Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje kochane placki ziemniaczane

Polecane posty

Gość gość

na czy trzec, nie mam robota kuch. a scieranie na tarce mnie meczy, sa jakies inne sposoby?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przepuścić przez maszynkę do mięsa, sposób dobry jak ktoś lubi placki z "papki"; ja muszę mieć starte na wiórki, więc u nas to odpada ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zależy na ile porcji będziesz trzeć ziemniaki ,bo jak na dwie to 10 minut i po sprawie.Uwielbiam i często je robię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie blenderem,kroje na części i muksuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chrupiące placki ziemniaczane Składniki: 5 dużych ziemniaków 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej szczypta soli szczypta pieprzu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej ew. przyprawa do ziemniaków olej do smażenia Do podania: kwaśna śmietana sos czosnkowy Ziemniaki myję, obieram i płuczę. Następnie połowę z nich ścieram na małych oczkach, a resztę na dużych oczkach tarki. Odciskam z nadmiaru soku. Cebulę i czosnek obieram i drobno siekam, dodaję do ziemniaków. Po czym wbijam do masy jajka, wsypuję mąkę i dodaję przyprawy. Całość dokładnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nabieram porcje masy i nakładam na gorący tłuszcz. Smażę z obydwu stron do zrumienienia. Osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podaję na ciepło ze śmietaną lub ulubionym sosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A moje placki nie maja ani odrobiny maki i sa rewelacyjne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A moje placki nie maja ani odrobiny maki i sa rewelacyjne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×