Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dlugo dziecko jezdzi w spacerowce

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam dwuletnia corke za chwile rodze drugie dziecko. Starsza jezdzi w spacerowce z wozka 3w1 ale gdy urodzi sie maly to bedzie musiala oddac wozek - i co wtedy? Jak rozwiazac ten problem? Kupic jakas lekka spacerowke (tylko ze wtedy bede skazana na pomoc przy spacerach bo nie wyjde z dwoma wozkami), moze jakas dostawke lub calkiem inny wozek tzn. taki z dwoma siedziskami? Albo zostawic corce ten a syna nosic w chuscie? Co sie u Was sprawdzilo? Czy moze dwulatka nie powinna juz korzystac z wozka tylko samodzielnie dreptac?

Gość gość
Proponowalabym dostawke;)moja koleżanka ma jej syn ma 23mce i mówi ze jest zadowolona

Gość gość
ale dwulatka, tzn. ile dokładnie ma? mój syn ma 25 miesięcy od dawna nie korzystam z wózka.. już jak miał 14-15 miesięcy to wtedy wózek do jazdy komunikacją czy jakiejś galerii, gdzie i supermarket trzeba było zaliczyć i np. jakieś sklepy z butami czy coś.. ale jak już miał 18-19 to do autobusu nie brałam wózka, na zakupy do np. lida ( 0.5 km w jedną stronę) też nie.. poza tym we wrześniu wiedziałam juz, że jestem w ciąży więc logiczne, że wózek raczej odstawiłam .. jestem w 30 tygodniu, syn, jak pisałam 25 miesięcy i chodzi na piechotę, w sklepach koszyk zakupowy, albo czasem to takie "autko", do tramwaju, autobusu itp, na nogach.

Gość gość
W kwietniu skonczy 2 lata a rodze pod koniec marca. U nas jest ten problem ze chetnie jezdzi w wozku, troche idzie sama - na poczatku spaceru a potem juz siada i jedzie. A wyprawa do sklepu bez wozka mnie przeraza bo zaraz zacznie sciagac wszystko z polek, wyrywac sie. Cierpliwie ucze ja chodzenia za reke ale jak widzi cos atrakcyjnego to sie wyrywa a nie chcialabym sie z nia szarpac podczas spacerow...

Gość gość
Moja bratowa miala identyczny problem i kupila (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) taka podstawke ktora doczepia sie do wozka i jej dwulatka na tym stoi. Jej coreczka jest super zadowolona bo jak juz "zmeczy sie spacerem" to staje na tym, jedzie i wszystko widzi. Takze podstawka spelnia swoja role.

Gość gość
Dostawka.pisalam na poczatku autorce ze to jej akurat polecam

Gość gość
Moj ma 17 miesiecy i wózek używamy sporadycznie. Spacery za raczke do sklepu jezdzimy autem i siedzi w sklepowym wozku.