie burakiem, dla której nie kiwnełabym palcem by pomóc czy zrobić przysługe.